vraby Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 pepahop napsal: Ve zkratce preferování poměru cena/výkon nadevše ostatní. Zákonitě z toho vyleze telefon v kapse, a v lepším případě věžní hodiny na náměstí. Cena/výkon pro někoho docela důležité hledisko,proč ne?Každý nemá na hodinky za desítky tisíc.ale ten blábol co jsi napsal o telefonu v kapse a věžních hodinách to si nech pro sebe jestli se podle toho řídíš.
pepan Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 admira napsal: Na co by měl prezident chronometer??? Možná když jede na běžkách... Už tak se nestačím divit kolik je v Česku "potápěčů" a "letců" (a kosmonautů)..... Trefný příspěvek
Návštěvník pepahop Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 vraby napsal: Cena/výkon pro někoho docela důležité hledisko,proč ne?Každý nemá na hodinky za desítky tisíc.ale ten blábol co jsi napsal o telefonu v kapse a věžních hodinách to si nech pro sebe jestli se podle toho řídíš. Přesně tak, každému co jeho jest, ale buď tak laskav "vážený kolego" a nenazývej moje názory bláboly jen proto, že ti nejdou pod frňák. Živě vidím ten dojemný obraz, jak za osmdesát let tvůj prapravnuk bere do rukou svoje s láskou opečovávané, po předcích vážících si trvalých hodnot zděděné....MPM QUALITY
spiderer Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 pepahop napsal: ..Živě vidím ten dojemný obraz, jak za osmdesát let tvůj prapravnuk bere do rukou svoje s láskou opečovávané, po předcích vážících si trvalých hodnot zděděné....MPM QUALITY
polda.p Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 pepahop napsal: ....... prapravnuk bere do rukou svoje s láskou opečovávané, po předcích vážících si trvalých hodnot zděděné....MPM QUALITY A proč ne? , spousta lidí i odsud si nechala za desetitisíce zrenovovat hodinky po "někom" , které za minulého režimu si mohl koupit téměř každý za 840,-Kčs a které jsem tehdy i já považoval za šmejd, majíce na ruce něco ze Západu.....Doba se mění a ne všechny hodnoty přetrvají....
Honza.manta Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 Pánové - to se nám to tu pěkně rozjelo. Nestačím zírat. Už aby vymysleli ty laptopy "šesté generace" - myslím ty fackovací. To by jsme se tu i fackovali. MPM je skutečně fake s českou značkou, ale takových je po celém světě habakuk. Já taky preferuju staré klasické primky, dneska eltonky a MPM mi může vlízt na záda. Ale proč se kvůli tomu urážet? Já se sem chodím bavit - viz vlákno o kalibru 68 a jeho mutace v "bratrstvo šroubku" a pak a to hlavně počíst si o hodinkách. Co tuhle už teď dost nesmyslnou věc ukončit?
Flavamatic Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 Honza.manta napsal: Pánové - to se nám to tu pěkně rozjelo. Nestačím zírat. Už aby vymysleli ty laptopy "šesté generace" - myslím ty fackovací. To by jsme se tu i fackovali. MPM je skutečně fake s českou značkou, ale takových je po celém světě habakuk. Já taky preferuju staré klasické primky, dneska eltonky a MPM mi může vlízt na záda. Ale proč se kvůli tomu urážet? Já se sem chodím bavit - viz vlákno o kalibru 68 a jeho mutace v "bratrstvo šroubku" a pak a to hlavně počíst si o hodinkách. Co tuhle už teď dost nesmyslnou věc ukončit? Mám stejný názor jako Honza. Je zbytečné se tady vzájemně urážet. Každý má svůj názor, každý sbírá a nosí, co se mu líbí a vyhovuje. Když už se tady řešily Švýcary, tak jsem se jenom musel smát. Myslím, že není potřeba je nadvyšovat nad ostatní hodinky. Možná, že jejich cena má o pár čísel víc než u ostatních značky, ale zeptejte se lidí ze svého okolí, jak jim dlouho vydržely. Znám minimálně dva lidi, kterejm se posraly za 6 let používání. Jak jsem již psal, nejsem žádný odborník, ale mám dotaz, jak si můžete být 100% jistí, že součástky ze kterých se skládají hodinky ve Švýcarsku se opravdu ve Švýcarsku vyrábějí? Dal bych za to krk, že je to již v dnešní době jen reklamní trik a součástky se vyrábějí v jiné zemi. Vždy se najdou lidé, kteří budou blábolům o tradici a dobré kvalitě věřit. Spíš si položme otázku, proč si tyhle hodinky lidé kupují. Je v tom určitá prestiž a v ČR přetrvávající názor co je ze západu to je nejlepší. De facto v nás pořád přetrvávají názory z dětských let, kdy jsme byli frajeři s digitálkami, protože většina lidí měla ručičkové hodinky. Tady nejde o kvalitu, ale o tu odlišnost v tom to je. Ale to jsem trochu odběhl od tématu. V době ekonomické krize se snaží společnosti dost šetřit a nikdo nebude vykládat zákazníkům, že součástky jsou odjinud. Nechci tady vyzdvihovat Primky, ale řada z nich šlape dodnes (neříkám, že švýčaři ne), ale musíme vzít v potaz, že Primky vznikaly trochu v jiném prostředí, než panovalo ve Švýcarsku. Pokud jde o MPM, určitě je pravda, že se kvalita jejich sortimentu musí zlepšovat. Je to logické, pokud tato firma chce uspět na trhu, musí být konkurence schopná.
