Jeňa Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Je zřejmé, že ve Švýcarsku je větší množství výrobců hodinek, ty méně známé nevyjímaje. A o těchto hodinkách bych se chtěl bavit. Co říkáte na méně rozšířené a levnější švýcarské značky jako je Adriatica, Candino a tak? Myslíte, že tyto hodinky jsou skutečně kvalitní, srovnatelné s německou a japonskou produkcí, nebo snad i lepší? A jaká je kvalita těchto hodinek v porovnání s nejslovutnějšími švýcarskými výrobci?
mechano Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Je zřejmé, že ve Švýcarsku je větší množství výrobců hodinek, ty méně známé nevyjímaje. A o těchto hodinkách bych se chtěl bavit. Co říkáte na méně rozšířené a levnější švýcarské značky jako je Adriatica, Candino a tak? Myslíte, že tyto hodinky jsou skutečně kvalitní, srovnatelné s německou a japonskou produkcí, nebo snad i lepší? A jaká je kvalita těchto hodinek v porovnání s nejslovutnějšími švýcarskými výrobci? Já myslím, že skutečně kvalitní nejsou. Ani to není jejich cílem. Jsou to jednoduché a levné hodinky. Porovnávat je s čímkoliv by byl nesmysl.
Patrik Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Záleží na tom, co považuješ za kvalitní. Aby mohly mít hodinky na ciferníku označení swiss made, musí používat švýcarský strojek. V této cenové kategorii to znamená v mechanice ETA a v quartzu ETA, Ronda a ISA. Strojky jsou tedy dobré, jen nebudou např. zdobené. U levných quartzek se hodně používají celoplastové stroje, což si dle mého názoru švýcary nezaslouží, ale faktem je, že fungují. Druhou částí hodinek je pouzdro. A protože na stroji moc šetřit nejde (tedy kromě těch celoplastových), o to víc se musí šetřit na pouzdru. Nebude tedy tak propracované, kovotahy místo z masivních kusů kovu budou často z ohýbaného plechu, asi těžko narazíš na nějakou propracovanější úpravu. Od toho se odvíjí zpravidla horší vodotěsnost (většinou jsou označovány jen jako vlhkotěsné). Zcela jistě bych se vyhnul zlaceným modelům, používá se jen velmi tenké zlacení, které se brzy ošoupe.
Jeňa Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Záleží na tom, co považuješ za kvalitní. Je zřejmé, že tyto hodinky budou jednodušší, jinak by levnější nebyly. Ovšem na druhé straně právě předpokládám, že naprosto nekvalitní ani nemohou být. No a co považuji za kvalitní... třeba už hodinky Seiko 5.
Skalamander Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 No a co považuji za kvalitní... třeba už hodinky Seiko 5. Tak pak je Adriatica kvalitní
Jeňa Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Záleží na tom, co považuješ za kvalitní. Aby mohly mít hodinky na ciferníku označení swiss made, musí používat švýcarský strojek. V této cenové kategorii to znamená v mechanice ETA a v quartzu ETA, Ronda a ISA. Strojky jsou tedy dobré, jen nebudou např. zdobené. U levných quartzek se hodně používají celoplastové stroje, což si dle mého názoru švýcary nezaslouží, ale faktem je, že fungují. Druhou částí hodinek je pouzdro. A protože na stroji moc šetřit nejde (tedy kromě těch celoplastových), o to víc se musí šetřit na pouzdru. Nebude tedy tak propracované, kovotahy místo z masivních kusů kovu budou často z ohýbaného plechu, asi těžko narazíš na nějakou propracovanější úpravu. Od toho se odvíjí zpravidla horší vodotěsnost (většinou jsou označovány jen jako vlhkotěsné). Zcela jistě bych se vyhnul zlaceným modelům, používá se jen velmi tenké zlacení, které se brzy ošoupe. K vodotěsnosti bych snad dodal, že tvá odpověď nebude obecně platná. Vždyť i tyto značky vyrábějí sportovní hodinky, které mají běžně vodotěnost 5 či 10 ATM. Ale k mé původní otázce... Co ji položit jinak. Na chronomagu se již několikrát řešil žebříček nejprestižnějších značek. Co třeba jít z "druhého konce" a seřadit levné švýcary podle kvality a podle jakés takés prestiže? Napadají mě třeba tyto značky běžně prodávané u nás a zárověň uvedené na www.swisstime.ch (měly by být tedy skutečně švýcarské): Adriatica, Candino, Certina, Doxa, Grovana, Sector, Seculus, Wenger.
Hajek Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Certina rozhodně nepatří mezi levné obyčejné značky.
Skalamander Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 Certina rozhodně nepatří mezi levné obyčejné značky. No ani Doxa. Každopádně u zmiňovené značky Seculus mě zaujal jeden obří model u nás v Kauflandu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jeňa Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2010 No ani Doxa. Každopádně u zmiňovené značky Seculus mě zaujal jeden obří model u nás v Kauflandu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dobrá, Certina a Doxa jsou starší a prestižnější značky. Ale myslím, že určité jejich modely se právě pohybují v cenové relaci dalších zmíněných firem.
