Návštěvník volodjA Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dobrý den, jsem úplný začátečník, chtěl bych se zeptat toto asi nejsou originální české primky že? Překvapuje mě jejich cena, za necelých pět tis. automaty v popisu se píše kalibr Prim 2350. Ještě jedna "lama" otázka, jaký velký je rozdíl v kvalitě mezi takovýmito hodinkami a cca desetkrát dražšími, od známé švýcarské značky které mají katalově podobné parametry? http://www.ehodinarstvi.cz/img/galery/default/6480.jpg
Filipes Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24686
skalis Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dobrý den, jsem úplný začátečník, chtěl bych se zeptat toto asi nejsou originální české primky že? Překvapuje mě jejich cena, za necelých pět tis. automaty v popisu se píše kalibr Prim 2350. Ještě jedna "lama" otázka, jaký velký je rozdíl v kvalitě mezi takovýmito hodinkami a cca desetkrát dražšími, od známé švýcarské značky které mají katalově podobné parametry? http://www.ehodinarstvi.cz/img/galery/default/6480.jpg Mas pravdu, "primky" to sice jsou, ale nepochazeji z firmy Elton Hodinarska nybrz z Frydeckomistecke MPM-Quality. Oznaceni kal. Prim 2350 je jen jine jmeno pro strojek vyrobeny v Cinske lidove republice, odkud pochazi i ostatni casti hodinek. U nas (myslim CR) byly mozna kompletovany, sestaveny, ale tim to hasne. A co se rozdilu v kvalite techto a jejich designoveho vzoru, hodinek IWC, tyce, tak nejlepsi by bylo, kdybys mel moznost si ty hodinky nekde na zivo prohlednout. Strojek techto je levny cinsky kousek se subciferniky imitujicimi chronograf (stopky), kvalita bude bidna. Luneta urcite nebude zlata, ale pouze pozlacena. Tomu se rozhodne vyhni (u jakyhkoliv hodinek), protoze se jiste po nejake dobe osoupe na zakladni kov (nejspis ocel) a na zlate budes mit "stribrne" mapy. Kvalitativne jsou ty hodinky od IWC na svetelne roky daleko. Ale na to prijdes sam, kdyz se tady po foru trochu porozhlednes. Zkus si treba projit sekci IWC ve svycarskych hodinkach a pak vlakna venovana MPM a jejich primkach.
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Mas pravdu, "primky" to sice jsou, ale nepochazeji z firmy Elton Hodinarska nybrz z Frydeckomistecke MPM-Quality. Oznaceni kal. Prim 2350 je jen jine jmeno pro strojek vyrobeny v Cinske lidove republice, odkud pochazi i ostatni casti hodinek. U nas (myslim CR) byly mozna kompletovany, sestaveny, ale tim to hasne. A co se rozdilu v kvalite techto a jejich designoveho vzoru, hodinek IWC, tyce, tak nejlepsi by bylo, kdybys mel moznost si ty hodinky nekde na zivo prohlednout. Strojek techto je levny cinsky kousek se subciferniky imitujicimi chronograf (stopky), kvalita bude bidna. Luneta urcite nebude zlata, ale pouze pozlacena. Tomu se rozhodne vyhni (u jakyhkoliv hodinek), protoze se jiste po nejake dobe osoupe na zakladni kov (nejspis ocel) a na zlate budes mit "stribrne" mapy. Kvalitativne jsou ty hodinky od IWC na svetelne roky daleko. Ale na to prijdes sam, kdyz se tady po foru trochu porozhlednes. Zkus si treba projit sekci IWC ve svycarskych hodinkach a pak vlakna venovana MPM a jejich primkach. Tak tak, MPM na svých stránkách píše "Naše modely ?PRIMEK? jsou navrhovány, kompletovány a testovány v České republice" - což v předladu z reklamštiny znamená - sestavujeme hodinky z dílů vyroběné čínskými soudruhy
Biges Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dobrý den, jsem úplný začátečník, chtěl bych se zeptat toto asi nejsou originální české primky že? Překvapuje mě jejich cena, za necelých pět tis. automaty v popisu se píše kalibr Prim 2350. Ještě jedna "lama" otázka, jaký velký je rozdíl v kvalitě mezi takovýmito hodinkami a cca desetkrát dražšími, od známé švýcarské značky které mají katalově podobné parametry? http://www.ehodinarstvi.cz/img/galery/default/6480.jpg Kup si nějaké hezké původní Primky na Aukru, v ceně 500-1500 koupíš zachovalé. 300 za vyčištění u hodináře a je to
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Kup si nějaké hezké původní Primky na Aukru, v ceně 500-1500 koupíš zachovalé. 300 za vyčištění u hodináře a je to Když si koupíš slušné diplomaty za 1500,- a necháš je vyčistit, bude si 99% populace myslet, že máš nový krásný retro model. Od Číny raději dále.
Biges Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Když si koupíš slušné diplomaty za 1500,- a necháš je vyčistit, bude si 99% populace myslet, že máš nový krásný retro model. Od Číny raději dále. Zrovna Diplomaty většinou trpí degradací číselníku. Já bych to viděl na nějaké Prim Sport 2 :-)
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Zrovna Diplomaty většinou trpí degradací číselníku. Já bych to viděl na nějaké Prim Sport 2 :-) Záleží na kategorii - jestli sportovní nebo společenské
Návštěvník volodjA Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dík za odpověď, já jsem linknul tyhle, protože mi přišly nejhezčí nebo spíš jediné hezké co jsem našel v nabídce. Nenapadlo mě, že i strojky budou čínské.
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dík za odpověď, já jsem linknul tyhle, protože mi přišly nejhezčí nebo spíš jediné hezké co jsem našel v nabídce. Nenapadlo mě, že i strojky budou čínské. Jo jo, už jenom čekám, kdy se k nám začne importovat čínské pivo
Biges Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Jo jo, už jenom čekám, kdy se k nám začne importovat čínské pivo Čínské pivo by asi sehnat šlo. Jenže to by asi stálo dráž, než to české. Jenže u strojků je to jinak, tam je dokáží vyrobit "soudruzi" kapitalisté mnohem levněji. A jejich úroveň odpovídá tomu, co je ochoten si zákazník zaplatit.
stanik73 Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Čínské pivo by asi sehnat šlo. Jenže to by asi stálo dráž, než to české. Jenže u strojků je to jinak, tam je dokáží vyrobit "soudruzi" kapitalisté mnohem levněji. A jejich úroveň odpovídá tomu, co je ochoten si zákazník zaplatit. Jen je smutné, že se k těm čínských součástkám výrobce "PRIMek" MPM nehlásí. Schovává se za návrh a kompletaci v ČR, takže je nutné číst mezi řádky.
cody Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 (upraveno) ...Nenapadlo mě, že i strojky budou čínské. To je kouzlo "reklamstiny". Rict hodne a pritom ne to podstatne. Pokud se chces opravdu neco dozvedet krome hmotnosti a rozmeru, v reklamnich prospektech se to nedozvis. Upraveno 18. prosince 2009 uživatelem cody
stanik73 Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 To je kouzlo "reklamstiny". Rict hodne a pritom ne to podstatne. Pokud se chces opravdu neco dozvedet krome hmotnosti a rozmeru, v reklamnich prospektech se to nedozvis. Ještě že máme internet , dnes se dá vygooglit skoro všechno. Jen to v té haldě informací najít .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se