Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci se jen podělit o zkušenost se svými "obyčejnými" quartzovými Swatch za 3000Kč. Ačkoliv jsou pouze "water-resistant", tak musím říct, že ve vodě si je nesundavám nikdy. Běžně se s nimi sprchuji, koupu, plavu. Šnorchloval jsem s nimi i v moři a vše bez problému. Beru si je i do vířivky, kde na ně často míří tryska - také bez problému. Včera jsem s nimi dokonce v bazénu pod vodou! stopoval. Do sauny si je beru také. A v lázních jsem si je nechával i na elektroléčbě, kde se mají správně sundavat. Nepočítám mnohé pády a nárazy do futer. Možná mám prostě štěstí, papírově by totiž musely být už dávno po smrti. :thumbsup_anim:

Odesláno
a co je to za model? kolik mají WR? :rolleyes:

Hledal jsem a je to model WILDLY - YCS4024. Vodotěsnost na hodinkách napsaná není, ale na webu mají 30m - tj. "Vydrží kontakt s vodou během mytí rukou, v dešti. Neměly by se ponořovat."

Odesláno

Swatch je znacka,ktora ma este nesklamala.Takze ak pisu iba WR ,tak je to trosku viac iba ako umyvanie ruk.Ak niekto z mojich blizkych pride ku mne po radu na kupu nejakych hodiniek do 3K ,vacsinou doporucujem SWATCH.

Ja sam vlastnim asi stvore aj ked ich nenosim.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• po 2 týdnech...
Odesláno
Ak niekto z mojich blizkych pride ku mne po radu na kupu nejakych hodiniek do 3K ,vacsinou doporucujem SWATCH.

A proč ne, mezi spoustou bláznivých kreací se najde dost solidních modelů které jsou plně nositelné. Příklad: 

• po 2 týdnech...
Odesláno

V létě se chystám k moři a rozhoduju se mezi G-shock a Swatch. Swatchky mají psáno 200, navíc ukazují i hloubku a čas ponoru. Což je na šnorchlování dostačující. Ale co slaná voda? Nevadí jim? Konkrétně tyto Swatchky:

Odesláno
... Swatchky mají psáno 200, navíc ukazují i hloubku a čas ponoru ...

Tý brďo, to jsou pomalu lepší než specializované potápěčské počítače :thumbsup_anim: Jejich oficiální parametry jsem neviděl ale myslím že nemají ani jednu z jmenovaných funkcí :thumbsdown_anim:

Odesláno (upraveno)
nedivil... stupnice je jen namalovaná a jediné co bych jim věřil je ta 200M vodotěsnost.

Vsude ctu ze ten hloubkomer maji....... S upozornenim ze nenahrazuji profesionalni potapecske pristroje.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno
Tý brďo, to jsou pomalu lepší než specializované potápěčské počítače :thumbsup_anim: Jejich oficiální parametry jsem neviděl ale myslím že nemají ani jednu z jmenovaných funkcí :thumbsdown_anim:

No... původně jsem psal dotaz pouze kvůli slané vodě. Ale když vidím, že se tady vyvrací to, co řekne majitel o svých hodinkách, které už má téměř dva roky...

Udělal bych pro demonstraci i krátké video, ale bohužel nemám vodotěsné pouzdro na foťák, takže jen slovní popis.

Když skočím do vody, kde je hloubka minimálně 1m, ručičky se srovnají do pozice 7:00. Hodinová ručička ukazuje hloubku ponoru (přesně - zkoušel jsem v bazénu, který má na stěně stupnici) a minutová ručka ukazuje čas strávený pod vodou. Po vynoření se ručky srovnají na aktuální čas. Po podržení tlačítka na souši se ručičky opět rozejdou a ukážou maximální hloubku posledního ponoru. Na stupnici si můžete všimnout, že hloubka začína na jednom metru právě u indexu 7, jak jsem již popisoval. Samozřejmě, že bych to bral pouze orientačně, ale je sranda dívat se na to, jak se ručky samovolně rozeběhnou do jiné pozice po skoku do vody. Pokud má někdo nějaké pochybnosti, mohu udělat krátké video na souši, kde bude vidět, jak ruřky ukazují poslední ponor. Nebo mohu ofotit manuál.

Ale jak říkám, ptal jsem se pouze na slanou vodu. V manuálu stojí, že to není problém, ale chtěl jsem vědět, jestli s tím má někdo vlastní zkušenost.

Odesláno

Lze sem přidat video? Zkusil bych je ponořit na půl minutky do metrového sudu a pak alespň natočit záznam z hodinek na souši. Teda v případě, že by mi někdo opět oponoval :gun_bandana:

Odesláno
Lze sem přidat video? Zkusil bych je ponořit na půl minutky do metrového sudu a pak alespň natočit záznam z hodinek na souši. Teda v případě, že by mi někdo opět oponoval :gun_bandana:

Jen se nerozciluj. Spis hod fotku senzoru hloubkomeru - na jiz vlozenych ho nikde nevidim. A jakym zpusobem spoustis mereni casu ponoru?

Odesláno
Jen se nerozciluj. Spis hod fotku senzoru hloubkomeru - na jiz vlozenych ho nikde nevidim. A jakym zpusobem spoustis mereni casu ponoru?

foto zde + luminiscence pro zajímavost (ale mám mizerný foťák):

jinak čas ponoru (doba trvání ponoru) se spustí automaticky s hloubkoměrem (hodinová ručička hloubka, minutová ručička čas). Dá se spustit i manuálně na souši, ale když nezaznamená čidlo žádnou hloubku, ručky se opět po pár vteřinách vrátí na aktuální čas. Automaticky se mechanizmus spouští ve chvíli, kdy hodinky zaznamenají hloubku minimálně jeden metr. Když vylezu z vody, nebo hodinky nejsou v hloubce minimálně jednoho metru, ručky se vrátí na aktuální čas.

Je to vážně zábavné, jak ručičky lítají sem a tam dle toho, jestli jste ve vodě, či ne :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...