Přejít na obsah

LED digitálky ze 70-tých let

accutron

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...

Digitální LED hodinky se v 70-tých létech vyraběly nejen na Západě, ale i v některých komunistických zemích. A to nejen v SSSR ( Elektronika) , ale i v Polsku (Unitra) a Bulharsku (Buletronic).

Tento týden se mi podařilo sehnat bulharské Buletronic a to dokonce vč. originálního balení a účtenky. Hodinky byly v roce 1978 zakoupeny jako dárek k 70-tým narozeninám soudruha M.Čekovského.

post-1228-1267974536.jpg

post-1228-1267974546.jpg

post-1228-1267974556.jpg

post-1228-1267974564.jpg

Celý nápis na víku hodinek zní : "70 let M.Čekovský od krajského výboru Komunistické strany Bulharska , město Radněvo."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
Koho zajímá podrobná historie prvních elektronických digitálních hodinek na světě, tak ji najde v posledním čísle časopisu Hodinky-Šperky.

Hmmm, tohle je nádherné vlákno. Ten článek by mě zajímal moc. Ale k tomu časopisu se asi nedostanu.

Odkaz ke komentáři

Hmmm, tohle je nádherné vlákno. Ten článek by mě zajímal moc. Ale k tomu časopisu se asi nedostanu.

Jejich webovky jsou

http://www.casopis-hodinky-sperky.cz/sekce/aktualni-cislo

K dostání by měl být tento časopis normálně v trafice.

Alespoň tedy předpokládám.

Já ho mám předplacený a chodí mi přímo domů.

Odkaz ke komentáři

Tak toto ma veľmi potešilo! Krásne hodinky! Radím medzi najlepšie správy dňa! Nejaké také hodinky si asi zoženiem. V 70. rokoch som ich strašne chcel, tak možno prišiel čas urobiť si radosť...

Odkaz ke komentáři

Článek o historii LED hodinek je super a ten, co na něj navazuje, je také hodně zajímavý.

Hamilton si střihnul ke 40. výročí model Pulsomatic (quartzky s rotorem za 995 EUR) a povedl se.

Dále tam jsou fotky Rado Ceramica Digital Automatic a pak naprostá lahůdka od Ventury. To je fakt mazec! Parádní oblekovky :)

(Jen těch 1.750 dolarů není úplně málo.)

post-1118-1274698153,15.jpg

post-1118-1274698303,92.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...