midloch Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Z praxe si myslím, že nejvíc profláklou značkou mezi širokou veřejností je Rolex a hned následován Omegou. Co se týká Breitlingu, tak procento těch, co o něm něco ví je mnohem nižší než u obou dvou výše zmíněných. Nehodinkáři (co ví co to je Breitling-kolikrát si podle názvu myslí, že se jedná o anglickou firmu), Béčka většinou hodnotí jako velký cibule co sou hooodně drahý a uznale pokyvují hlavou (asi zblblý falzama z produkce BfB) a právě se podivují, že moje Béčka (Chrono Superocean) vůbec nevypadají jak co si oni myslí jak mají béčka ,,vypadat,,.
macher Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Přemýšlel jsem, jestli vůbec reagovat, ale nakonec mi to nedalo. Že Rolex dle tebe nedosahují kvalitou na Oris a Fortis, nechám tak a jen se pousměju. V čem ale vyhrají Prim nad Zenith, GP a Omega, tak tomu nerozumím ani trochu. Možná jsi myslel kvalitou kalibru, pouzdra, celkovým zpracováním, nebo snad historií, oblíbeností nebo dokonce "machrindexem"? Jediné v čem můžou tvoje Primky vítězit, je osobní vztah k nim - tak možná o kvalite tady nepadlo ani slovo:) jenom rikam, ze v mem rebricku jsou rolexy hluboce pod oriskama, ktere take nesnasim... a nikde jsem nepsal, ze vnimam prim vic nez omegy (na omegy nedam dopustit ;-)... radeji cti 2x a reaguj 1x ale tohle je jiz fakt OT
VIPER1 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 On nenapsal, že na ně nedosahují "kvalitou". On napsal, že tu značku vnímá níž než xx a yy. Já to mám úplně stejně nastavený, rolády ani béčka bych dlouhodobě nenosil, je to prostě věc vkusu. Nechápu, co na tom vy béčkaři a roládisti pořád nechápete Edit: přitom nevylučuju, že by se i mezi R a B našel model, který bych vzal na ruku, výjimka často potvrzuje pravidlo... Já nejsem béčkař, ani roládista. Jsem fanda hezkých a kvalitních hodinek a nemám problém toleroval v podstatě jakoukoli firmu, která nekopíruje jiné. Já sice jeho příspěvek cítím jinak, ale dobře... Tak ještě jednou - Že Rolex dle tebe nedosahují na Oris a Fortis, nechám tak a jen se pousměju. Na tom fakt trvám:smile_anim:
VIPER1 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 o kvalite tady nepadlo ani slovo:) jenom rikam, ze v mem rebricku jsou rolexy hluboce pod oriskama, ktere take nesnasim... a nikde jsem nepsal, ze vnimam prim vic nez omegy (na omegy nedam dopustit ;-)... radeji cti 2x a reaguj 1x ale tohle je jiz fakt OT Právě že o kvalitě ve tvém příspěvku slovo padlo a to hned dvakrát. Jednou PP vs IWC ( což se taky asi neshodnem) a podruhé ve vztahu k ceně, takže po přečtení celého tvého příspěvku předpokládám, že mimo jiiné je tady řeč i o kvalitě. Já čtu 3x a reaguji 1x. Možná je chyba ve vysílači, ne přijimači
mechano Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Víceméně nešťasnou náhodou jsem si přečetl část tohoto vlákna a mám dojem, že by se mělo přejmenovat. To, co tu převážně řešíte, není otázka kdo je v TOP 10, ale spíš co by si koupil někdo, kdo hodinkám eventuelně vůbec nerozumí. Příkladně: To, že je Ferarri (Lambo, atd.) špičkové auto se nemění s tím, jestli na něj nějaký jouda nemá, nebo něco nechápe.
