Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si na vikend pujcil fotak a udelal par obrazku sveho noveho prirustku. Ale nez se k nim dostanu, nejdriv par slov na uvod.

Ke znacce Rolex jsem mel dlouhou dobu dost odmereny vztah. Duvodem byla proflaklost techto hodinek a fakt, ze vetsina lidi si predstavi prave Rolex, kdyz se rekne drahe a luxusni hodinky. Ale pak se stalo, ze si clen INA koupil nove Milgaussy (kterych se od te doby na nasem foru objevilo vic) a vzal je na brnensky sraz. Tam jsem mu je pomerne dlouho okukoval a hodinky me primo uhranuly. Libila se mi jejich historie, ktera me jako fyzika proste chytla. Ale jeste vic me zaujala jejich preciznost a solidnost, ktera z nich cisela s naprostou samozrejmosti. A i kdyz zrejme jeste dlouho potrva, nez se k Milgaussum dopracuji, zacal jsem shanet informace o znacce a okukovat jejich soucasnou i vintage produkci. Behem nasledujiciho pul roku se v me hlave udal veletoc, ktery uplne prevratil moje hodinkove plany. Postupne ve mne uzrala myslenka, ze se namisto hodinek Stowa Antea nebo Frederique Constant poohlednu mezi vintage roladami. Postupne jsem si ujasnil preference a zacal sledovat nekolik Ebay prodejcu a taky eshop Forwatch.com (to je ten, kde Jakubisko koupil svoje Tudory).

Puvodne jsem chtel automaty (protoze Rolex a Perpetual patri k sobe), ale nakonec jsem zvolil hodinky s rucnim natahem. Rucni natahovani je mi blizsi, zaroven to usnadnuje stridani s jinymi hodinkami a v neposledni rade hrala roli i nizsi cena rucne natahovanych hodinek ve srovnani s orloji Oyster Perpetual. Z ceho jsem ale ustoupit nechtel, bylo datum. Jednak mam datum na hodinkach rad a za druhe, kyklop je podobnym symbolem Rolexu jako Perpetual strojky. No, nakonec se na zminenem Forwatch objevil jeden kousek, ktery byl podle fotek v peknem stavu a cena byla velmi lakava. Po par dnech rozmysleni jsem prodejci napsal email s zadosti o foto strojku (na webu nebylo). Prakticky obratem jsem dostal odpoved, ze technik, ktery by hodinky otevrel ma volno, ale az se za dva dny vrati, tak je nafoti a fotku mi posle. Kdyz mi pak dorazil nasledujici obrazek, mel jsem jasno.

post-3049-1265469140.jpg

Problem byl, ze jsem nemel Paypal ucet a uz se mi nechtelo obtezovat Foundrymana :). Napsal jsem prodejci, ze musim zajit do banky, aktivovat kartu pro webove transakce a pak zalozit ucet. Odepsal, ze nema problem tech nekolik dni pockat a dokonce hodinky mezitim stahl z nabidky. A hned, jak to bylo mozne, jsem hodinky zaplatil a poslal adresu, na kterou je ma poslat. Hodinky opustily Hongkong 2. unora (utery) s tim, ze dodaci doba mela byt 7-10 dni. Nicmene ve ctvrtek 4. unora me cekalo prekvapeni v podobe telefonatu dorucovatele, ktery mi sdeloval, ze ma pro me ocekavanou zasilku. Spadla mi brada, ale domluvil jsem s nim, ze si hodinky vyzvednu na poste vecer po praci. Zbytek dne jsem nemel stani a nekdy kolem seste hodine jsem z firmy vyrazil na postu. Balicek mel razitko BEZ CLA, to me potesilo (jeste tak platit za pouzite a uz jednou zdanene zbozi, i kdyz jsem vymereni DPH ocekaval) a rozbalil jsem ho jeste na poste. Vykoukly na me drobne hodinky, ktere ale byly mnohem hezci nez na fotkach prodejce. Kazdopadne, internetovy obchod Forwatch, ktery se specializuje prevazne na vintage Rolex a Tudor, muzu jedine doporucit. Dobre fotky hodinek, rychla komunikace a vstricnost, kterou ke mne jako zakaznikovi projevili, me mile prekvapila.

