Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

obraciam sa k vam s prosbou o pomoc (skor pravneho charakteru). Vlastnik hodinky znacky Armani ktore ma stali 500 euro (15 000 sk). Podarilo sa mi ulomit zlomok predneho sklicka, naco som ich odniesol do predajne ktora hodinky odoslala do autorizovaneho servisu. Cakal som celeho pol roka nez mi hodinky servis opravil (udajne tolko trval dovoz noveho sklicka z USA ...) a za neuznanu reklamaciu zaplatil 99 euro. Nasledne to malo vsetko skoncit stastne, lenze po 2 mesiacoch prisla dovolenka a s hodinkamy som sa osprchoval. Vysledok bol asi taky ze hodinky boli uplne plne vody, par hodin nato zhrdzaveli a momentalne su absolutne nepouzitelne a myslim ze aj neopravitelne. Ked ich dam pod slaby prud vody z vodovodu a namierim na konkretnu stranu predneho sklicka, jasne vidim jak do nich cez medzeru medzi sklickom a ramom vteka voda. Ich vodotesnost je oznacena ako 50m/5atm tzn. nemal by byt problem s nimi vliezt aj do bazenu a zaplavat si.

A teraz problem - Ocakavam nahradu skody od servisu ktory mi mal hodinky opravit (mal nato 6 mesiacov) a miesto toho mi ich prakticky znicil ked bola jeho oprava maximalne neprofesionalna. Lenze .. bohuzial nemam blocek o oprave, taktiez sa mi niakym zahadnym sposobom podarilo tak uzasne ukrit zarucny list, aj pokladnicny blocek ze ich jednoducho nedokazem najst. Otazka - Mam niaku sancu vymahat skodu bez tychto dokladov, alebo je to uplne strateny pripad?

Dakujem !

Odesláno (upraveno)

Tady je moc pěkný článek o vodotěstnosti hodinek. Hodinky s vodotěstností 50 metrů.. neskákal bych s nima do bazénu.

Ale k tvému problému.. bez dokladu nemáš moc šancí.

edit: People to napsal rychleji a stručněji.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

Pokud nemas zadne doklady ani o oprave ani o koupi ci ZL tak hodinky odnes k popelnici a kup si nove, bohuzel bez "papiru" nemas narok na nic.. Pripadne pokud byla reklamace vyrizovana na tve jmeno muzes se zkusit zastavit tam kde jsi je nechaval servisovat jestli budou schopni ti k nim vystavit kopii dokladu o oprave, ale moc sanci bych tomu nedaval..

Odesláno

Jestli jsi to posílal do autorizovaného servisu spolu s garanční kartou (říkáš, že to bylo posouzeno jako neuznaná reklamace), je možné, že doklady mají uloženy. Můžeš se tedy pokusit je tam poslat s tím, že příslušné doklady jsi posílal při minulé reklamaci. Raději bych zkusil požadovat ne vrácení peněz, ale jiné hodinky (nemusí mít zkopírovaný doklad o nákupu) a trochu se modlit.

Jinak Armani jsou fashion hodinky, 500 Euro mi přijde trochu hodně za ně. Někdo je dokonce řadí do kategorie "podvržený luxus".

Odesláno

nepsal jsem falzifikát, ale "podvržený luxus" (hodinky, které se tváří jako hodnotnější, než ve skutečnosti jsou).

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
  Patrik napsal:
nepsal jsem falzifikát, ale "podvržený luxus" (hodinky, které se tváří jako hodnotnější, než ve skutečnosti jsou).

....

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
  mengelis napsal:
no ale ony jsou Armani, takže tu hodnotu mají

Maji, ale jen cenu te znacky, protoze hodnota plastoveho kvarcoveho strojecku je nanejvis v tom, ze vydrzi jit zhruba tak dlouho, jako budou tyhle hodinky v mode...

Odesláno
  skalis napsal:
Maji, ale jen cenu te znacky, protoze hodnota plastoveho kvarcoveho strojecku je nanejvis v tom, ze vydrzi jit zhruba tak dlouho, jako budou tyhle hodinky v mode...

vem si jen některé ETA montéry, co za pálky si za ty hodinky naúčtují, takže Armani nepředstavuje až takovou výjimku

Odesláno
  mengelis napsal:
vem si jen některé ETA montéry, co za pálky si za ty hodinky naúčtují, takže Armani nepředstavuje až takovou výjimku

No jo, casto si za ETU reknou peknou raketu, to mas recht. Ale ta ETA ma alespon trvalou kvalitu a hodnotu. Ta ETA Ti vydrzi stejne dlouho jako drahy in-house. A uprimne, prijde mi adekvatnejsi unitas v OP za 90k nez Armani za 500 EUR nebou podobnou cenu v ceskych kseftech...

