Přejít na obsah

Omega co-axial problémy

IWCmann

Doporučené příspěvky

To Railmaster:

Velmi laicky - neco zpusobuje, ze se rotor neotaci dostatecne, pravdepodobne o neco "drhne" a to neco ho i zpomaluje pri otaceni. Hodinky potom nejsou schopne za standartni cas ziskat dostatecnou rezervu chodu. Je to vec, kterou odstrani v ramci zaruky, pokud v ni hodinky jsou. Stalo se mi to jednou kdysi u IWC pilotek.

Upraveno uživatelem speedmaster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 231
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pokud mohu,jestli jsou z roku 1996 pak bude problém v mazivu.Mám Omegy coaxial chronograph de ville, vyrobeny asi 2004 a po 2 lech se začaly zpoždovat.Dal jsem je k Dušákoví,kde mi řekli,že je to známý probém nevhodného maziva pro co -axial strojky, komplet rozebrali,vyčistili použili nové mazivo dle doporučení Omegy a od té doby šlapou bezchybně

Odkaz ke komentáři

Ručně jsem je nenatahoval snad ještě nikdy, mám za to, že pokud je nosím poměrně intenzívně celý den, tak by měly být dostatečně natáhlé, aby v klidu přečkaly noc. Možná že to opravdu může být nevhodným mazivem, které způsobuje buď úplné zastavení nebo náhlé spoždění strojku. Jinak po roku výroby jsem se zatím nepídil, výrobní číslo začíná 84.589.xxx, ale kupoval jsem je, jak jsem již psal, v listopadu loňského roku.

Odkaz ke komentáři

Tak kolegovi dnes dosly hodinky z kompletniho servisu od Dusaka a maji blaupunkt.. jsou to cca 2005 hodinky a byly na prvnim servisu, odjely s cervenym a vratily se s modrym:-) Timto se omlovam jeste jednou vsem, co jsem je plisnil zkrze modrou bodku, ale asi je to nejaka novinka... a nebo byly v Bienne, pac servis trval 3 mesice(!)

Kazdopadne opet skvela prace, od Dusaku se vratily opticky nove hodinky, parada.

IWC man: pokud mas winder, tak je zkus jak se chovaji na vrtici, pokud se budou zasadne zpomalovat i tam, je to jasne.

Jeste bych vyzkousel natahnout je az nadoraz a nechat bezet bez pohybu a mrknout na to za cca 40 hod, jestli doslo tez k odchylce.... ale zbytecne se s tim netrap a dej je kadopadne na kontrolu.

Odkaz ke komentáři

Tak kolegovi dnes dosly hodinky z kompletniho servisu od Dusaka a maji blaupunkt.. jsou to cca 2005 hodinky a byly na prvnim servisu, odjely s cervenym a vratily se s modrym:-) Timto se omlovam jeste jednou vsem, co jsem je plisnil zkrze modrou bodku, ale asi je to nejaka novinka... a nebo byly v Bienne, pac servis trval 3 mesice(!)

Kazdopadne opet skvela prace, od Dusaku se vratily opticky nove hodinky, parada.

IWC man: pokud mas winder, tak je zkus jak se chovaji na vrtici, pokud se budou zasadne zpomalovat i tam, je to jasne.

Jeste bych vyzkousel natahnout je az nadoraz a nechat bezet bez pohybu a mrknout na to za cca 40 hod, jestli doslo tez k odchylce.... ale zbytecne se s tim netrap a dej je kadopadne na kontrolu.

Na winderu jsem je zkoušel taky, ale není to nic platné, můžou se točit třeba měsíc a v pohodě, potom je vytáhnu a během týdne dvakrát buď úplně stojí nebo se za noc najednou výrazně spozdí. Takže dnes jsem je odvezl k Dušákovi, závadu jsem jim tam popsal, říkali něco o výměně kol co-axiálního kroku, tak jsem zvědavý. :crying_anim02:

Jinak by mě zajímalo, zda mi ten bod taky zmodrá.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Včera mi volali od Dušáka, že mám hodinky opravené, že se pro ně můžu zastavit. Když jsem se zaptal, co jim jako bylo, tak že prý až osobně. Tak jsem vážně zvědavý, dnes jsem neměl čas se do Prahy vypravit. Uvidíme. :guiltysmiley:

Odkaz ke komentáři

Včera mi volali od Dušáka, že mám hodinky opravené, že se pro ně můžu zastavit. Když jsem se zaptal, co jim jako bylo, tak že prý až osobně. Tak jsem vážně zvědavý, dnes jsem neměl čas se do Prahy vypravit. Uvidíme. :guiltysmiley:

Já mám s Dušáky ty nej zkušenosti, at už Omegy, Brajtle nebo Rada. Vždy v poho. U nás v Chomutově bych si nenechal vyměnit ani článek na Pobědách. Fakt vochota jak řemen. Hasič

Odkaz ke komentáři

Takže hodinky jsem včera dovezl z Prahy, chtěl jsem to stihnout dříve, než tam bude Medvěděv. Zatím šlapou v pohodě, zdá se mi teď, že rotor jde v nich tak nějak tišeji a lehčeji, nevím, jak jinak to popsat. Prý bylo potřeba vyčistit a znovu namazat krok. Tak uvidíme. Jo a mají blaupunkt místo červenýho.