Podle serioveho cisla hodinek jsem na zaklade tohoto zdroje odhadl rok vyroby na 1958-1959. Naramek je skladany plech a je drobnejsi, nez jsem cekal. Zrejme ho nahradim jinym s plnymi clanky. Ale podle informaci z www.rolexforums.com je docela veda vybrat k hodinkam spravny kus, ktery k nim opravdu patri. Jeste dodam, ze hodinky pujdou k hodinari na bezny servis - cisteni, mazani, prestoze zatim jdou velmi presne (proste Rolex). A ted tech nekolik fotek (zalozim vlakno v sekci Galerie a pak sem dam odkaz, at tu tech plachet neni tolik).

Hodinky jsou velmi decentni a elegantni. Na sklicku byly dva drobne skrabance, ktere jsem rozlestil a pro jistotu jsem prebrousil (klasika - hruba strana houbicky) naramek.

post-3049-1265470130.jpg

post-3049-1265470144.jpg

Nerikal nekdo, ze by bylo divny, kdyby clovek s roladama jezdil MHD? :thumbsup_anim:

post-3049-1265470160.jpg

Kdyz clovek nema medvedi tlapu, muze to byt vyhoda.

post-3049-1265470180.jpg

Odesláno

Nadhera! Souhlasim s Tebou, ze na Tvych fotkach vypadaji jeste lepe, nez na shopu. S tim tahem se netrap, jak jsi rikal, je to veda. A pokud tam patri plech, nech ho tam. On ani ten nastupce neni takova vyhra - sice ma solidni krajni dilky, ale prostredni je stale duty. Tah jako ma Breitling to nikdy nebude, a to je dobre! Rolexky maji byt v prvni rade pohodlne hodinky a ne zadna ctvrtkilova krava. Co se tyka velikosti, tak na tlapu kolem 17cm je 34mm prumer uplne normalne nositelna varianta - a to, ze uz mam tyden na ruce vintazni Titoni to jen potvrzuje :)

Jinak doufam, ze prijdes pristi tyden na sraz. Rad bych se pokochal nazivo :D

Odesláno

Tak gratulace. Z fotky naruce vypadají přes svou velikost naprosto v pohodě a vlastně v dnešní době přerostlých hodinek nijak podměrečně. Už se těším na sraz, naživo.

Návštěvník Tada
Odesláno

Nádhera :) Gratuluju...

Sám jsem něco podobného chtěl, ale nakonec jsem šel jinou cestou, ale teď vidím, že Rolexky budu muset taky pořídit :)

Odesláno

Moc zajímavý kousek, congrats!

Mimochodem, je pravda, že se tenhle model dělal jenom s plastovým sklíčkem? Já se ve vintage Roládách moc nevyznám, ale bylo to tehdy běžné?

Návštěvník Tada
Odesláno
Moc zajímavý kousek, congrats!

Mimochodem, je pravda, že se tenhle model dělal jenom s plastovým sklíčkem? Já se ve vintage Roládách moc nevyznám, ale bylo to tehdy běžné?

No jasný, že to tehdy bylo běžný :) Letecký Longíny ze 30tejch let maj plast. Používal se i celuoid.

Na vintage hodinkách mám cosi jiného než plast jen na Seiko ze 70s, které mají jakýsi minerál.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Vybral si opravdu dobře! Nikdy nezestárnou a mají charizma...navíc vypadaj až na ten "povolenej" plecháč jako NOS.

"Zavidím" Ti, že Ti nejsou malý...já prostě musím mít xxl velikost...a tu Rolex nenabízí :D

Mohl bych pak požádat ještě o fotky s plnýh tahem, pls? Samozřejmě pokud je pořád v plánu....

Návštěvník salamio
Odesláno

Doprdele, jak to plácání si po ramenou nesnáším, tak musím říct, že jsouo pravdu hodně povedené. Kyklopa teda nemusím, ale jinak krása a klasika a klasa.

Jenom ještě k tomu prodejci a jedněm hodinkám, co tam má (se mi líbí, až na toho kyklopa teda): zdá se mi to, nebo není čočka toho kyklopa rovnoběžná s datovým okénkem? Nebo blbá fotka? To bych ale neřekl, vypadá to jako víceméně čistý en face...

post-9394-1265499208.jpg

Odesláno
Jenom ještě k tomu prodejci a jedněm hodinkám, co tam má (se mi líbí, až na toho kyklopa teda): zdá se mi to, nebo není čočka toho kyklopa rovnoběžná s datovým okénkem? Nebo blbá fotka? To bych ale neřekl, vypadá to jako víceméně čistý en face...