Jeňa Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Dobrá, Certina a Doxa jsou starší a prestižnější značky. Ale myslím, že určité jejich modely se právě pohybují v cenové relaci dalších zmíněných firem. quote] No a pokud je chcete vyjmout z levných značek, tak to znamená, že v mnou uvedených firmách zaujímá Certina první místo a Doxa druhé:-).[/ Upraveno 12. února 2010 uživatelem Jeňa
quest987 Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 No ani Doxa. Každopádně u zmiňovené značky Seculus mě zaujal jeden obří model u nás v Kauflandu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. to vypada jak v to hodinarstvi v kauflandu na zizkove,podle te vylohy
Skalamander Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 to vypada jak v to hodinarstvi v kauflandu na zizkove,podle te vylohy nene, na vypichu
Jeňa Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 (upraveno) nene, na vypichu Tak hodinářství je odhaleno;-), ale na levné švýcary nemáte názor? Tak třeba dokončíme pořadí značek. Podle vás by mělo začínat takto - 1. Certina, 2. Doxa, já teda doplňuji (snad odpovídajícím způsobem) - 3. Candino, 4. Adriatica, 5. Grovana, 6. Wenger, 7. Sector, 8. Seculus. Co říkáte? Upraveno 14. února 2010 uživatelem Jeňa
Patrik Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Chtělo by to doplnit, co považuješ za "levné". Tedy např: Quartz do: Quartz chrono do: Mechanika do: Mechanika chrono do: Mechanika složitější do:
Skalamander Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Tak hodinářství je odhaleno;-), ale na levné švýcary nemáte názor? Tak třeba dokončíme pořadí značek. Podle vás by mělo začínat takto - 1. Certina, 2. Doxa, já teda doplňuji (snad odpovídajícím způsobem) - 3. Candino, 4. Adriatica, 5. Grovana, 6. Wenger, 7. Sector, 8. Seculus. Co říkáte? To je pořadí od nejlepší po nejhorší? Podle mě by mělo větší hodnotu pořadí od nejhorší. Jinak tady určitě patří i Tommy Hilfiger nebo Swiss military, namátkou.
Hajek Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Tak ještě jednou - Certina do tohoto "žebříčku" nepatří. Něco si napřed zjistit, porovnej zpracování, kvalitu atd. a pak budu žebříčky.
Jeňa Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Chtělo by to doplnit, co považuješ za "levné". Tedy např: Quartz do: Quartz chrono do: Mechanika do: Mechanika chrono do: Mechanika složitější do: Myslím, že když se jedná o levnější hodinky, tak bychom se spíš mohli bavit o cenách od... ale přesto... Celou dobu myslím na quartzové hodinky do 10 000 Kč. V této ceně se pohybují hodinky od všech zmíněných výrobců. Tím bych chtěl dát odpověď na to proč mluvím také o firmách Certina a Doxa, což mi bylo vytýkáno. Doxa ovšem startuje s hodinkami, které nestojí ani 3 000 Kč - http://www.doxa-watch.cz/Kolekce/Panske/Tr...-10-021-01.aspx , také certina má hodinky pohybující se kolem 4 000 Kč - http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-C005-...-00-I15879.html Myslím tedy, že můžeme klidně srovnávám švýcarské značky, které jsem uvedl. Jako malý příklad si dejme třebas sportovní hodinky na ocelovém tahu, quartz, safírové sklíčko a cenu 4,5-6,5 tisíc korun - Certina http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-260-7...-66-I16012.html , Candino - http://www.candino.cz/czech/collections/spo.html , Doxa - http://www.doxa-watch.cz/Kolekce/Panske/Tr...-10-103-10.aspx Tak ještě jednou - Certina do tohoto "žebříčku" nepatří. Něco si napřed zjistit, porovnej zpracování, kvalitu atd. a pak budu žebříčky. Má odpověď výše to vysvětluje.
X-Bob Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 (upraveno) moje oblíbené: Hanowa. Ceny 4 - 8 tis Kč. Quartz i mechanika. Swiss made. v Koscomu a dovozce Moje quartzky Sealander jsou bytelné, foto & dojmy zde, identické si koupil nyní spolupracovník (je spokojen),obdobný model je v mechanice. Podle mě jsou to dostupné, bytelné a standardní (kvalitou) hodinky. Upraveno 14. února 2010 uživatelem X-Bob
Patrik Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Odesláno 15. února 2010 Za 10 tisíc se už dají koupit nejlevnější quartzové modely zavedených značek. Jinak z takových co jsou na hranici levnějších a dražších mě napadají třeba Cimier
falkkon Odesláno 15. února 2010 Nahlásit Odesláno 15. února 2010 Než jsem udělal největší chybu života a dal se na cestu do pekla zvaného Chronomag,tak jsem měl Certiny quarz se safírem.Trpěly ve tvrdých podmínkách ,i ve vodě a přežily všechno ve zdraví. Cena byla tuším kolem 4 tisíc.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se