saturn Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Klidně na mne kydejte bláto, že já pitomec jsem něco nabízel. Jsou to normální skripta A5.Hodinky kupuju za 50 Kč. 100listů papíru, zaplatit svázání a zaplatit poštovné, to rozhodně není výdělečná činnost. Zavírám to takhle, že jste rytíři, kdežto já lotr.Holt jsme každý jiný.
Návštěvník Kamil Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Klidně na mne kydejte bláto, že já pitomec jsem něco nabízel. Jsou to normální skripta A5. Hodinky kupuju za 50 Kč. 100listů papíru, zaplatit svázání a zaplatit poštovné, to rozhodně není výdělečná činnost. Zavírám to takhle, že jste rytíři, kdežto já lotr. Holt jsme každý jiný. Nic si z toho nedělej! Oni to nemysleli ve zlém. Já to beru, že jsi chtěl pomoct ostatním.
X-Bob Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 saturne, ber to prosím jen věcně žádný padouch či hrdina
Viktor Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 saturne, ber to prosím jen věcně žádný padouch či hrdina ... prostě jeden z nás
Roman Šula Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Mě by zajímalo, jaký rozsah ta kniha má mít. Je značný rozdíl brožura A5-A4 v černém tisku na obyčejném papíře nebo celobarevná vázaná publikace na křídě většího formátu i počtu stran. Cenový rozdíl může být tak asi 1:10. Příklad: Vydával jsem brožuru A5, lepená vazba V2, 80 stran v černi, barevná obálka. Náklad 1000 ks, cena včetně osvitu 33 tisíc včetně DPH, tedy 33,- Kč/ks. Konečná cena pro zákazníka 126,- vč. DPH, protože něco stojí velko a maloobchodní marže a distribuce, já jako výrobce jsem měl z každého prodaného kousku cca 70-80 Kč. Při prodeji 450 ks se mi již zaplatily výrobní náklady. Uvedená koncová cena 950,- Kč/ks odpovídá přibližně vázanému celobarevnému výtisku na křídě o formátu +/- A4 a počtu stran 200-300 při nákladu 1000 ks včetně všech marží a honorářů. A to nepočítám fakt, že jsou vlastně hotové texty, jen je zalámat a vysázet.
cigi Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 Romane, ještě, že tu máme odborníky, tohle je už reálná kalkulace. Vzhledem k tomu, že se jedná o technickou knihu bez fotografií, myslím, že stačí černobílá brožura A5 (zrovna teď mám před sebou reprinty starých stavitelských příruček, které vydává grada - jsou to príma knížky) rozhodující je kvalita nákresů a technických vyobrazení - ty musí být naprosto precisní, a taky celková grafická úprava - musí být naprosto názorná a krásná. Prostě jako hodinky.
Roman Šula Odesláno 7. září 2006 Nahlásit Odesláno 7. září 2006 cigi: Jo, Grada je skvělé technické nakladatelství, produkují po odborné stránce slušnou literaturu za hodně slušnou cenu.
mechano Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Mě by zajímalo, jaký rozsah ta kniha má mít. Je značný rozdíl brožura A5-A4 v černém tisku na obyčejném papíře nebo celobarevná vázaná publikace na křídě většího formátu i počtu stran. Cenový rozdíl může být tak asi 1:10. Příklad: Vydával jsem brožuru A5, lepená vazba V2, 80 stran v černi, barevná obálka. Náklad 1000 ks, cena včetně osvitu 33 tisíc včetně DPH, tedy 33,- Kč/ks. Konečná cena pro zákazníka 126,- vč. DPH, protože něco stojí velko a maloobchodní marže a distribuce, já jako výrobce jsem měl z každého prodaného kousku cca 70-80 Kč. Při prodeji 450 ks se mi již zaplatily výrobní náklady. Uvedená koncová cena 950,- Kč/ks odpovídá přibližně vázanému celobarevnému výtisku na křídě o formátu +/- A4 a počtu stran 200-300 při nákladu 1000 ks včetně všech marží a honorářů. A to nepočítám fakt, že jsou vlastně hotové texty, jen je zalámat a vysázet. Už je výše uvedeno Primem že kniha měla být v původním rozsahu t.j. A5 , 117 stran. Může mi někdo vysvětlit ten rozdíl v kalkulaci?
Roman Šula Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 mechano: Rozdíly v kalkulacích vznikají snadno, každá tiskárna má jiné ceny, navíc je rozdíl, zda se budu ptát na cenu přímo v tiskárně nebo třeba v grafickém studiu či reklamní agentuře. Někdo taky musí ty texty a obrázky vysázet a udělat předtiskovou přípravu, a je rozdíl, zda si studio za to účtuje 200 nebo 800 Kč na hodinu, případně, zda mají pevnou cenu na stránku. Prostě položek, které se účtují, je mnoho a není problém natáhnout někoho, kdo se v tom třeba tolik neorientuje. A pak také PRIM uvedl koncovou cenu, my nevíme, jaká je kalkulace od výrobce, a v zásadě je to jedno, protože nás zajímá právě ta koncová cena.
cigi Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Prime a Romane, tak si vezměme z té grady příklad, nebo s nimi rovnou spolupracujme, já myslím, že technické publikace bez fotografií vyšší standart, než např. edice stavitel (jinou od grady bohužel neznám) ani nepotřebují. Snad bych jen nedělal tak konzervativní grafickou úpravu.
Roman Šula Odesláno 8. září 2006 Nahlásit Odesláno 8. září 2006 Já jsem na začátku tohoto vlákna nabízel, že ledasco s edicí knihy jsem schopen a ochoten udělat velmi levně v rámci své práce v oboru. Myslím, že finální cena by mohla být v naprosté pohodě z ohledem na rozsah a kvalitu maximálně poloviční, aniž by na tom byl někdo škodný a zbylo by i na zisk pro přímo zúčastněné osoby. Jde jen o jedno, co nejlevněji to vytisknout a vyvázat, aby při přijatelné koncové ceně ještě existoval prostor pro zisk zadavatele, výrobce a distriutorů, ono zadarmo to nikdo dělat nebude, nikdo nic neprodává z čisté křesťanské lásky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se