Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

skalis: Můžu se zeptat na přesnost? Vintage automaty dosahují běžně 10s/24hod. Jak jsou na tom tyto s ručním nátahem?

Odesláno (upraveno)
Kruci, RLXy mám taky a jezdím, když spěchám, taky MHDčkem, a co? Komu je co do toho????

Cortes to psal pred nejakou dobu do nejakeho vlakna s nadsazkou. A protoze jsem u R. tou dobou uz brousil, tak jsem si tu proklamaci zapamatoval :). A ted me napadlo vyfotit hodinky s salinkartou (pro prazaky litackou :)). Hodinky jsou super, uzivam si je. A az je nekdy pustim do sveta, tak to bude leda vymenou za jine rolady.

EDIT: Co se presnosti tyce, tak zatim nemuzu delat zadne seriozni zavery. Hodinky pujdou na cisteni/mazani (ne hned, musim se s nimi nejdriv nejakou dobu pomazlit, nez dokazu byt tyden az dva bez nich) a pak se uvidi. Nicmene zatim jdou s dennim zpozdenim cca. 4 sekundy. Obecne vsechny stojky od R., tedy i ty rucne natahovane, jsou zname svoji dlouhodobe si drzici presnosti.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno
Jsou parádní.

U většiny vintage Rolexek se mi nelíbí pozlacení a vroubkovaná luneta, ale tyhle jsou ocelové a luneta je hladká.

Ty hodinky jsou hrozně nadčasové. Kdyby je Rolex vyrobil dnes, klidně bych si je koupil. Prostě nestárnoucí design.

Nepotřebuješ, aby je Rolex vyráběl dnes? Prostě si je kup jako vintage za zlomek toho, co prodávaj dneska. Ty vintage makají po těch letech stejně dobře, jako ty nový

Odesláno

skalisi gratuluju, je to parádní kousek. Osobně sice snesu kyklopa jenom na submarinerech, ale chápu že v tom budu v menšině.

Design je to skvělý. Už dlouho mám rozhodnuté že až budu potřebovat decentní hodinky, tak to budou tyhle:

V913a.jpg

Odesláno
Vyrábějí a prodávají je dodnes, jen tah je malinko jiný, a sklo safírové. :-)

Jo, to máš pravdu, Oyster Perpetual Date mají 34mm a až na automatickej strojek jsou shodné, akorát jsou myslím jen v modré barvě.

Se stříbrným ciferníkem se taky dělají?

Mně se právě na těch Skalisových líbí, jak jsou krásně jednoduché a barevně jednolité. A bez chvalozpěvů na strojek na ciferníku.

Šel by dát tah z nových Oyesterů na ty tvoje, Honzo? Odpovídá to rozměrově? Pokud ano, mohlo by to vypadat dobře. Ta střední matná část by těm tvým slušela.

Odesláno (upraveno)
Jo, to máš pravdu, Oyster Perpetual Date mají 34mm a až na automatickej strojek jsou shodné, akorát jsou myslím jen v modré barvě.

Se stříbrným ciferníkem se taky dělají?

Mně se právě na těch Skalisových líbí, jak jsou krásně jednoduché a barevně jednolité. A bez chvalozpěvů na strojek na ciferníku.

Tak omrkni Datejusty (ref. 116200). Maji sice hromadu variant, ale jsou mezi nimi i jednoduche ocelove 36 mm modely se svetlym/cernym cifrem a datumkou a hlavne jednoduchou nevroubkovanou lunetou. Maji inovovanou verzi pouzdra - novodobejsi oyster podobny proporcemi treba Milgaussum a podle fotek jsou to krasne hodinky.

Šel by dát tah z nových Oyesterů na ty tvoje, Honzo? Odpovídá to rozměrově? Pokud ano, mohlo by to vypadat dobře. Ta střední matná část by těm tvým slušela.

Myslim, ze nesel. Jednak maji, myslim, roztec 20 mm (moje 19 mm) a jsou mohutnejsi, takze by to nejspis nesedelo tvarove (koncovky). Ale nejnovejsi verze Rolex spon (ty starsi plechove byly casto tercem kritiky, i kdyz me se libi) jsou velmi libove. Ale original naramky jsou pekne drahy. Novy muze stat klidne 1000 USD... Hledal jsem i potencialni nahradu za svuj plechovy - diky subtilnosti (sirka u spony 11,5 mm!) je strasne pohodlny - ale i novejsi verze s plnymi clanky, ktera by sla pouzit, ma stredove clanky (links) plechove - dute. Alternativni moznosti je pouziti aftermarket naramku (samozrejme nesignovaneho!), ktery by mel vsechny clanky plne vcetne prostredniho plne. Ty slusne stoji okolo 50 USD a stoji za uvahu. Uz jen z toho duvodu, ze cena originalniho (s temi plechovymi stredy a plnymi clanky) se pohybuje rovnez v radech stovek USD... Premyslim o tom, mozna nejaky za tech 50 babek koupim aspon na zkousku. Ale rozhodnuty nejsem, korunka na spone je korunka na spone :).

