Libunda Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 LooL, nebyl by někdo tak hodný a neudělal průběžný sumář toho, co mám udělat?? Se v tom začínám ztrácet. Zkusím sám: - vynechám Elton - A) nechám ciferník - vyměním za zelenou variantu 2.1, protože ta je k danému strojku správná ( info mischa) - vyměním zelenou vteřinovku za oranžovou ( v případě varianty A ) - vyleštím pouzdro, protože jak jste si dobře všimli, je v celku dobrém stavu ( stačilo vzít hadr a seškrabat 20 let staré usazeniny ) - dotáhnu strojek po stranách, aby držel v pouzdru - nastavím dorazy, aby správně dosedalo dýnko - koupím nějaký kaučuk ma ruku Nezapomněl jsem na něco?? Ale co s tím natahováním?? Napadá Vás něco, nebo mám radši skočit za hodinářem?? Je někde ve strojku výrobní číslo podle kterého bych v Eltonu zjistil rok výroby??
Libunda Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 - výměna sklíčka ( nebo přebroušení?)
Biges Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Já sám bych nechal strojek jak je. To, že tam nepatří, není kritické. Pořád je to kalibr 68. A jen vyměnil sekundovou ručičku. No a přeleštil sklíčko, pokud není prasklé. V tom případě nechal ho vyměnit. V NMnM by neměl být problém ho sehnat. A pak bych se snažil sehnat jiné Prim Sport 2 ve variantě, která se ti líbí.
Libunda Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2010 Asi to tak nějak dopadne. Sice nejsou úplně přesně dle mého gusta, ale opravdu k nim mám vztah. Byly moje první !! Další kupovat asi nebudu, ale tyhle dám do pořádku a z nostalgie je občas nosit určitě budu.
mischa Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Pro mě by teď byla zásadní věc: Hodinky nejdou natáhnout, protože jsou natažené nadoraz. Zkus korunkou alespoň malinko pootočit, natahovací kolo na pérovníku by se mělo alespoň malinko pohnout, ale nejde pootočit víc, západka ani nepřeskočí přas další zub. Když korunku pustíš, kolo se zase pootočí zpět. Může to být pohyb v řádu 0,0-1 mm na obvodu kola. Jestli je to tak, tak máš v pořádku natahování i péro, problém bude někde jinde, Když hodinkami horizontálně zatřeseš, hýbe se setrvačka? Může být slepený vlásek, prasklá hřídel setrvačky, může být špatné krokové kolo, prasklý kámen, zaseklé, může v nich být nečistota, zatuhlý olej. To bys pak nějakého hodináře potřeboval. Ale pak popřemýšlej, jestli není lacinější verze někde na Aukru koupit správný stroj, nebo přímo identické sporty se špatným pouzdrem a vyměnit to Upraveno 8. února 2010 uživatelem mischa
Libunda Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Díky za rady. Musím se s tím potrápit, protože je nechci dávat dohromady s jinýma. Radši zaplatím hodináře. Jednou je budu chtít ukázat synovi a budu mu vyprávět, co jsem s nima všechno zažil a budu klást důraz na to, " že jsou to ty původní, co jsem dostal od rodičů v dětství" v roce 198x Je to jak s lidima po transplantaci srdce....... prej to už nikdy není ono... Upraveno 8. února 2010 uživatelem Libunda
mischa Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Díky za rady. Musím se s tím potrápit, protože je nechci dávat dohromady s jinýma. Radši zaplatím hodináře. Jednou je budu chtít ukázat synovi a budu mu vyprávět, co jsem s nima všechno zažil a budu klást důraz na to, " že jsou to ty původní, co jsem dostal od rodičů v dětství" v roce 198x Je to jak s lidima po transplantaci srdce....... prej to už nikdy není ono... Transplantaci srdce nemám, ale dvě operace srdce za sebou jo. Třeba, když se nevymění všechno, jako u mého budíka, tak to může být lepší. A taky to lepší je! Ale uznávám, že se to někdy povést nemusí, což u Primek nehrozí. Upraveno 8. února 2010 uživatelem mischa 1
Libunda Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2010 Takže, když s korunkou otočím, tak je to cca o 2-3 zoubky na kole a když ji pustím, tak se vrátí do původní polohy. Pokud s hodinkama zaklepu podle toho, jak si ríkal, tak se rozhýbe to nejvetsí mosazné tenké kolo, co je videt na fotce na "devíti hodinách" To je setrvačka?
mischa Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Ano, to je setrvačka. Jestli se kýve víckrát a volně sem tam, tak je v pořádku a problém bude někde jinde, ale to už by chtělo toho hodináře, jsou to hodinky, které umí opravit každý z nich /výměnáře baterií nepočítám/ Upraveno 8. února 2010 uživatelem mischa
onney Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Rád bych dal do Eltonu jedny PSdvojky po taťkovi. Nechám pouze strojek. Mám dva dotazy: 1) někde jsem tady četl, že původní díly mi fabrika nevrátí. Pokud je tomu tak, mohl bych strojek přehodit do nějakého otřesného pouzdra s prasklým sklem? To by jim nevadilo, ne? 2) Je možné, abych místo nápisu 17 jewels nechal udělat jeho jméno? To by mohli zvládnout bez předlohy, ne? chtěl bych to stejným fontem, jako je nápis prim.