mischa Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Odesláno 25. února 2010 Flavamatic napsal: Mám stejný názor jako Honza. Je zbytečné se tady vzájemně urážet. Každý má svůj názor, každý sbírá a nosí, co se mu líbí a vyhovuje. Když už se tady řešily Švýcary, tak jsem se jenom musel smát. Myslím, že není potřeba je nadvyšovat nad ostatní hodinky. Možná, že jejich cena má o pár čísel víc než u ostatních značky, ale zeptejte se lidí ze svého okolí, jak jim dlouho vydržely. Znám minimálně dva lidi, kterejm se posraly za 6 let používání. Jak jsem již psal, nejsem žádný odborník, ale mám dotaz, jak si můžete být 100% jistí, že součástky ze kterých se skládají hodinky ve Švýcarsku se opravdu ve Švýcarsku vyrábějí? Dal bych za to krk, že je to již v dnešní době jen reklamní trik a součástky se vyrábějí v jiné zemi. Vždy se najdou lidé, kteří budou blábolům o tradici a dobré kvalitě věřit. Spíš si položme otázku, proč si tyhle hodinky lidé kupují. Je v tom určitá prestiž a v ČR přetrvávající názor co je ze západu to je nejlepší. De facto v nás pořád přetrvávají názory z dětských let, kdy jsme byli frajeři s digitálkami, protože většina lidí měla ručičkové hodinky. Tady nejde o kvalitu, ale o tu odlišnost v tom to je. Ale to jsem trochu odběhl od tématu. V době ekonomické krize se snaží společnosti dost šetřit a nikdo nebude vykládat zákazníkům, že součástky jsou odjinud. Nechci tady vyzdvihovat Primky, ale řada z nich šlape dodnes (neříkám, že švýčaři ne), ale musíme vzít v potaz, že Primky vznikaly trochu v jiném prostředí, než panovalo ve Švýcarsku. Pokud jde o MPM, určitě je pravda, že se kvalita jejich sortimentu musí zlepšovat. Je to logické, pokud tato firma chce uspět na trhu, musí být konkurence schopná. Hodinky označené swiss made musí obsahovat tuším 60%, nebo nadpoloviční většinu dílů, vyrobených ve Švýcarsku. Moc bych na jejich tradici nesahal. je to stejné, jako ten fór, kde se baví dva chlapi, jeden od nás a druhej z Anglie o trávnících a ten náš se diví, jak to, že ten anglickej trávník je o tolik lepší, než ten jeho. Angličan ve snaze pomoci, se táže: A zaléváš ho? Jo. A hnojíš ho? Jo. A sekáš pravidelně? Jo. A děláš to už třista let?........ Ohledně všech MPM a Eltonů- pro mě jsou Primky jen ty, co se už nevyrábí- proletářské, jednoduché, levné, leč s našimi stroji, vlastním konstrukčním vývojem prakticky na koleně: Ty hodinky vlastně vznikly jen díky šikovnosti českých rukou a...... dokonalosti švýcarských mašin. To. že existuje a funguje Elton i MPM ukazuje, že obojí má zřejmě svůj význam, historicky má blíž k původnímu Primu Elton, výroba je pak adekvátně vzhledem ke kvalitě podobnější u MPM. A nemá asi smyslu příliš se tím zabývat, každý bude mít jiný názor. Elton si hraje na něco, čím být nemůže / nemá tradici Vacherona, ani kvalitu strojů Jaegera, má ale jejich cenu/. MPM si hraje na Primky, co Primky nejsou. Sám nevím, co je lepší.....
