Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdar potrebujem poradiť chcem mech.hodinky za lacný peniaz(150e max) v tejto cene Aviator(poljot) 2614... alebo vostok europe 2432 pri ktorom ma odrádza automat.náťah.poprípade Molnia 3603 kde je aj priehľadný zadní kryt ale to už je iná cenová kategória.Potrebujem poradiť ktorý strojček je najkvalitnejší a čo je lepšie autom. alebo mech. náťah hodinky nebudem nosiť stále či to pri automate nebude na škodu.ďík.

Návštěvník cecil
Odesláno

Osobně mohu velmi doporučit molniji 3603, mně velmi dlouho sloužil v pilotkách Avia classic a to naprosto přesně, Poljot 2614 až tak neznám ale asi bych se ho nebál, mněl jsem Burany s 3105 a byly velice přesné a spolehlivé. O Vostoku toho moc nevím ale s této trojice je to dle mého názoru nejslabší kandidát..

Odesláno

to "nejslabsi kandidat" je pravda pouze z pohledu marketingu. na ten vostok zvysoka se*e - ke sve skode. mam vostok amfibija s kalibrem vostok 2416b, coz je osvedceny, spolehlivy a lety provereny strojek s automatickym natahem. v kategorii kolem 50-70 (eBay) dolaru lepsi a odolnejsi hodinky nenajdes, troufam si tvrdit. a to mam i poljot avia se strojkem molnija, ale ty vostoky nosim casteji a radsi.

Návštěvník cecil
Odesláno

já netvrdím že technicky, ale kolega myslím upřednostnuje manuální nátah což mnou popisované Molnija 3603 a Poljot 3105 jsou. Vostok 2432 je automat, možná jsem to mněl napsat jinak. Osobně jen tak mimochodem mohu ještě doporučit za velmi kvalitní hodinky Aviator IV ty jsou fakt super.

Odesláno

Rozhodni se podle toho, jak se ti líbí. Technicky bys neměl mít problém ani s jedněma. Cecil psal o Avia Classic, mám čtyřky s Molnijí 3603, ten strojek je úžasnej. Jestli máš rád mimostřednou vteřinovku, neváhej. Tikaj asi "nejhezčejc" ze všech hodinek, co jsem slyšel, nahlas a pomalu. Když natahuješ, je to, jako bys startoval traktor. S kalibrama, co uvádíš, hodinky mám a neměl jsem problém se žádnýma. Přikládám fotku těch Avií :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

ja se nehadam :)

jo, a vostok 2416b je automat, ale s moznosti rucniho natahu... kterou pomerne hojne vyuzivam. konstrukce korunky je natolik specificka, ze jsem jeste neslysel, ze by se nekomu strnul zavit - ani pri skoro dennim pouzivani. to jen aby byla ta informace uplna ;)

Odesláno

...jasne. Vyber si tie, co sa ti najviac pacia. Co sa tyka strojcekov, mam vsetky tri, aj ked ja nemam moc rad automaty. Ta Molnija (cortebert), to je asi jeden z najkrajsich strojov ake poznam. Velmi presny a spolahlivy. Ten Poljot je zas snad neznicitelny.

Odesláno

Molnija aj poljot su v pohode, VE su imho trosku ruske za kazdu cenu, skoro az poutove povedal by som,.... navyse sa v rusku ani nerobia, len pouzivaju Vostok stroj..... Ak uz by som musel mat automat od Vostoku tak radsej v pravych Vostokoch z cistopola.

Ja osobne mam rad napr tieto

http://www.tophodinky.cz/26141223483-aviat...bdaa89f6841a24f

paradne svietia maju decentny design bez hviezdiciek lietadielok tancikov a inych ozdob a s trochou snahy idu za tych 150 eur zohnat

Odesláno

Osobně bych volil Aviator, mám je, měl jsem i další, kamarád také a už skoro 2 roky spokojenost. Vostoky jsem měl kdysi jedny AN-225 Mryia ale krátce, teď mám Red Square, ale zatím krátce a nosím jen občas, přítelkyni jsem koupil Red Square, po dvou týdnech se uvolnil rotor, oprava v záruce bez problémů, ale zarazil mne důvod dovozce, kde tipoval, že "před vánocemi měli moc práce a tak to asi nedotáhli". To trochu koresponduje s názorem, který jsem slyšel, že u Vostoků je poměrně velký rozptyl kvality. Jinak to jsou hodinky krásné a pěkně zpracované, ale to Aviatory taky.

