Přejít na obsah

automatky-zatuhlý samonátah

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Jsem čerstvým majitelem svých prvních automatických hodinek. I když to jsou "číny", líbí se mi a mám z nich radost. Ale po několika dnech mám pocit, že se setrvačník samonátahu otáčí míň, nebo skoro vůbec. Jakoby zatuhnul. Je pravda, po celé dny je mám na ruce a dělám s nima vše a mezitím jsem je jednou natáhl ručně. Je to tím, že jsou nataženy a setrvačník už nemusí dál natahovat, nebo je to nějaký "průšvih" a budu je muset reklamovat? Děkuji za pomoc a rady.

Martin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může být problém s odlučovačem nátahu. Nebo také je nataženo a to u některých kalibrů způsobuje znatelné zmrtvění natahovacího segmentu v závislosti na konstrukci odlučovače nátahu. Ale těžko říct, když nevíme jak moc zlenivěl natahovací segment a zvlášť u číny. Zkus je nechat zcela vyjít a sleduj jak dlouho vydržely jít. Tím zjistíš, že jsi měl zcela nataženo. Pak se podívej jestli segment sebou mrská víc. Pokud ano, mohlo by to ukazovat, že při plném natažení má problém odlučovač nátahu. Pokud bude segment líný i nadále, bude problém na některém z obvyklých míst. To bych pak navrhoval nikoliv reklamovat, ale obrá*** (toto není sprosté slovo, tak co se hvězdičkuje) se na mechana a spol., kteří odborně prozkoumají vnitřek a dají k dispozici znalecký posudek, kde je problém.

Upraveno uživatelem šarik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...