rubus32 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Je přece mnoho kvalit :-). Kvalita designu, kvalita pouzdra, kvalita zpracování, bla bla bla, kvalita reklamy, kvalita uživatelů :-). Omegy bych s Roládama do jednoho pytle neházel, omegy maj povětšinou šťávu, starý i nový. Každý nechť má radost z toho co se mu líbí, nikdy bych si nedovolil na příznivce Poljotů ohrnovat nos (Poljoty maj velkou ... širou ... rodnou .... duši) stejně jako na příznivce jiných značek, každá má svoje kouzlo, jen prostě některý hodinky dávaj na jevo tak okázale že jsou drahý, zatímco jiný jsou jenom drahý a najevo to nedávaj... Ta pyramida je pyramidou prestiže, jak se říká, sytý hladovému nevěří, tak ono to platí i naopak (nevěřím, že pocit z PP je tak skvělý, abych ho musel prožít doslova za každou cenu).
rubus32 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 (upraveno) Víceméně nešťasnou náhodou jsem si přečetl část tohoto vlákna a mám dojem, že by se mělo přejmenovat. To, co tu převážně řešíte, není otázka kdo je v TOP 10, ale spíš co by si koupil někdo, kdo hodinkám eventuelně vůbec nerozumí. Příkladně: To, že je Ferarri (Lambo, atd.) špičkové auto se nemění s tím, jestli na něj nějaký jouda nemá, nebo něco nechápe. Dík za pochopení :-) To že na něj nemám neznamená, že bych s ním jezdil do práce, kdybych na něj měl. Tady někdo dělá dlouhý nos, se mi zdá. Nakonec z TOP 10 zbude zase jen žebříček ceny (nebo chcete-li kastovní hiererchie), nuda nuda nuda nuda. To přece nebylo v zadání, tam šlo taky o kvalitu a výkon. Trochu nechápu, proč by ty prachy už zase měly převálcovat úplně všechno, včetně tradice, úspěchů některých modelů, vývoje, atd. Upraveno 19. ledna 2010 uživatelem rubus32
midloch Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Na druhou stranu, ať každý chce nebo ne, většinou vyžaduje od hodinek určitý ,,MACHRINDEX,, Za vyložený prachy přece majitel chce trošku toho obdivu ve formě znaleckého pokývání hlavou od kolegů... Vyjímkou jsou ti, kdo si je můžou kupovat pouze a jen z čistě technicistního hlediska a je jim jedno jakého výrobce mají kde napsaného (tj. jezdím ve značce KIA ale má zpracování Bentley a je mi to jedno...)
macher Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Já nejsem béčkař, ani roládista. Jsem fanda hezkých a kvalitních hodinek a nemám problém toleroval v podstatě jakoukoli firmu, která nekopíruje jiné. Já sice jeho příspěvek cítím jinak, ale dobře... Tak ještě jednou - Že Rolex dle tebe nedosahují na Oris a Fortis, nechám tak a jen se pousměju. Na tom fakt trvám:smile_anim: Právě že o kvalitě ve tvém příspěvku slovo padlo a to hned dvakrát. Jednou PP vs IWC ( což se taky asi neshodnem) a podruhé ve vztahu k ceně, takže po přečtení celého tvého příspěvku předpokládám, že mimo jiiné je tady řeč i o kvalitě. Já čtu 3x a reaguji 1x. Možná je chyba ve vysílači, ne přijimači tak jeste jednou a snad naposled :-) rikam, ze kazdy user ma proste jine preference. od urcite cenove kategorie, se da rict, ze hodinky jsou vicemene kvalitne. nikde jsem nerekl, ze rolex nedosahuje kvalitou na oris nebo fortis. to je imho totalni blbost, protoze se jedna naprosto ruzne kategorie. rikam, ze v mych preferencich je rolex hluboce pod oriskama nebo fortiskama, ktere TAKE nesnasim... => z toho plyne: nemam rad oris, nemam rad fortis a jeste vic nemam rad rolex. co se tyce porovnani PP vs IWC, tak znovu rikam, ze je to me subjektivne porovnani v mem rebircku. to, ze je PP na vrcholu je bez diskuze, nicmene pro me subjektivne znamena daleko mene nez trebars iwc. a znovu nepadlo ani jedno slovo a kvalite... jinak resit kvalitu u hodinkach nad 500k mi prijde ponekud nesmyslne... matematecka pravdepodobnost, ze se neco posere, je defacto skoro stejna. takze znovu zopakuji co jsem rikal na zacatku - vyserte se na nejake pyramidy a kupujte co se vam libi:-)