Odesláno (upraveno)

ona je to otázka, na týrání mám Vostok Expedicija Murmansk - Vladivostok a mám je už pár let. Absolvovaly se mnou něco málo drsných cest, naposled Izrael - moře, pouště, Golanské výšiny a válečný zóny v Gaze a na Západním břehu Jordánu a všechno bez ztráty kytičky. Asi jsem natrefil na povedenej kousek :) Přikládám obrázek z Hebronu a půjčenou fotku z netu - mám ty tmavý

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Galil
Odesláno

myslim, ze se tady trochu zamenuje Vostok a Vostok Europe. sice v nich jsou strojky, ktere pochazi z jednoho mista - Vostok, Cistopol - ale design, montaz a vystupni kontrola je jina ve Vostoku a jina ve VE.

v.e. tezi z reputace Vostoku, ale v mnoha ohledech to je marketingovy tah a kvalita... neni spatna, ale taky neni konzistentne dobra. a uz tim, ze nic sami nevyrabi, jsou mi nesympaticti... takovej navonenej drek :)

a ja jsem stejne mluvil o Vostoku (puvodnim, cistopolskem).

Odesláno

Rozdíl mezi VE a Čistopolem tu, předpokládám, všichni znají. Nicméně fakt je, že Expedice sebou tahám všude s tím, že je oddělám, a nějak se mi to zatím nepovedlo, tudíž před nima smekám klobouk. Teda, před tímhle konkrétním kouskem :thumbsup_anim:

Odesláno

mám VE Expedice, ty poslední, a jsem dost spokojený :pope: , kdybych chtěl echt hodinky utratil bych 30 tis. ani bych nemrkl. :eek: Je na každém co preferuje, soused jezdí citroenem a já tuto zn. nemusím, neznamená to, že to je šit.

Poljot :tomcat: zní pěkně a některé kousky jsou hezké, ale dal jsem přednost VE :whistle:

To, že ve VE je jenom origo strojek nic neznamená, jsou pěkně zpracované, boty co mám jsou taky USA vyrobeny jinde (na dálném východě). :gunsmilie:

Odesláno

Já jsem si nedávno koupil Vostok Amfibia a z přesností strojku jsem úplně nadšen. Přes noc, když leží na dýnku tak udělají max. +4s (a leží-li na bočku tak cca -3s) a když jsou na ruce tak dělají -3s. Takže když je pravidelně nosím a ukládám na noc jak potřebuji, tak mi dělají pořád kolem plus mínus nikde nic. Už jsem je 14 dne nešteloval a pořád ukazují přesně. :thumbsup_anim:

Odesláno
ona je to otázka, na týrání mám Vostok Expedicija Murmansk - Vladivostok a mám je už pár let. Absolvovaly se mnou něco málo drsných cest, naposled Izrael - moře, pouště, Golanské výšiny a válečný zóny v Gaze a na Západním břehu Jordánu a všechno bez ztráty kytičky. Asi jsem natrefil na povedenej kousek :) Přikládám obrázek z Hebronu a půjčenou fotku z netu - mám ty tmavý

To je velmi slušné vysvědčení. Mohu se zeptat jak jsi na tom se škrábanci, co všechno hodinky vydržely atd. A taky proč jsi volil právě tyhle hodinky? Na týrání jsou teoreticky vhodnější jiné - Casia G-Shocky, Trasery, UZI...

Odesláno
To je velmi slušné vysvědčení. Mohu se zeptat jak jsi na tom se škrábanci, co všechno hodinky vydržely atd. A taky proč jsi volil právě tyhle hodinky? Na týrání jsou teoreticky vhodnější jiné - Casia G-Shocky, Trasery, UZI...

Nemaje Géček, Traserů ani Uzi (chtěl jsem kdysi Uzi, ale pak jsem to zvrhl, mám úchylku na ruský mechaniky) :) ,musel jsem volit z toho, co mám v šuplíku. VE Expedice mám tuším od roku 2006, koupené nové na AZ Watch za cca 4 000 korun s tím, že to budou hoďky do "terénu". Od té doby se osvědčily jak doma, tak na cestách - nějakej ten Balkán, hory a vísky v Bulharsku - Rila, Stob, Kočerinovo, flákačky po našich horách atd. Od začátku chodily denně o pár vteřin dozadu, můj dvorní hodinář v Budějicích je popohnal a dělají kolem pěti vteřin dopředu a takhle je to v podstatě furt beze změny.

Sázel jsem na to, že v Izraeli, zvlášť v podmínkách, ve kterých jsme se pohybovali, by bylo blbý, kdyby dejme tomu došla baterka, proto padla volba na ně. Roli hrálo i to, že kdyby se s Expedicema něco stalo, ztráta by mě tak nebolela. Vyhovovala také deklarovaná a vyzkoušená vodotěsnost (100 m) a šroubovací dýnko a korunka.

