Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tenhle orloj u mne pristal pote, co jsem prodal Precisty PRS-20. Chtel jsem odolne hodinky, ktere budu moct vzit do vody a vlastne i kamkoliv jinam beze strachu, ze se jim neco stane. Zaroven jsem nutne musel mit kousek s excelentni luminiscenci, aby nahradily ve tme zarici Precisty. Kupoval jsem je na 21jewels.com a i pres vanocni postovni napor dorazily zhruba tyden a pul po objednani. Za pomoc s nakupem dekuji Foundrymanovi, ktereho snad uz priste otravoval nebudu, bo si zridim vlastni pejpel...

SKX007 jsou takrka kultovni potapky, se kterymi ma mnoho clenu vlastni zkusenosti. Za sebe dodam, ze jsem z nich naprosto nadseny a nevychazim z udivu, jakou radost mi udelaji takovehle "obycejne" hodinky. Muj kus nepochazi z Japonska (je to serie K), ale ve zpracovani jsem nenasel nic, co by mi vadilo. Potisk ciselniku je cisty, luminiscence (indexy, rucky, bod na lunete) je skvela, vydrzi do rana, a pouzdro je taky bez chybicky. Zvlast pekne jsou kombinace lestenych a brousenych ploch. Celkove se mi libi jejich strohost a nepreplacanost. Jsou to proste jednoduche sportovni hodinky. Guma je super do vody, nejspis dokoupim Seiko oyster naramek (tah) a premyslel jsem i o kuzi. Konkretne bych si dokazal predstavit cerneho aligatora s oranzovocervenym prositim stejne barvy jako je napis "DIVER'S" na ciselniku. Jen do te vody by pak nesly vzit, coz by byl problem.

Hodinky jsem si prevzal 18. prosince. Naridil jsem cas a v te dobe sly s odchylkou -10 sekund. Dnes (tedy po 10 dnech) maji +5 sekund proti referencnimu casu. Strojek neni zabehnuty a chod mirne kolisa, jsem zvedavy na presnost, az se chod ustali. Zatim to vypada na 1-2 sekundy do plusu za den, coz je paradni vykon. Vodotesnost jsem uz testoval, hodinky jsem mel v bazenu a nekolikrat ve sprse. Pak se se mnou jeste podivaly na vrchol Kralickeho Snezniku. Vse na jednicku. A ted fotky...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

gratuluji. at slouzi a tesi.

me osobne je na nich sympaticka takova ta variabilita - libi se mi treba takovej ten gumovej potah, dela to z nich zase uple jine hodinky. jsou to proste skoro univerzalni hodinky, maji mnoho tvari.

img_3364.jpg

Odesláno

Fíha, ten gumový poťah vidím prvý krát :-O ... kde sa to dá zohnať ? :P

A aby som nebol úplne OT, tak tieto seiko vláčim každý pracovný deň už asi 3,5 roka . Veľmi odolné, presnosť som mával stabilne +8 sekúnd až som to prestal merať. Nedávno som opäť skúsil a mal som +11 . Ale to som mal volný režim a viac boli na stole ako na ruke.

Sklo je relatívne dobre chránené, ostatné schytá kde tu nejaký šrám, ale to patrí k veci.

Sú to proste veľmi vdačné hodinky. :speak_cool:

Odesláno

Jo jo, pekne potapky. Me po 5dnech delaji asi +11 s/den, jsem zvedavy na dalsi vyvoj. Tak gratuluju.

PS vidim, ze ten pocit nemam sam! Myslim to, ze tak "obycejne" hodinky delaji neobvykle velkou radost a dobry pocit :-)

Odesláno

SKX007 se mi v základu vzhledově nelíbí. Co se mi ale líbí, to je široká možnost úpravy. Za pár korun se z nich dají udělat moc pěkný hodinky, viz obrázek (no offense vůči majitelům zákl. provedení).

Odesláno
SKX007 se mi v základu vzhledově nelíbí. Co se mi ale líbí, to je široká možnost úpravy. Za pár korun se z nich dají udělat moc pěkný hodinky, viz obrázek (no offense vůči majitelům zákl. provedení).

tak to je velmi pekná uprava to se musi uznat.klobouk dolu

ty GrandSeika se mi zamlouvaj jeste o neco více

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak hodinky mam (a aktualne nosim prakticky pouze tyto) uz pres mesic a zda se, ze si strojek konecne (po mesici skotaceni) sedl. Odchylka je poslednich par dni naprosto stabilni a dela -2s/24h (sestupna vetev na konci grafu). Chod budu i nadale sledovat, snad se uz menit nebude. Jen podotykam, ze od prvniho narizeni casu 18. prosince dodnes jsem je neserizoval :).

Návštěvník Tada
Odesláno

Diversky od Seiko do každé rodiny! :P

Já už si taky 3dny užívám Seiko divers, ale starší 7002 :)

Bezvadná věc, už se těším do bazénu :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak Seiko Divers se nikdy nezpronevěřily svému původy - byly a jsou to levné tool-watch...

Odesláno
Tyto hodinky ve své kategorii nemají konkurenci. A troufám si říct, že ani ve vyšší.

Mas recht. Navic uz je mam par dni na kovu (Seiko Super Oyster od jednoho clena fora) a vyslovene si je uzivam.

Tada: Presne tak - levne a solidni tool-watch. A kdyz jsme u toho, hodinky s in-house day-date kalibrem za takovy prachy :).

Návštěvník Tada
Odesláno
Tada: Presne tak - levne a solidni tool-watch. A kdyz jsme u toho, hodinky s in-house day-date kalibrem za takovy prachy :).

Tak tak, takže i z hlediska mé zvrácené in-house ideologie, jsou naprosto v pořádku :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...