Honza.manta Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Odesláno 25. února 2010 (upraveno) mischa napsal: Hodinky označené swiss made musí obsahovat tuším 60%, nebo nadpoloviční většinu dílů, vyrobených ve Švýcarsku. Moc bych na jejich tradici nesahal. je to stejné, jako ten fór, kde se baví dva chlapi, jeden od nás a druhej z Anglie o trávnících a ten náš se diví, jak to, že ten anglickej trávník je o tolik lepší, než ten jeho. Angličan ve snaze pomoci, se táže: A zaléváš ho? Jo. A hnojíš ho? Jo. A sekáš pravidelně? Jo. A děláš to už třista let?........ Ohledně všech MPM a Eltonů- pro mě jsou Primky jen ty, co se už nevyrábí- proletářské, jednoduché, levné, leč s našimi stroji, vlastním konstrukčním vývojem prakticky na koleně: Ty hodinky vlastně vznikly jen díky šikovnosti českých rukou a...... dokonalosti švýcarských mašin. To. že existuje a funguje Elton i MPM ukazuje, že obojí má zřejmě svůj význam, historicky má blíž k původnímu Primu Elton, výroba je pak adekvátně vzhledem ke kvalitě podobnější u MPM. A nemá asi smyslu příliš se tím zabývat, každý bude mít jiný názor. Elton si hraje na něco, čím být nemůže / nemá tradici Vacherona, ani kvalitu strojů Jaegera, má ale jejich cenu/. MPM si hraje na Primky, co Primky nejsou. Sám nevím, co je lepší..... Stoprocentně souhlasím s tím, že swiss made je prostě švýcarské. Oni postavili na té výjímečnosti celou svou obchodní politiku. Mají opravdu kvalitní strojky a kvalitní jsou celkově ve všem a mají hezký a hodně originální design a hlavně letité jméno. Kdyby šli s cenou dolů, tak ztratí jak prestiž, tak i výjímečnost. A proto to musí být opravdu vyrobeno nejen ve švajcu, ale i konkrétní firmou. A druhá věc je švýcarská mentalita - podle mně u nich nepřipadá v úvahu, aby do svých výrobků dávali jiné než své věci. A primky? Pro mně jsou primky ty staré dobré komunistické primky. Tam jsem začal - byly moje první v šesti letech a pak ještě mnohé a dnes opět mnohé a MPM prostě není ten můj prim. To je jen něco jako jiný výrobce hodinek(a výrobce - spíš jen dealer, oni si je jen nechají na zakázku vyrobit co nejlevněji a pak taky relativně levně prodávají, ale rozhodně je nevyrábějí). Nevadí mi, ale je to mimo můj zorný úhel. Upraveno 25. února 2010 uživatelem Honza.manta
Biges Odesláno 25. února 2010 Nahlásit Odesláno 25. února 2010 (upraveno) Rozhodně musím protestovat proti tomu, jak ošklivě se zde někteří vyjadřují o starých poctivých hodinkách Prim! Kapitalista na západě si vymyslí pohádky o svých předražených (velko)buržoazních časostrojích, přitom naše hodinky jsou odolné a přesné! Ukazují čas? Ukazují. Dokonce ukazují i datum, přitom za nesrovnatelně nižší ceny. A potřebuje někdo něco víc? Stopky, měsíční fáze, rok, k čemu to je? Pak se to všechno napěchuje do hodinek velikosti orloje a buržousti se s tím chodí navzájem vychloubat. Snad jedině ten budík na hodinkách se hodí, ale to dodají soudruzi z SSSR. A pokud někdo přeci jen potřebuje stopky a světýlka a nepamatuje si den v týdnu, pro toho má Prim kvalitní digitální hodinky. Upraveno 25. února 2010 uživatelem Biges
Gilius Odesláno 26. února 2010 Nahlásit Odesláno 26. února 2010 Tak...ehm...trošinku jsem vám to zde prosekal. Pokud se chcete napadat,něco si vyjasnit,urážet se atd.....použijte,prosím,sz.......nebo se potkejte a vyříkejte si to FtF. Pokud hodláte pokračovat v tom,co jsem promazal,vlákno smáznu a dotyční dostanou nějaký den na vydejchání.
Rony Odesláno 14. července 2010 Nahlásit Odesláno 14. července 2010 Nemate nahodou tip, kde by se jeste tyhle Chinese Air Force Seagully 1963 daly poridit, po internetu jsem se dival, na tech linkach tady uz nejsou skladem. Pred pul rokem, co se tady objevily jsem se do nich zamiloval, a ted jsem na ne nejak dospel :-) Diky za jakykoli tip 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se