V Izraeli samotným byly podmínky jak pro nás, tak pro hodinky opravdu drsný. Pracovali jsme jako novináři na Západním břehu Jordánu - Ramalláh, Nábulus, Hebron, Azzaríja a Jericho - zóny konfliktů na hranicích palestinských a židovských osad, náročný pochody v Judské poušti, palestinský utečenecký lágry. Tam si hodinky užívaly zejména prachu a vysokých teplot - ty šplhaly ke čtyřicítce, na kolik vystoupala teplota v pouzdře, na které pražilo slunce a zaléval je můj pot, to si netroufám odhadnout, ale často pálily na zápěstí.

Další fáze cesty, Golanské výšiny, byly v podstatě to samý jako West Bank, tedy horko, prach, často mechanické nárazy - při šplhání a lezení na kopce jsme byli často na pokraji sil, dělali jsme pěšky kolem 15 km denně, doslova jsme padali na hubu, párkrát i na hodinky :). Denně jsme vypili každej asi šest litrů vody a měli jsme pocit, že je to málo. Cokoliv měl člověk na sobě bylo za půl dne pokrytý škraloupem soli, včetně těch hodinek. Vždycky, když jsme dorazili k vodě, ať Galilejské jezero, potůček s honosným jménem Mešušim River či samotný velkolepý Jordán, který má před estuárem do Galilejského jezera velikost Vltavy před Soumarákem :) , vrhali jsme se do ní jak smyslů zbavený, my si užívali, hodinky byly možná trochu v šoku (tepelným).

Následovala severní Galilea, Akko - zrovna tam vypukly nepokoje mezi Araby a Židy, poprvé za celou existenci Izraele, ale zároveň jsme poprvé smývali prach z Golan v moři, pro nás skvělý, pro hodinky nevím, ale držely se jak helvétská víra.

Následovala - po dvoudenním odpočinku v kibucu Kfar Masaryk a jednodenním v Haifě - cesta na jih ke Gaze. Aškelon, Sderot - častý terč palestinských hamásovských raket Kassám, které tam padaly po desítkách :gun_bandana: , oblast Eškol a severní cíp Negevské pouště - a jsme zase na dně sil, vlásek v hodinkách má v tu chvíli větší páru než já v nohách :rambo: .

Když jsme se nakonec "doplazili" do Jeruzaléma, měli jsme sice mraky materiálu a samozřejmě plno zážitků, ale máme toho plný zuby a na bilančním pivku v hospodě U Egona s rozhlasovým zpravodajem Břéťou Turečkem nám stačí pár Goldstarů a máme jí jak z praku.

No a výsledek? Volba se ukázala být šťastnou, hodinky jedinkrát nezazlobily, dokonale si udržely vodotěsnost (toho jsem se trochu bál, když se mnou letěly rozpálené do poměrně chladné vody Jordánu) a za celý měsíc, co jsme tam byli, se předešly o pět minut, což považuju za pecku. K dokreslení jejich stavu přikládám dvě fotečky, co jsem teď na rychlo blejsknul. Zajímavý je, že v Izraeli, asi právě díky všudypřítomnému prachu, celkem rychle slejzala barva z indexů na lunetě, do tý doby byla prakticky netknutá. Objevilo se pár škrábanců - lunetka, nožky, zato na skle skoro vůbec. Mechanická vůle na otáčecí lunetě žádná. Po příjezdu kontrola vodotěsnosti a čistoty strojku u hodináře - čistý jak lilie a dokonale těsný :) . Tah - obyčejnej za pár stovek - je sice samej škrábanec, ale mechanicky drží, ještě nějakej čas ho tam nechám.

Shrnutí - nevím, jestli se zrovna tenhle kousek tak povedl nebo jestli je to běžný standard, nemám možnost srovnání, ale osvědčily se skvěle a příště jedou zase, teď spíše odpočívají v boxu. Osobně jsem přesvědčen, že občas se vyskytnuvší závady na hodinkách VE jsou spíše výjimkou, vyskytující se v podstatě u všech výrobců.

Odesláno
Nazdar potrebujem poradiť chcem mech.hodinky za lacný peniaz(150e max) v tejto cene Aviator(poljot) 2614... alebo vostok europe 2432 pri ktorom ma odrádza automat.náťah.poprípade Molnia 3603 kde je aj priehľadný zadní kryt ale to už je iná cenová kategória.Potrebujem poradiť ktorý strojček je najkvalitnejší a čo je lepšie autom. alebo mech. náťah hodinky nebudem nosiť stále či to pri automate nebude na škodu.ďík.

Tak já mám Avia a ty nosím spíš napěkno a Amphibie na vše ostatní (jsou to nezmary) oboje v pohodě! V podstatě neprohloupíš ani s jedněma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...