Přejít na obsah

Pantone vzorkovním

Doporučené příspěvky

Ahoj,

v rámci výběru barvy číselníku na Prim Sport bych si potřeboval ověřit výběr na oficiálním vzorkovníku Pantone (vidím to tak na 662W, popřípadě Reflex BlueW). Proto bych rád požádal, kdyby by mi ho někdo na několik málo dní mohl půjčit, nejlépe předání a opět vrácení v Praze. Na monitoru to není ono a že bych chtěl 100% věřit tiskárně, to také ne :)

Jde mi o modré barvy. Proti půjčení nabízím zástavu v podobě peněžní či hodinkové. Ptal jsem se všude možně, ale neúspěšně.

No možná by stačilo, kdybych si to mohl někde prohlédnout na místě.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník salamio

Bohužel mám doma jen již poněkud vyšeptalý Pantone CMYK (stál tehdy nekřesťanských 7k, nevím, kolik stojí dneska), ale Kalifx určitě bude mít.

Případně prostě vem nějaké hodinky (třeba ty Primky), zajdi do nějakého většího studia (třeba do AMOSu na Opletalce nebo kamkoli jinam) a když slušně poprosíš a vysvětlíš, k čemu to potřebuješ, měli by tě nechat v pohodě kouknout.

Odkaz ke komentáři

Na par dni by to byl asi problem (nasi grafici se bez nej dlouho neobejdou), ale na jednorazovy vyber by to asi nebyl problem. Jsem sice ze Zlina, ale tuto sobotu 23/1 budu cele dopoledne v Aqua Palace hotelu v Cestlicich.

Takze pokud se Ti nepodari sehnat lepsi reseni tak jsem k dispozici :-)

Odkaz ke komentáři

Díky všem za rady a doporučení, i fantozzimu za nabídku.

Možná skutečně nebude nutné si to tahat domu, nicméně i tak bych to rád zkontrolova za různých světelných podmínek. Mám teďka jeden tip mimo Chronomag, uvidím.

Jinak v Eltonu jsem se ujistil, že mají barvy podle Pantone.

Jo a ještě než jsem sem dal svůj dotaz, ptal jsem se v centrální pražské pobočce CopyGeneral, ale asi jsem si vybral špatnou slečnu, protože na mně koukala, jako bych po ní požadoval sexuální prakticky považovatelné některými méně odolnými jedinci za urážlivé ("Vzorník Pantone barev") - to jsou ti brigádníci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
...Jinak v Eltonu jsem se ujistil, že mají barvy podle Pantone...

To koukám, Stowa i snad všichni ostatní to dělají podle standardu k tomu určenému: RAL. Ale jestli je ten ciferník papírový s potiskem, tak by to sedělo ? nevím, v primkách se vůbec neorientuju :guiltysmiley:.

Odkaz ke komentáři

To koukám, Stowa i snad všichni ostatní to dělají podle standardu k tomu určenému: RAL. Ale jestli je ten ciferník papírový s potiskem, tak by to sedělo ? nevím, v primkách se vůbec neorientuju :guiltysmiley:.

Jsa opatrný jsem se explicitně ptal, jestli jim mám vybranou barvu poslat v Pantone, nebo RAL (nebo v jiném systému). Psali Pantone :-/ Číselník by měl být kovový.

Odkaz ke komentáři

Pro úplnost: pod "používání Pantone" v Eltonu nemyslí, že sednou, vezmou předepsané množství jednotlivých složek a namíchají barvu dle zadání. To by ostatně ani nešlo, protože pro kovový podklad nelze dost dobře používat vzorník na papíru. V reálu je to něco jako "na tom ciferníku by to mělo vypadat jako tady na tom papíře a nějak to namíchejte z toho, co tu je". A dost pochybuju o tom, že "co tu je" jsou základní barvy (asi 15 jich je?) dle Pantone - některé jim budou chybět, některé budou mít naopak navíc...

Takže ideálně jim dát kus něčeho, co má správnou barvu ať mají s čím porovnávat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...