Přejít na obsah

II. LE- Remake Zeno/ Longines MVS

Dno a rucicky  

56 hlasů

1. 1. Ake dno by sa Vam pacilo ?

• Ciste dno bez vsetkeho a nasledne gravirovanie na laserke u clena chronomagu podla seba.
      3
    • Som za CISLO LIMITKY v tvare No. X/Y.
      11
    • Som za Heslo (Vzduch je nase more ) + Cislo limitky v tvare No. X/Y.
      6
    • Som za LOGO Czechoslovak Air Force + Cislo limitky.
      36
  2. 2. Hlasujem za typ ruciciek :

• Obrazok 1. ( Cierne s lumin. ) + 40.00 Euro
      5
    • Obrazok 2. ( Biele s lumin. ) + 40.00 Euro
      46
    • Objednam si to od FREi.Com .
      5

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  skalis napsal:
Pral jsem si kovove rucky, ale je videt, ze ty od Ofrei jsou moc velke. Proto jsem hlasoval pro bile. Dynko jsem hlasoval ciste jen s cislem limitky, ale nevadi mi znak. Dynko mi je v podstate docela jedno (pokud to nebude cirkus :), coz nebude). Hlavne se vyvarujme nejakeho bastleni rucek doma na kolene. Chceme original od Zena od A do Z, zadnou garazovku. Zel, kompromisu se zrejme nevyhneme, ale nevadi.

Tak tak, když se kolem toho objevuje tolik komplikací, tak to raději za 40 éček od Švýcarů... Je to hodně, ale co už... :-|

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  Luk napsal:
Ručky z Ofrei, které prezentuje Horal, jsou příliš velké. Tudy cesta nevede.

Díky Luku za aktivní účast.

Prosím jen pro úplnost.

Na tvém obrázku jsou ručky(předpokládám z ofreie) s délkou:

1. minutová -17,5 mm, hodinová - 12,5 mm ( to jsou ty co mám v příspěvku výše)

nebo

2. minutová - 14,0 mm, hodinová - 10,5 mm

??? - díky

Bez ciferníku vlastně ani nevím jak dlouhé by asi měly být :worried_anim:

Odesláno

pokud by Zeno slevil na ručičkách bylo by to jen dobře ale pokud ne jsem smířen za ně dát těch 40,- Euro. Je blbost shánět je někde jinde, stejně nám je tam Zeno nenamontuje. To je jak přijít do servisu se svým olejem a žádat výměnu, taky vás dneska pošlou někam. Ciferník za těch 30,- Euro je dobrá cena, jsem jinak spokojen...

Odesláno

Omlouvám se za mystifikaci ve včerejším příspěvku #21 s obrázkem ruček.

Uvádím věc na pravou míru.

Frei má v aktuální nabídce rozměrem a tvarem ručky (bílé), které by podle zveřejněných rozměrů Luka byly reálné.

Což samozřejmě platí pouze s absolutní razignací na konečnou kompozici s ciferníkem.

Uveřejňuji to pro doplnění povědomí.

Mně osobně přijde chtít za ručky 40 EUR neadekvátní. Za případnou osvětu budu rád.

Doufám, že se je podaří ještě nějak ukecat. :worried_anim:

Ciferník za 30 EUR považuji za velmi slušnou nabídku.

post-1394-1264746599.jpg

post-1394-1264746624.jpg

Odesláno
  horal napsal:
Díky Luku za aktivní účast.

Prosím jen pro úplnost.

Na tvém obrázku jsou ručky(předpokládám z ofreie) s délkou:

1. minutová -17,5 mm, hodinová - 12,5 mm ( to jsou ty co mám v příspěvku výše)

nebo

2. minutová - 14,0 mm, hodinová - 10,5 mm

??? - díky

Bez ciferníku vlastně ani nevím jak dlouhé by asi měly být :worried_anim:

Mám k dispozici oba rozměry. Na fotkách je první varianta, tedy minutová 17,5mm a hodinová 12,5mm.

V hodinkách jsme použili ty menší.

Odesláno

Ta cena od Zena je trochu mimo,ale radši připlatím těch 40éček (i když s nevrlým bručením),než bastlit do nové limitky něco jiného.Zeno přece katedrálové ručičky používá,tak doufám že půjdou do naší limitky nandat.I když možná bude nutná mírná úprava ciferníku (potisku),aby vše dobře pasovalo.Je zajímavý poměr cen:jiné ručičky(ale firmou vyráběné)40,nový ciferník30.

Odesláno
  Luk napsal:
Jinak 40EUR za ručky bude asi standardní cena. Vzpomeňte si, že ručky u limitky Steinhart stály podobně.

Ale tam boli rucicky zhotovene na mieru, kym Zeno iba pouzije rucicky z ineho modelu, ci nie?

Odesláno

d,b prošek jsem tuto diskusi, ač je cena ruček vysoká, šel bych do nich, měl by být zřejmý konečný výsledek, zejména po stránce určité estetiky (sladění odstínů) za to bude odpovídat Zeno, tj. případý problém by museli řešit oni..

Odesláno
  Luk napsal:
Jinak 40EUR za ručky bude asi standardní cena. Vzpomeňte si, že ručky u limitky Steinhart stály podobně.

Za nové, popř. upravené ručičky je to v normě, ale za to, že je jen přehodí z jiného modelu?

Odesláno
  Vit napsal:
Za nové, popř. upravené ručičky je to v normě, ale za to, že je jen přehodí z jiného modelu?

Podle mně je bude muset nechat vyrobit. Uvedené modely Zeno mají minimálně průměr 42mm. Ručky budou velké jako ty, které jsem koupil na Ofrei a do ciferníku se nevlezou.

Odesláno

D/B. 40 éček je sice hodně, ale opravdu nechci ušetřit 20? a pak jednak řešit kdo to nasadí, a posléze litovat byť malinko jiného odstínu luminiscence, nebo dokonce nějakých technických defektů. Když to bude jako celek od Zena, budu vědět, že za kvalitu celku ručí oni. Zajímá mě jen celková konečná cena, je mi jedno jaké bude rozložení cen jednotlivých komponent.

Odesláno

Teď jsem se díval do katalogu Zeno 2006 a v nabídce měla firma hodinky s ,,katedrálovými" ručičkami v několika rozměrech.Průměry jsou v katalogu uváděny :29, 37, 40, 42, 43, 44, 47.Je ale pravda že podle fotografií třeba u ,,44" to vypadá že ručičky jsou použity z menšího modelu 42.Nevím ovšem jestli si Zeno ručičky dělá,nebo je od někoho odebírá a má-li je v ,,zásobě",to ví jen Bůh a možná v Zenu.Ale také nejsem pro dobastlování ,,cizích" ručiček na tuhle limitku,i když ta cena se začíná bohužel pomalu ale jistě šplhat trochu někam jinam,než byl první ,,nástřel".

Odesláno

Zda se, ze i v těchto parametrech zavládla víceméně shoda, už se těším na další hlasování, případně pokud někdo šikovný připraví nějakou vizualizaci, ať víme, o čem se vlastně bavíme :)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...