EDIT: Obrazek na ukazku 116200 v cerne (krasny kousek)

zdroj/source: chrono24.com

1520396b.jpg

• po měsíci...
Odesláno
skalis: Můžu se zeptat na přesnost? Vintage automaty dosahují běžně 10s/24hod. Jak jsou na tom tyto s ručním nátahem?

Tak je to zhruba tyden, co jsou zpatky od mechana, kde byly na kompletni generalce. Snad se nebude zlobit, kdyz budu citovat jeho slova: "ty hodinky můžeš používat celý život a ještě zbyde". A abych odpovedel na otazku, tak hodinky jdou (a doufam, ze jim to vydrzi i nadale) s prumernou denni odchylkou 2,5 sekundy do minusu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Aktualne jsem je prezul na tmavehnedyho Di-Modell aligatora (chudery Igeny jsou ted v krabicce bez remenu) a vypada to skvele. Diky absenci kovoveho naramku krasne vynikne samotny tvar pouzdra (snad casem udelam nejaky fotky). Jedina nevyhoda toho remene je, ze ma u spony 18 mm, takze se moc nezuzuje (ke tvaru pouzdra by se to hodilo vic). Mam v planu nechat si usit nejaky od mistra simona s rozmerem 19/16 mm (mel bych manevrovaci prostor pro potencialni original Rolex jazyckovku, ktera ma 16 mm), jen zatim rozmyslim barvu. Ta tmavehneda je super, ale puvodne jsem chtel svetlou a zaroven mi prijde zbytecne mit dva temer stejne remeny. Na ukazku pridavam obrazek svetlehnedeho aligatora, co nosim v hlave.

zdroj/source: www.abp-paris.com

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
urcite svetlej. postni je ale ted na tom co mas. neumim si to moc predstavit, takhle maly hodinky na malym reminku, na tve vetsi ruce...

Ja jsem taky pro ten svetlej, jen ten tmavej je proste taky super! A to mam jeste na ceste sedivej nato strap, coz bude totalni ulet :) Vyfotit ho nemuzu, nemam fotak :thumbsdown_anim: . Ale vypada masivneji (je to puvodne 20 mm) nez ten origo naramek, kterej ma 19 mm a u spony se zuzuje na neuveritelnych 11,5 mm. Budes dnes odpoledne/navecer k zastizeni treba v Komine (nebo i jinde), mohl bych se zastavit, mam to cestou domu... Aspon bych si konecne prohlidl ty bicolorovy DJ :).

• Po letech...
Odesláno (upraveno)

Kral je mrtev, at zije kral. Nove hodinky, stejny typ, rocnik 1985 (skoda, ze nejsou o 2 roky starsi), skvely stav, ziva luminiscence a maji jen jedinou nevyhodu... oficialne je dostanu az v prosinci k narozeninam. Mam je ale u sebe a ac je nebudu nosit, nejake to hodinkove mazleni zakazane neni :), takze snad se mi podari sem tam obcerstvit toto vlakno.

Mimochodem, ted jsem hodinkove opravdu saturovany. Ne, ze bych nechtel nejake dalsi, ale uz dalsi nepotrebuju.

Odesláno (upraveno)

...... Mam je ale u sebe a ac je nebudu nosit, nejake to hodinkove mazleni zakazane neni :), takze......

Takze vytahni fotak a ukaz nam nejakej ten lehkej petting :D

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

hele tak gratuluju, jsou to a vzdy budou prvni rolexky co jsem kdy mel na ruce :-)

A zkus to vydrzet do prosince, ja to zvladl taky 3 mesice nez jsem se pochlubil a zacal je nosit :-)

Odesláno

... oficialne je dostanu az v prosinci k narozeninam. Mam je ale u sebe a ac je nebudu nosit, nejake to hodinkove mazleni zakazane neni :)...

Tak to tě obdivuju- já si k třicetinám o půl roku dříve koupil Omegy AT a už teď mám místo nich Milgy a kdoví jak se to do prosince ještě vyvrbí  :lol2:  ... každopádně gratuluji a doufám, že z toho mazlení brzy uvidíme fotky.

PS- jinak koukám, že jsme stejně staří

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...