Odesláno
  skalis napsal:
No jo, casto si za ETU reknou peknou raketu, to mas recht. Ale ta ETA ma alespon trvalou kvalitu a hodnotu. Ta ETA Ti vydrzi stejne dlouho jako drahy in-house. A uprimne, prijde mi adekvatnejsi unitas v OP za 90k nez Armani za 500 EUR nebou podobnou cenu v ceskych kseftech...

já myslím, že ty hodinky plní přesně tu funkci, které od nich uživatelé vyžadují - mají na sobě nápis nebo logo Armani a to, že ukazují čas je příjemný bonus :-)

Giorgo zvlil tuhle taktiku, Ralph to vzal úplně z opačného konce :-)

Odesláno
  skalis napsal:

???. Uplne bezne su automaty. Za vyrobou stoji firma Fossil, takze potom su podvrhnutym luxusom aj fashion a sportove znacky ako Fossil, Burberry, DKNY, Emporio Armani, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Philippe Starck, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc Jacobs, Adidas a neviem ci nie aj Kenneth Cole. To vsetko su znacky, ktore Fossil licencne pokryva. Co sa tyka ceny, tak ta bola totalne mimo, ale to su tahy obchodnikov. Hodinky sa bezne daju zohnat za tretinovu cenu. Co sa tyka kvality, tak ta plne zodpoveda kvalite hodiniek Fossil. To znamena, ze to nie je ziaden zazrak, ale reci o vydrzi jeden rok a podobne su hluposti. Proste lacne, imidzove hodinky.

Odesláno
  Don2008 napsal:
???. Uplne bezne su automaty. Za vyrobou stoji firma Fossil, takze potom su podvrhnutym luxusom aj fashion a sportove znacky ako Fossil, Burberry, DKNY, Emporio Armani, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Philippe Starck, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc Jacobs, Adidas a neviem ci nie aj Kenneth Cole. To vsetko su znacky, ktore Fossil licencne pokryva. Co sa tyka ceny, tak ta bola totalne mimo, ale to su tahy obchodnikov. Hodinky sa bezne daju zohnat za tretinovu cenu. Co sa tyka kvality, tak ta plne zodpoveda kvalite hodiniek Fossil. To znamena, ze to nie je ziaden zazrak, ale reci o vydrzi jeden rok a podobne su hluposti. Proste lacne, imidzove hodinky.

no, v podstate to tak je :) resp. jako seriozni hodinky se to brat neda.

Odesláno

Pokud by se prodávaly za stejnou cenu, tedy za cenu hodinek Fossil, Diesel, Adidas, DKNY a podobných, tak je to OK. Tady si ale hrají na něco, co nejsou. Není to žádný luxus, ale běžné fashion hodinky. Proto bych je do kategorie "podvržený luxus" klidně zařadil

Odesláno (upraveno)

souhlasim.. Znamy si koupil Armani hodinky za 10k a kdyz je doma daval na stul, tak s nima trochu tuknul do korunky - vychylilo se mu datum, ze nevidi na prvni cislici.. Na opravu nema narok, protoze do nich "tuknul".. tomu rikam kvalita za 10 tisic :lol:

EDIT: Ne ze by nemel narok na opravu, ale na reklamaci.. sorry

Upraveno uživatelem idaho.cz
Odesláno
  Patrik napsal:
Pokud by se prodávaly za stejnou cenu, tedy za cenu hodinek Fossil, Diesel, Adidas, DKNY a podobných, tak je to OK. Tady si ale hrají na něco, co nejsou. Není to žádný luxus, ale běžné fashion hodinky. Proto bych je do kategorie "podvržený luxus" klidně zařadil

Hraju sa koncoví obchodnici s menom Armani. Automaty nie je problem zohnat okolo 280 - 400 USD (http://store.emporioarmaniwatches.com). Hodinky kategorie podvrhnuty luxus sa pohybuju cenovo v inych vyskach. navyse EA su celkom slusne spracovane, osadene kalibrami Sea-Gull a ich nazov nie je niekoho vyplod. Takze Fashion znacka jednoznacne ano, kvalita ako som uz spominal je priemerna, standardny Fossil, ale podvrhnuty luxus, to asi nie.

Odesláno
  idaho.cz napsal:
souhlasim.. Znamy si koupil Armani hodinky za 10k a kdyz je doma daval na stul, tak s nima trochu tuknul do korunky - vychylilo se mu datum, ze nevidi na prvni cislici.. Na opravu nema narok, protoze do nich "tuknul".. tomu rikam kvalita za 10 tisic :lol:

EDIT: Ne ze by nemel narok na opravu, ale na reklamaci.. sorry

Bud je blbost, ze s nimi trocha tukol, alebo je blbost, ze nema narok na reklamaciu. Ak tuknem hodinkami pri ukladani na stol tak ziaden servis nedokaze, ze sa nejedna o vyrobnu vadu. Z toho mi vyplyva, ze muselo ist o viditelne poskodenie zrejme aj povrchove a potom sa nejednalo o tuknutie. Tato historka na mna posobi dost nedoveryhodne. Sorry.

PS: Kupovat hodinky EA za 10000CZK je riadna capina :)

little_w napsal:
no, v podstate to tak je :) resp. jako seriozni hodinky se to brat neda.

S tym sa da suhlasit :).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...