Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás. Jsem chronopanic a potřebuji radu,pro lidi tady asi brnkačka. Koupil jsem si před dvěma měsící tyto http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-S...44-mm-automatic. Dotáhl jsem je a od té doby je denně nosím. Včera ležely celý den a večer koukám, že stojí. No a pak mě napadlo jaký jsem pako. Nějak jsem špatně nebo spíše vůbec nečetl návod a hodinky natahoval tak, že jsem povytáhl korunku a točil jsem.... Dnes kouknu do návodu a korunka se nevytahuje a hned se natahuje. Prý je tam ta první povytahovací poloha na to když mají hodinky datumovku. Ale k dotazům. První je jestli už to dělám správně :-) a druhý jak poznám, že jsem hodinky uplně natáhl.... Prostě už nepůjde točit?? Neodvážil jsem se až do zastavení a otočil korunkou asi 35x. Omluvte můj zmatený sloh, ale testoval jsem whiskey kamarádem dovezenou z Irska takže se aspoň odvážim zeptat na takové ptákoviny. Díky :-)

Odesláno

Máš automaty. Když je budeš nosit, tak je dotahovat nemusíš. Jestli je nosit nebudeš a nechceš je nechat zastavit, tak pořiď nějaký automatický natahovač (watch winder) nebo dotáhni korunkou. Při dotahování korunku vytahovat nemusíš. U automatů je ruční nátah nouzovka a nefunguje tak uklidňujícím dojmem jako u mechanických hodinek. Stejně tak je nejde dotáhnout tak, aby už dál točit korunkou nešlo (aspoň já to tak nikdy nedorvu) .

Odesláno

Ä ještě jeden postřeh :-) Od začátku slyším v hodinkách při pohybu nějaký chrastění. Teď po dotažení se znatelně zmírnilo.....

Odesláno
Ä ještě jeden postřeh :-) Od začátku slyším v hodinkách při pohybu nějaký chrastění. Teď po dotažení se znatelně zmírnilo.....

Chrastění na ruce nebo v klidu? Na ruce za pohybu je to rotor, který je automaticky natahuje. Máš automaty.

Odesláno

Chrastění je v pořádku. Jak se pohybuje rotor, tak to chrastí (hlavně kalibry ETA).

Odesláno

A kdybys měl průhledné dýnko a byl fakt magor, tak s hodinkama točíš, sleduješ jak se točí rotor...a za ním se pomaličku, leč viditelně točí zubatá kolečka, co péro natahují :thumbsup_anim: O setrvačce radši nemluvím :sleeping_03anim:

Jen mě napadá...odkud asi vím, co bys dělal??? :thumbsup_anim:

Odesláno

Automat dotáhnout nadoraz nejde (že by se zasekla korunka nebo rotor). Já mám tenhle omezovač, že to nejde dotáhnout do koncové polohy dokonce na manuálech - teda ono se to natáhne, ale korunka pak prokluzuje.

Odesláno
Automat dotáhnout nadoraz nejde (že by se zasekla korunka nebo rotor). Já mám tenhle omezovač, že to nejde dotáhnout do koncové polohy dokonce na manuálech - teda ono se to natáhne, ale korunka pak prokluzuje.

Taky to mám. Korunkou můžu točit klidně týden...i dva. Když je pero dostatečně natáhnuto (ať už korunkou či rotorem), zafunguje systém, který natahování odstaví. Když pak pero povolí, totéž udělátko zase natahování povolí.

Odesláno

Je to založeno na funkci spojky která prokluzuje když je síla v peru větší než je nastavené tření spojky. Docela mě mrzí že natahování automatů není doprovázeno tak krásným zvukem jako u mechanik. Ale co stejně pokud hodinky nosím tak na korunku sahat mimo seřízení nemusím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...