mischa Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Rád bych dal do Eltonu jedny PSdvojky po taťkovi. Nechám pouze strojek. Mám dva dotazy: 1) někde jsem tady četl, že původní díly mi fabrika nevrátí. Pokud je tomu tak, mohl bych strojek přehodit do nějakého otřesného pouzdra s prasklým sklem? To by jim nevadilo, ne? 2) Je možné, abych místo nápisu 17 jewels nechal udělat jeho jméno? To by mohli zvládnout bez předlohy, ne? chtěl bych to stejným fontem, jako je nápis prim. Díly na vyžádání vracejí, ciferník udělají nový s nápisem za cca 1500 Kč, ale nejlepší je tam napsat, co potřebuješ a oni Ti dají nějakou kalkulaci
onney Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Díly na vyžádání vracejí, ciferník udělají nový s nápisem za cca 1500 Kč, ale nejlepší je tam napsat, co potřebuješ a oni Ti dají nějakou kalkulaci Mohl bych se tam i stavit, ale přes týden jsem v Praze ve škole (jinak jsem Novoměšták). Díky za radu, napíšu tam. Mimochodem... nemáte někdo nějakou individualizaci? Pokud ano, dejte sem foto. Rád bych viděl, čím vším se dají PSdvojky obzvláštnit.
Biges Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Mohl bych se tam i stavit, ale přes týden jsem v Praze ve škole (jinak jsem Novoměšták). Díky za radu, napíšu tam. Mimochodem... nemáte někdo nějakou individualizaci? Pokud ano, dejte sem foto. Rád bych viděl, čím vším se dají PSdvojky obzvláštnit. Potvrzuji, že vrácení dílů je nutné explicitně vyžádat. Jinak pro renovované Sporty 2 jsem založil speciální vlákno, právě kvůli různých extra věcem. Ale pokud vím, u Sport 1 se jakékoli extra věci točí kolem průhledného dýnka a to Elton pro S2 nedělá. Zajdi tam nebo zavolej, oni už ti řeknou, co je a co není možní. A nový číselník pro S2 je levnější než pro S1, však je to nakonec je kovová placka - nějakých 750 by to mělo být.
onney Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Odesláno 7. března 2010 Potvrzuji, že vrácení dílů je nutné explicitně vyžádat. Jinak pro renovované Sporty 2 jsem založil speciální vlákno, právě kvůli různých extra věcem. Ale pokud vím, u Sport 1 se jakékoli extra věci točí kolem průhledného dýnka a to Elton pro S2 nedělá. Zajdi tam nebo zavolej, oni už ti řeknou, co je a co není možní. A nový číselník pro S2 je levnější než pro S1, však je to nakonec je kovová placka - nějakých 750 by to mělo být. Ještě jedna věc. Jak je to s platbou? Předpokládám, že se složí záloha a zbytek při předání hotové práce. Kolik procent z celkové ceny je záloha?
Biges Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Odesláno 7. března 2010 Ještě jedna věc. Jak je to s platbou? Předpokládám, že se složí záloha a zbytek při předání hotové práce. Kolik procent z celkové ceny je záloha? Po mně zálohu na renovaci PS nechtěli. Takže předpokládám, že na tyhle "drobné" zakázky už zálohu nechtějí. Což je pozitivní.
onney Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Odesláno 8. března 2010 Po mně zálohu na renovaci PS nechtěli. Takže předpokládám, že na tyhle "drobné" zakázky už zálohu nechtějí. Což je pozitivní. V tom případě naprostá paráda. Stavím se tam hned, jak to půjde. Bohužel přes týden jsem stále v Praze. Rozhodně tam chci osobně. Mám i nějaké požadavky navíc, které se týkají ciferníku. Jsem zvědav, jak to pak bude vypadat :-)
Biges Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Odesláno 8. března 2010 V tom případě naprostá paráda. Stavím se tam hned, jak to půjde. Bohužel přes týden jsem stále v Praze. Rozhodně tam chci osobně. Mám i nějaké požadavky navíc, které se týkají ciferníku. Jsem zvědav, jak to pak bude vypadat :-) Vyřádit se na ciferníku je dobrý nápad. Jenom se připrav, že ti možná budou nabízet i nějaké extra služby, tak ať ti ta renovace moc nenaroste (Pozor na řemínek za 960 korun!)
bohus76 Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Odesláno 8. března 2010 Vyřádit se na ciferníku je dobrý nápad. Jenom se připrav, že ti možná budou nabízet i nějaké extra služby, tak ať ti ta renovace moc nenaroste (Pozor na řemínek za 960 korun!) 960 korun,to není ani tisícovka (samozřejmě sranda).
Biges Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Odesláno 8. března 2010 960 korun,to není ani tisícovka (samozřejmě sranda). Pravda, je to pakatel, ale tak ne každý z nás je Beáta Prachatá, navíc někteří jsou zhýčkaní řemínky ze Saturnu za Kč 30. I když zrovna teďka si připadám skoro jako buržoust, páčto mám Sporty 2 s řemínkem Mavex za Kč 85
onney Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Odesláno 26. března 2010 Chtěl bych se zeptat, jak je to s luminiscencí u nových ciferníkú, které při renovaci dávají. Konkrétně jde o indexy. Rád bych totiž čistě bílou barvu na indexy (ne tu mírně zažloutlou). Umí to elton udělat v jakékoliv barvě?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se