azeppelin Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Již jsem tento názor někde psal v diskusi, takže se trochu opakuji, ale... myslím že většina lidí si neche připustit ten fakt že hodinky jsou a budou vždy reprezentativní záležitost. Tudíž všichni se nákupem staví do určité pózy. Dalším faktorem je to že u značek, které mají poměrně dlohou histori ta cena nevzniká nějakým přičiněním nadpřirozené moci, ale selekcí a preferencí trhu a vneposlední řadě kvalitou výrobku. Celkový poměr kvality zpracování, užitnosti a designu se ve finále rovná cena vzhledem ke konkurenci. Vždycky mám z takovýchto diskusí vjem takové té lidské malosti... kdy mají někteří jedinci potřebu obhájit svoji nesolventnost apod. přesvědčováním ostatních o kvalitě dalších značek... např. Prim což je směšné. Jak jsem psal již výše ať si prostě koupí každý hodinky které se mu líbí... bez takovýchto trapných tiátrů
StanoBare Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 (upraveno) No spat k jadru veci - podobny pokec o TOP 10 je na www.askandyaboutclothes.com/Forum.....vid priklady: patek rolex jeager iwc pigaet audemars piguet vacheron constantin omega ulysee nardin panerai Rolex Patek Longines Omega Zenith IWC Jaeger Timex Seiko Lange Zenith Girard Perregaux JLC Rolex/Tudor Universal Geneve Patek IWC Vacheron Omega (co-axial only) Junghans (great value for money) A. Lange & Sohn Patek IWC Vacheron Constantine Gerard Perragaux Richard Mille Roger Dubuis F.P.Journe Audemars Piguet Glasshutte Blanc Pain Jaeger le Coltre Breguet 1. Patek Philippe 2. Lange & Söhne 3. Breguet 4. IWC 5. Jaeger LeCoultre 6. Chronoswiss 7. Glashütte Original 8. Nomos Glashütte 9. D. Dörnblüth & Sohn 10. Stowa Patek Vacheron Franck Muller Audemars A. Lange IWC Parmigiani Breguet Girard P. Hublot v podstate sa najcastejsie objavuju PP, AP, GP, Vacheron Constantin, IWC, Lange&Son, - takze ako tak objektivne sa da urcit +/- TOP 5. Ostatne miesta su diskutabilne, ale to neznamena, ze menejcenne. Kazdy z nas ma svojho favorita - rad a aj sebauspokojujuco - by ho videl v tomto rebricku. Ide o prestiz, ak ma nieco historiu, kvalitu, vlastny design, len prestiz je vysledkom. Ci v tom to niekto vidi ukazku solventnosti pre okolie, ci splnenie vlastneho sna, je uz jeho vec. Upraveno 19. ledna 2010 uživatelem StanoBare
VIPER1 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 tak jeste jednou a snad naposled :-) rikam, ze kazdy user ma proste jine preference. od urcite cenove kategorie, se da rict, ze hodinky jsou vicemene kvalitne. nikde jsem nerekl, ze rolex nedosahuje kvalitou na oris nebo fortis. to je imho totalni blbost, protoze se jedna naprosto ruzne kategorie. rikam, ze v mych preferencich je rolex hluboce pod oriskama nebo fortiskama, ktere TAKE nesnasim... => z toho plyne: nemam rad oris, nemam rad fortis a jeste vic nemam rad rolex. co se tyce porovnani PP vs IWC, tak znovu rikam, ze je to me subjektivne porovnani v mem rebircku. to, ze je PP na vrcholu je bez diskuze, nicmene pro me subjektivne znamena daleko mene nez trebars iwc. a znovu nepadlo ani jedno slovo a kvalite... jinak resit kvalitu u hodinkach nad 500k mi prijde ponekud nesmyslne... matematecka pravdepodobnost, ze se neco posere, je defacto skoro stejna. takze znovu zopakuji co jsem rikal na zacatku - vyserte se na nejake pyramidy a kupujte co se vam libi:-) Tak a teď je jasno...
