Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem dnes dostal nový gumový řemen od nestu a po zkušenostech některých členu fóra jsem se docela bál výměny, ale nakonec mi to trvalo 5minut.

Postup:

nejdřív jsem si lihovou fiksou označil osičky a pouzdro, abych je posléze správně natočil, pak jsem na jedné straně oddělal původní řemen a nasadil gumu zamáčkl pořádně k pouzdru a dcera nasunula osičku srovnal označeni proti sobě a znovu zatlačil pásek k pouzdru,dcer docvakl a bylo hotovo. To samé jsem zopakoval na druhé straně ve dvou to jde perfekt , sám asi ani náhodou. Snad to někomu pro příště pomůže.

Odesláno
  pavel23 napsal:
Tak jsem dnes dostal nový gumový řemen od nestu a po zkušenostech některých členu fóra jsem se docela bál výměny, ale nakonec mi to trvalo 5minut.

Postup:

nejdřív jsem si lihovou fiksou označil osičky a pouzdro, abych je posléze správně natočil, pak jsem na jedné straně oddělal původní řemen a nasadil gumu zamáčkl pořádně k pouzdru a dcera nasunula osičku srovnal označeni proti sobě a znovu zatlačil pásek k pouzdru,dcer docvakl a bylo hotovo. To samé jsem zopakoval na druhé straně ve dvou to jde perfekt , sám asi ani náhodou. Snad to někomu pro příště pomůže.

Gratulace.

Jsi borec vcetne dcery a dobrej napad :notworthy:.

Ja myslel,ze hodinky prohodim oknem viz.detailni info http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=22251 .

Odesláno
  pavel23 napsal:

Postup:

:speak_cool: Díky za radu, jen nevím, jestli to moje dvouletá dcera zvládne taky :lol: :santa: :guitar:

• po měsíci...
Odesláno
  Maaarty napsal:
:speak_cool: Díky za radu, jen nevím, jestli to moje dvouletá dcera zvládne taky :lol: :santa: :guitar:

Už jsem vyměňoval všechny pásky - největší peklo je kovovej tah - jak mám fortis rád, tak musím říct, že mě zklamalo, že byl tah udělanej nepřesně a nakonec po hodině snažení mi v Koscomu objednali vobej a za 5 minut žádnej problém. Podle mojhí zkušenosti hlavní je přitlačit pásek/tah co nejblíž k ciferníku. Síla nepomůže :-)

Odesláno
  Honza Pešek napsal:
...a nakonec po hodině snažení mi v Koscomu objednali vobej a za 5 minut žádnej problém. Podle mojhí zkušenosti hlavní je přitlačit pásek/tah co nejblíž k ciferníku. Síla nepomůže :-)

Co je, prosím, "vobej"? S Fortisem trochu zkušeností mám, ale v katalogu to nemají. :lol:

Odesláno

Já mohu jen potvrdit, že instalce kovového tahu na B42, byl největší porod v mém životě. Už ho nikdy nebudu sundávat :D

• Po letech...
Odesláno

Dnes mi přišel kožený řemen k pouzdru na B-42 Official Cosmonauts a chci ho večer vyměnit za ten co je na hodinkách. Čtu ty hrozné historky a tak se ptám, jak je to konstrukčně udělané? Šroubek na jedné straně je jen šroubek zajišťující stěžejku a nebo je to celá stěžejka zašroubovaná do protikusu na druhé straně? A proč se musí stěžejky správně natočit - to jdou zastrčit jen v jediné poloze? Je problém jen v tom, že řemen jde až k pouzdru a jak je nový a neotlačený, je problém ho natlačit na místo tak abych docílil celkové souososti? Díky za radu, popis, popř. foto :smile_anim: .

Odesláno (upraveno)

Hotovo, princip jednoduchý, stačil šroubováček a vystěžejkovač na vystředění. Chvilku trvalo než stěžejky zapadly do výřezu na jedné straně a otvoru na druhé, ale celá operace trvala cca 15 minut, myslím že člověk odkojený Merkurem a rozborkami babiččiných budíků si poradí... Šrouby nebyly lepené, tak jsem je také nelepil a - snad - s citem dotáhl. Někomu se řemen k pouzdru nelíbí, mně ano a navíc mi na něm hodinky lépe sedí na ruce. Nevýhoda je nemožnost položení hodinek naplocho a transport v plochém pouzdru, když si na cesty beru více hodinek.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...