Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Napr. pristroje na magnetickou rezonanci (MRI) pracuji s poli 1,5 Tesla a nejspis uz budou i 3 Tesla (uz je to dlouho, co jsem se o to zajimal, tak nemam prehled).

U nás "ve firmě" máme jeden co produkuje 3 Tesla. Hodinky se tam překvapivě brát nesmějí :crying_anim: , protože by je ten tunel člověku serval z ruky (možná i s rukou)

Než jsem vydal tuto opravu, tak jsem se chvilku bavil představou :lol2: , k čemu by se hodil fén na vlasy, který by dokázal vyprodukovat magnetické pole o indukci 2 Tesla (20 000 Gauss), tedy jako Magnetická rezonace MRI.

Takový fén by byl jako atomová bomba. Zdánlivě neškodný, ale nesměl by jsi ho zkoušet zapínat :thumbsup_anim:

Odesláno
moc zajimave cteni, nevite nekdo kolik gausu udela atomovka? (v prezitelne zone, primo u ni to je asi jedno )

Taky mě to napadlo. ale tam se to označuje jako soudržný elektromagnetický puls EMP trvající v řádech ms, což spolehlivě odrovná všechnu elektroniku v určitém okruhu. Oddělené hodnoty mag. pole jsem nenašel.

• Po letech...
Odesláno

trochu to tu ozivim  :)

neviete nahodou do akej miery (hodnoty Gauss - A/m) su odolne bezne hodinky, ktore nemaju ziadnu antimagneticku upravu udavanu vyrobcom? napr. Archimede Klasik

Odesláno (upraveno)

Rieši to ISO 764. Antimagnetické hodinky musia vydržať 4800 A/m bez výraznej zmeny odchýlky. To vydrží aj obyč. ETA2824. Pokiaľ človek nerobí naozaj v prostredí s výskytom silných magnetických polí, tak ho to nemusí trápiť.

edit: však sa to tu píše o stranu skôr

Upraveno uživatelem McStinger
Odesláno

Rieši to ISO 764. Antimagnetické hodinky musia vydržať 4800 A/m bez výraznej zmeny odchýlky. To vydrží aj obyč. ETA2824. Pokiaľ človek nerobí naozaj v prostredí s výskytom silných magnetických polí, tak ho to nemusí trápiť.

edit: však sa to tu píše o stranu skôr

No ak si precitas prvy prispevok od Petra_P tak tam presne pise, ze napr. archimede nemaju ziadnu antimag. ochranu. Mna len zaujima, ze ci to znamena ze maju ochranu uplne nulovu alebo tam predsa aspon nejaka mala bude. Tie normy su uvadzane u hodinkach ktore disponuju urcitou mag. ochr.

Dufam ze som to spravne pochopil.

• po měsících...
  • Po roku...
Odesláno

Mohlo by hodinky (SKX 007) zmagnetizovat časem pokládání přez noc na stůl ve vzdálenosti cca 25 cm od mobilního telefonu? Radší se ptám, jsou to moje první automaty tak se o ně učím starat. Děkuju

Odesláno

Mohlo by hodinky (SKX 007) zmagnetizovat časem pokládání přez noc na stůl ve vzdálenosti cca 25 cm od mobilního telefonu? Radší se ptám, jsou to moje první automaty tak se o ně učím starat. Děkuju

Ahoj Martin, síce nie som nejaký odborník, ale podľa mňa je to v poriadku, tých 25 cm bude dostatočná vzdialenosť a v mobile hádam nebude až tak silné mag. pole. Ale pre istotu (a dobrý pocit) by som ich ukladal trochu ďalej  :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...