StanoBare Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 ale ved hej, kazdy nech si berie co sa mu paci! :-)) Ale takisto to nie je na skodu urcit rebricek...a bez umiestnenia - skor skupinu. Len tak pre orientaciu, len tak pre pobavenie, proste len tak... V podstate tym firmam ide len o jedno: snazit sa robit top veci, ale nie zeby stale cumeli na nastenke, ze su v tom TOP rebricku :-)) Takze, kto su tie firmy co to robia? Takto som pochopil to vlakno. V sporte je tiez plno kvalitnych, dobrych sportovcov, ale takisto su medzi nimi ti najlepsi. A tiez sa neda porovnat vykon sprintera a skokana o zrdi. Diskusia o tom by sa nezmyselne tahala donekonecna. Ale urcite by sme sa zhodli napr. na 4-5 menach v historii sportu, lebo prave ich vykon s odtupom casu na nadobudol na hodnote. Ostatni, su uz viac menej subjektivny nazor clenov danej vyberovej komisie. To som to chcel uviest aj v predoslom prispevku - ukazat, ze je len par mien - znaciek, na ktorych sa mozme vseobecne zhodnut. TOP 10 - to uz je asi vela.
rubus32 Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 (upraveno) Vždycky mám z takovýchto diskusí vjem takové té lidské malosti... kdy mají někteří jedinci potřebu obhájit svoji nesolventnost apod. přesvědčováním ostatních o kvalitě dalších značek... např. Prim což je směšné. Jak jsem psal již výše ať si prostě koupí každý hodinky které se mu líbí... bez takovýchto trapných tiátrů To je výborný, takže když napíšu, že se mi víc líbí Fortisky než rolády, tak tím jen obhajuju svou insolventnost... Fakt bezva postoj ke kterému není co dodat... Mám před sebou dva katalogy z roku 2008. V tom IWCéčkovém se mi líbí tak dvě třetiny hodinek a tak každý čtvrtý si dovedu z fleku představit na ruce. V tom se Zenithy je spousta hodinek, co vypadaj strašně pěkně na těch modelech, co je fotili, fakt super, jenže když se podívám do zrcadla, tak nevidim ani Brada Pitta ani Richarda Gereho, ani grupáč komorní filharmonie, prostě z těch Zenithů, jakkoliv v katalogu vypadaj super, si na ruce nedovedu představit ani jedny. Nekalkuluju s image, potřebou sebeprezentace, ale jen a jen s tím, co se mi líbí esteticky a co ne. Proč nechcete do debaty o módním doplňku oblečení připustit pouhopouhý obyčejný VKUS? Upraveno 19. ledna 2010 uživatelem rubus32
mechano Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Dík za pochopení :-) To že na něj nemám neznamená, že bych s ním jezdil do práce, kdybych na něj měl. Tady někdo dělá dlouhý nos, se mi zdá. Nakonec z TOP 10 zbude zase jen žebříček ceny (nebo chcete-li kastovní hiererchie), nuda nuda nuda nuda. To přece nebylo v zadání, tam šlo taky o kvalitu a výkon. Trochu nechápu, proč by ty prachy už zase měly převálcovat úplně všechno, včetně tradice, úspěchů některých modelů, vývoje, atd. Dlouhý nos ? Tak to ne, chlapče. Jen jsem upozornil, že ta "pyramida" hovoří o nejlepších hodinkách, nikoliv o tom, že když na ně někdo nemá, stávají se horšími. Takže třeba pro tebe a pro mne budou PP nedostupné, ale na kvalitě jim to přeci neubírá. A dál, určitě se nejedná o žebříček ceny. Jedná se o kvalitu a výkon a za to se bohužel platí. A válcovat tradici ? To se právě jen tak nepovede. Takže abych se vrátil, opakuji, že mám dojem, že tohle vlákno mělo původně být o tom, které hodinky jsou nejlepší atd. a nikoliv o tom, na které máme nebo nemáme.
