marilak Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Zdravim, včera jsem pořídil B-42 Official Cosmonauts. Jsou to moje první Fortisy a prosím někoho o zodpovězení mého dotazu, který se týka korunky tohoto modelu. Připadá mi, že korunka je v normální potici nějak příliš vytažená (viz. označená vzdálenost na přiloženém obrázku) nebo je tato pozice v pořádku? Když na tu korunku zatlačím, tak pár milimetrů zaleze, ale poté se opět vrátí zpět do výchozí pozice (jako by tam bylo nějaký pérko). Předem děkuji za odpověď.
tombed Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 luneta má o 2mm více než pouzdro, myslím, že je to v pořádku, určitě bych na korunku silou netlačil... jinak dobrá volba, gratuluji...
Godin Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Nemáš náhodou model se šroubovací korunkou? To vypadá, že jen není zašroubovaná. Bacha, pokud to tak je, tak žádný násilí, ať nestrhneš závit.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Godin napsal: Nemáš náhodou model se šroubovací korunkou? To vypadá, že jen není zašroubovaná. Bacha, pokud to tak je, tak žádný násilí, ať nestrhneš závit. To právě nevím, ale někde jsem četl, že do novějším modelů Fortis dává tzv. push korunku, což by asi odpovídalo mému modelu, protože ta korunku zašroubovat nejde a jak jsem již psal výše, po zatlačení se opět vrací do původní pozice (zřejmě pomocí nějakého perka). Jde mi jen o to, jestli v teto pozici je korunka ve správné pozici.
Karlos Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Nevíš? Zvláštní. Tak snad to je vidět, jestli je pod korunkou závit, nebo ne? Když vytáhneš korunku do polohy pro seřizování, tak je určitě ten krček na pouzdru vidět úplně celý.
Godin Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 marilak napsal: To právě nevím, ale někde jsem četl, že do novějším modelů Fortis dává tzv. push korunku, což by asi odpovídalo mému modelu, protože ta korunku zašroubovat nejde a jak jsem již psal výše, po zatlačení se opět vrací do původní pozice (zřejmě pomocí nějakého perka). Jde mi jen o to, jestli v teto pozici je korunka ve správné pozici. No nevím, jám mám B42 Fliegery a tam teda korunka sedí až u pouzdra. Pokud není šroubovací, tak mě se zdá teda dost povytažená, ale on se nejspíš brzo vyjádří někdo kdo má Cosmonauty, jestli je to tak v pořádku nebo ne.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Karlos napsal: Nevíš? Zvláštní. Tak snad to je vidět, jestli je pod korunkou závit, nebo ne? Když vytáhneš korunku do polohy pro seřizování, tak je určitě ten krček na pouzdru vidět úplně celý. Teď jsem se na to díval, žádný závit tam není.
Karlos Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Tak se to vysvětlilo a v tom případě asi zamáčknout.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Karlos napsal: Tak se to vysvětlilo a v tom případě asi zamáčknout. Zamáčknout to nejde. Zamáčknu ji zhruba 1 milimetr směrem k pouzdru, ale když sundám prst, tak se sama vrátí zpět pomocí nějakého pérka.
sonny.c Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 já mám Marinemastry tj. v podstatě totožnej model a korunka mě sedí na pouzdře odhadoval bych to na špatně nasazený těsnění
Peta-Biker Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 hoď tu fotku i zepředu. Pak Ti řeknu.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 (upraveno) Peta-Biker napsal: hoď tu fotku i zepředu. Pak Ti řeknu. Další fotky jsou zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=26916 Případně ještě tady: Upraveno 14. února 2010 uživatelem marilak
Peta-Biker Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 (upraveno) Podle mě máš starší model - měl jsem je a měly jiné dýnko. Jak jsou staré? Edit: Teď koukám na Tvoje číslo - 1379? Je to asi opravdu starší model. Nevím, já měl tyhle Fortisky, tak korunka se nikde nešroubovala, jen povytáhla a dala zpět. U starší modelů, hlavně chrono modelů, byly korunky šroubovací. Upraveno 14. února 2010 uživatelem Peta-Biker
tombed Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 myslím, že se to tu kdysi řešilo, jen nevím kde... staré šroubovací korunky byly náchylné na stržšní závitů, i některým členům se to povedlo, potom začal dělat Fortis zaklapavací.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Peta-Biker napsal: Podle mě máš starší model - měl jsem je a měly jiné dýnko. Jak jsou staré? Edit: Teď koukám na Tvoje číslo - 1379? Je to asi opravdu starší model. Nevím, já měl tyhle Fortisky, tak korunka se nikde nešroubovala, jen povytáhla a dala zpět. U starší modelů, hlavně chrono modelů, byly korunky šroubovací. Jak jsou staré nevím, kupoval jsem je včera nové v Quick Time Planeu v Letnanech. Jde mi jen o to jestli je ta korunka v tehle pozici správně nebo má být až přímo u pouzdra, což v mně nejde a jestli je to teda problém. Dík
Peta-Biker Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Tak to docela koukám, co teď říkáš. Podle mě Ti dali starý model, ale nechci se pouštět do nějakých polemik. Nicméně si myslím, že korunka tak má být - ale těžko radit, musel bych je mít v ruce.
Návštěvník Snow Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 to marilak - sedni do auta, do Planea se vrať a podívej se, jak vypadají ostatní, které mají, zkus je vyměnit a nemusíš se stresovat.
marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 Peta-Biker napsal: Tak to docela koukám, co teď říkáš. Podle mě Ti dali starý model, ale nechci se pouštět do nějakých polemik. Nicméně si myslím, že korunka tak má být - ale těžko radit, musel bych je mít v ruce. Tak mám další poznatek. V tej pozici jak je mám, tak když točím dolů, tak se nic neděje, když točím nahoru tak se ručně natahují. V případě, že na korunku zatlačím a zatočím směrem nahoru tak to vypadá, že se zašroubovavá, stačí pouze jedna otočka 360 stupnů a dál to nejde. Znamená to tedy, že mám asi opravdu starší model se šroubovací korunkou?
Návštěvník SukHoi Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 nechci spekulovat, ale takhle vytažené to nemám ani při druhé poloze x korunka by měla být až u pouzdra ---- podle dýnka to vypadá na starší model= model se šroubovací korunkou x a jestli říkáš, že tam závit není tak je něco špatně všechny fortis co jsem kdy měl (i chrono) měly korunku u pouzdra bez mezery
Návštěvník SukHoi Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 marilak napsal: Znamená to tedy, že mám asi opravdu starší model se šroubovací korunkou? ano, pokud je mi známo tak se šroubovací korunky přestaly dělat v roce 2005/2006
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se