stucel Odesláno 13. února 2010 Nahlásit Odesláno 13. února 2010 To jsem nevěděl, že byl kalibr El Primero 400 nacpán i do Paneraie. Š.
skalis Odesláno 13. února 2010 Nahlásit Odesláno 13. února 2010 stucel napsal: To jsem nevěděl, že byl kalibr El Primero 400 nacpán i do Paneraie. Š. To bude asi nejakej A-class fejk . Ne, samozrejme zertuju. V hodinkach Panerai se objevil napriklad i strojek Omega. Jde o model PAM 00078 (odkaz).
stucel Odesláno 13. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2010 skalis napsal: To bude asi nejakej A-class fejk . Ne, samozrejme zertuju. V hodinkach Panerai se objevil napriklad i strojek Omega. Jde o model PAM 00078 (odkaz). Proto asi udělali to pouzdro tak veliké, aby neměli problém tam šoupnout cokoli se jim bude zamlouvat . Š.
railmaster Odesláno 13. února 2010 Nahlásit Odesláno 13. února 2010 Tých strojkov od iných výrobcov bolo hodne : Okrem spomínanej Omegy a Zenith som zaregistroval Rolex, Cortebert, Angelus, JLC, ETA. Občas sa nejaký vintage kúsok predá na dražbe za niekoľko desiatok tisíc EUR. Momentálne vidieť snahu osádzať len vlastné a hodne vymakané stroje. Aj preto už začali v rôznych pseudorebríčkoch zaraďovať Panerai ako HH.
OldaA Odesláno 13. února 2010 Nahlásit Odesláno 13. února 2010 Vsechny modely s Zenith EL Primero 400 maji 40 mm pouzdro.. bohuzel
skalis Odesláno 13. února 2010 Nahlásit Odesláno 13. února 2010 Velikost pouzdra vychazi z historickych modelu, ktere byly takhle velke (potapeci je nosili pres kombinezu a potrebovali pod vodou dobrou citelnost). Panerai byl vlastne prvni vyrobce, ktery v devadesatych letech prinesl na trh hodinky tehle velikosti a zalozit tak trend "oversized" modelu. V dobe, kdy 36-38 mm byl naprosty standard, tak vyrobili 44 mm Luminory, ktere jsou navic jeste velmi masivni tvarem pouzdra. A ejhle, ono se to ujalo .
stucel Odesláno 13. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2010 Děkuju za poučení. Nikdy jsem si Panerai nedával do souvislosti s potápkami, spíš s něčím, co stojí na pomezí reality a nadsázky. Vyšly z tradice vojenských hodinek a dostaly se do prostředí elitářů. Š.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se