azeppelin Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 To je výborný, takže když napíšu, že se mi víc líbí Fortisky než rolády, tak tím jen obhajuju svou insolventnost... Fakt bezva postoj ke kterému není co dodat... no k tvému přístupu patří můj názor ať každý koupí co se mu líbí. to první platí komentářům, které jakkoli snižují hodnotu těch známých značek a zároveň mají potřebu sáhodlouze vysvětlovat proč si koupili třeba fortis a vždycky je k tomu sáhodlouhý traktát, kde se všichni dovíme jak jsou super a nejlepší a stejně kvalitní jako ty a ty hodinky. Z mého pohledu je lhaní si do kapsy, když člověk který se zajímá o hodinky řekně že třeba PP nebo moony by nikdy nechtěl. V případě že to řekne běžný spotřebitel, tak mu věřím protože ideálem jsou pro něj hodinky do 5k, které plní naproto spolehlivě svoji funkci. Pokud to řekne sběratel a nebo člověk s tímto zájmem je to podle mě lež...
utrejch Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 no k tvému přístupu patří můj názor ať každý koupí co se mu líbí. to první platí komentářům, které jakkoli snižují hodnotu těch známých značek a zároveň mají potřebu sáhodlouze vysvětlovat proč si koupili třeba fortis a vždycky je k tomu sáhodlouhý traktát, kde se všichni dovíme jak jsou super a nejlepší a stejně kvalitní jako ty a ty hodinky. Z mého pohledu je lhaní si do kapsy, když člověk který se zajímá o hodinky řekně že třeba PP nebo moony by nikdy nechtěl. V případě že to řekne běžný spotřebitel, tak mu věřím protože ideálem jsou pro něj hodinky do 5k, které plní naproto spolehlivě svoji funkci. Pokud to řekne sběratel a nebo člověk s tímto zájmem je to podle mě lež... Pokud se tedy sberatel zrovna nezameruje na vacherony nebo seamastery
azeppelin Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 Pokud se tedy sberatel zrovna nezameruje na vacherony nebo seamastery jasně, ale to už je slovíčkaření... myslím že je jasné co tím chtěl básník říct
Helex Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 (upraveno) To by mě zajímalo, na základě čeho srovnáváte například Pateky a Hubloty. Vy je někdo oboje máte, nebo jste se někde dočetli, který jsou jaký? Já osobně chovám největší respekt a obdiv k Patekům, A.Piguet a Brequetům, ale jelikož je nemám, tak je to vlastně jen takový mudrování na základě brouzdání po netu. Ale vy zníte všichni jako když máte celou horní půlku těch pyramid doma a denně to srovnáváte Upraveno 19. ledna 2010 uživatelem Helex
azeppelin Odesláno 19. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2010 To by mě zajímalo, na základě čeho srovnáváte například Pateky a Hubloty. Vy je někdo oboje máte, nebo jste se někde dočetli, který jsou jaký? Já osobně chovám největší respekt a obdiv k Patekům, A.Piguet a Brequetům, ale jelikož je nemám, tak je to vlastně jen takový mudrování na základě brouzdání po netu. Ale vy zníte všichni jako když máte celou horní půlku těch pyramid doma a denně to srovnáváte no vidíš a mi to zase podle téhle diskuse přišlo že ty pateky všchni měli, ale jsou to ve skutečnosti pěkné krámy , tak je vyměnili za primky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se