Odkaz ke komentáři

Bývalý kolega, nečlen fóra, ma požiadal o radu ohľadne závady na SMP Chrono 2225.80, cal. 1164, kúpené v r.2004. Keďže sa tu problémy so samonáťahom preberali, dovolil by som si požiadať o názor. Hodinky, pokiaľ sú nosené na ruke sú plne funkčné. Keď sa nechajú dlhšie na grile, zastanú, pravdepodobne porucha na samonáťahu, ale nevyzerá to na zaseknutý rotor. Keď sa s nimi točí, vnútri to znie, akokeby samonáťah bol uvoľnený a vraj dosť v nich hrká. Po natiahnutí korunkou je znova všetko OK a samonáťah funguje, aj zvuk pri pootočení hodinkami zodpovedá stavu pred poruchou. Keď hodinky znovu vložil do grilu, po cca týždni sa situácia zopakovala. Okrem toho, po vyšroubovaní korunky, mu táto ostala v ruke. Každopádne som mu odporučil okamžitý servis, ale chcel by vedieť, ako pomenovať závadu. Ďakujem.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
Takže hodinky jsem včera dovezl z Prahy, chtěl jsem to stihnout dříve, než tam bude Medvěděv. Zatím šlapou v pohodě, zdá se mi teď, že rotor jde v nich tak nějak tišeji a lehčeji, nevím, jak jinak to popsat. Prý bylo potřeba vyčistit a znovu namazat krok. Tak uvidíme. Jo a mají blaupunkt místo červenýho.

co se týče těch barevnejch teček, tak červená je od výroby a modrá po celkové opravě at je dělaná kdy je dělaná, aby bylo poznat jestli náhodou ty hodinky někdo neotvíral je to proto, že je na opravu záruka, myslím že 1 rok na obyč a s co-axialem 2 roky

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Mam asi dva mesice PO s coax kalibrem 2500.

Zpocatku okolo +2s/den a vetsinu casu na natahovaci.

Pak asi dva, tri dny staly a pote jsem je dal na nove pirizeny natahovac. Od te doby pekelne +3 nebo 4 minuty denne. Nicim jinym, nez ze jsem je nechal na par dni zastavit jsem se neprovinil. Slepeny vlasek? Jinej napad? Delaji to uz asi treti den. Muze se to samo napravit? Dali by jste jim nejaky cas pred otviranim v servisu, nebo je to marny?

Odkaz ke komentáři

Mam asi dva mesice PO s coax kalibrem 2500.

Zpocatku okolo +2s/den a vetsinu casu na natahovaci.

Pak asi dva, tri dny staly a pote jsem je dal na nove pirizeny natahovac. Od te doby pekelne +3 nebo 4 minuty denne. Nicim jinym, nez ze jsem je nechal na par dni zastavit jsem se neprovinil. Slepeny vlasek? Jinej napad? Delaji to uz asi treti den. Muze se to samo napravit? Dali by jste jim nejaky cas pred otviranim v servisu, nebo je to marny?

Zkus jim ještě trochu času dopřát, jestli se nesrovnají, nebo aby jsi viděl průběh chodu za delší čas. Jinak šup s nimi do servisu. Ale je to nemilé, potvrzuji z vlastní zkušenosti.
Odkaz ke komentáři

Ono když nad tím tak přemýšlím, tak je vcelku jedno, z jakého důvodu se začly spožďovat. Je to nepřípustné u starých Primek, natož pak u kloků této sorty. Vidím to tak, že tě servis nemine.

A to máš PO už s čirým AR nebo ještě se starším, modro-fialovým?

Odkaz ke komentáři

Kdy byly hodinky vyrobeny,měl jsem podobný problém, u Dušáka je rozhodili vyčistili namazali a šlapou zase jako hodinky.Mechanik mi řekl, že byla chyba v použitém mazivu,coaxiál potřebuje jiné a skutečně od té doby bez problémů ,ale Omega již prý tohle mazivo používá tak 3 roky- neručím za správnost tvrzení jen relata refero

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...