Diky vsem za ohlasy! Taky sice nejsem velkym priznivcem polacavani po ramenou, ale ruku na srdce, potesi to :).

salamio: Ten kyklop je vazne krivo - zrejme po zasahu kvalifikovaneho servisu. Nevim, jestli Forwatch hodinky i servisje, ale rekl bych, ze ne, pouze prodava.

Gorg: Az (a jestli) na ten plny naramek dojde (asi casem jo), tak fotky urcite udelam.

Jay Doll: Akrylatove sklicko je v poradku - safir se u R. zacal pouzivat az mnohem pozdeji (rok si nepamatuju). Na mineral jsem snad u R. jeste nenarazil, takze odhaduji, ze sli rovnou z plastu na safir. Jen bych chtel uvest na pravou miru preklep v datovani mych hodinek - byly vyrobeny mezi lety 1968-1969.

Odesláno (upraveno)
Vybral si opravdu dobře! Nikdy nezestárnou a mají charizma...navíc vypadaj až na ten "povolenej" plecháč jako NOS.

"Zavidím" Ti, že Ti nejsou malý...já prostě musím mít xxl velikost...a tu Rolex nenabízí :D

Mohl bych pak požádat ještě o fotky s plnýh tahem, pls? Samozřejmě pokud je pořád v plánu....

ROLEX nenabízí XXL? A co DEEP SEA? To uz je XXXXL !!!

Diky vsem za ohlasy! Taky sice nejsem velkym priznivcem polacavani po ramenou, ale ruku na srdce, potesi to :).

salamio: Ten kyklop je vazne krivo - zrejme po zasahu kvalifikovaneho servisu. Nevim, jestli Forwatch hodinky i servisje, ale rekl bych, ze ne, pouze prodava.

Gorg: Az (a jestli) na ten plny naramek dojde (asi casem jo), tak fotky urcite udelam.

Jay Doll: Akrylatove sklicko je v poradku - safir se u R. zacal pouzivat az mnohem pozdeji (rok si nepamatuju). Na mineral jsem snad u R. jeste nenarazil, takze odhaduji, ze sli rovnou z plastu na safir. Jen bych chtel uvest na pravou miru preklep v datovani mych hodinek - byly vyrobeny mezi lety 1968-1969.

Nekde to dohledám přesně , ale ještě na konci osmdesátých let byl plast běžný.Třeba konkrétně u GMT modelu 16750 byl plast až do roku 1988! Pak se přešlo rovnou na safír.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

skalisi, myslím, že ty Tvé rolády /a ještě pár jiných/ jsem sledoval u Tvého prodejce někdy koncem listopadu. Dost jsem s nimi koketovat, právě kvůli ručnímu nátahu a stavu, v jakém byly. Tak gratulace.

Odesláno

Jsou parádní.

U většiny vintage Rolexek se mi nelíbí pozlacení a vroubkovaná luneta, ale tyhle jsou ocelové a luneta je hladká.

Ty hodinky jsou hrozně nadčasové. Kdyby je Rolex vyrobil dnes, klidně bych si je koupil. Prostě nestárnoucí design.

Odesláno

to ze s roladami by clovek nemal jazdit v MHD som bol ja :D .... .ale kludne s nimi jazdi v MHD su nadherne a gratulujem, kludne s nimi mozes aj vyhadzovat smeti

S timi rolexmi to nieje normalne... tie ceny vintage kuskov su tak krasne az som sa rozhodol ze si takisto jedny kupim... nie hned nie zajtra ale kupim... a tiez jazdim MHD :D

Odesláno
Jsou parádní.

U většiny vintage Rolexek se mi nelíbí pozlacení a vroubkovaná luneta, ale tyhle jsou ocelové a luneta je hladká.

Ty hodinky jsou hrozně nadčasové. Kdyby je Rolex vyrobil dnes, klidně bych si je koupil. Prostě nestárnoucí design.

Vyrábějí a prodávají je dodnes, jen tah je malinko jiný, a sklo safírové. :-)

to ze s roladami by clovek nemal jazdit v MHD som bol ja :D .... .ale kludne s nimi jazdi v MHD su nadherne a gratulujem, kludne s nimi mozes aj vyhadzovat smeti

S timi rolexmi to nieje normalne... tie ceny vintage kuskov su tak krasne az som sa rozhodol ze si takisto jedny kupim... nie hned nie zajtra ale kupim... a tiez jazdim MHD :D

Kruci, RLXy mám taky a jezdím, když spěchám, taky MHDčkem, a co? Komu je co do toho????

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...