Přejít na obsah

SEQUENS 1885

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Hajek napsal:
... proč ale největší výrobci dělají jenom ze zlata a platiny ? U některých šperků - kde je to záměr - působí patina výborně. Nevěřím že u hodinek na ruce by to bylo přijatelné.

Nechápu, kdo si to koupí. Nelíbí se mi to. Vypadá to jak ze štěstíčka z pouti za 5 korun.

Ale nesouhlasím s tím, co tu píšeš o stříbře... I luxusní značky si občas pár kousků ve stříbře střihnou.

Třeba DS dělá limitky ve stříbře, IWC i dnes vyrábí kapesní hodinky ve stříbře. A takových případů bych našel mnohem víc.

A navíc - nemám pocit, že by třeba 100 let stříbrné staré cibule měly nějakou extra patinu. Přikládám foto cibulí Eterna, které jsem kdysi vlastnil. A pouzdro patinu vážně nemělo ;)

post-1118-1266594542.jpg

post-1118-1266594822.jpg

Odesláno (upraveno)

Jo, jo, taky si na jedny stříbrňáky dělám zálusk - Robert Lighton Hudson 38 x 38 mm.

hudsonsilver.jpg

Stříbro je měkčí a může černat, ale dá se to vyčistit, navíc řada šperků a hodinek budou rhodiovány (stejně jako se to dělá často u bílýho zlata). Projekt CAF hodinek na TimeFactors byl taky plánovaný do stříbrnýho pouzdra. Movado myslím taky dělalo nějaký stříbrný náramkový hodinky.

Upraveno uživatelem Viktor
Odesláno

Možná ty pouzdra hodinek ještě nějak upravují - nevím, naživo jsme je neviděl.

Cibule mají náhodou moc hezkou patinu - nemusí být úplně černé, některé věci pouze lehce zešednou :rolleyes:

Jak píše Viktor - není problém je ale vyčistit.

Když hodinky, tak raději z bílého zlata. Stříbro je šperkařská záležitost.

A nebo na upíry :P

Odesláno

me jen prekvapuje jak nekdo muze dat do sve prezentace takove fotky. mel jem predstavu ze kdyz se nekomu dostane takoveho PR pokusi se tam vystavit to nejlepsi, ne fuserinu jako spatne usazeny ciselnik k datovemu venci. holt asi kovarina se s hodinarinou zase tak moc nesnoubi...milimetr sem milimetr tam....i kdyz chvili jsem vazne premyslel o tom ze je to ucel. ze cele hodinky maji pusobit hrubym zemitym dojmem - neco jako krasa nedokonalosti ....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...