Přejít na obsah

Solární napájení

Beladona

Doporučené příspěvky

Návštěvník LONGINES

Já si nemůžu pomoct, ale nějak plně souhlasím s názorem třeba wave ceptora, nebo daemonultimate a to, že prostě solární napájení funguje přesně tak, jak fungovat má. Pokud vím, tak jsem jen citoval Casio, které tvrdí, že akumulátor NETŘEBA měnit. To, co cody nechápe je, že firma CASIO si nechává určitá zadní vrátka, kdyby se objevil výrobní zmetek. A to se děje. A já se firmě Casio nedivím. Kdyby se věc měla tak, že by třeba za 12 let BYLO POTŘEBA baterii vyměnit, nevidím důvod, proč by to firma Casio neuvedla. I tak by se jí to bohatě vyplatilo a klientelu by rozhodně neztratila.Tím to pro mě začíná a končí. Žádné perpetum mobile jsem tu nezmiňoval, myslím, že asi všichni víme kdo s tím přišel. Zítra sebou můžu fláknout na náledí tak, že je rázem po hodinkách. Ne, o žádném perpetum mobile jsem tu oprvadu nemluvil. Jenom bych na závěr dodal,  první solární hodinky jsou jak staré? A fungují dodnes. A bez výměny baterie. To by sis cody měl hlavně pozjišťovat. A potom taky poslouchat zkušenosti UŽIVATELU správně fungujících solárně napájených hodinek. Nic víc ti k tomu říct nemůžu. Je mi líto, jestli se cítíš nějak uražený, ale to je Tvůj problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Longines:

Neboj, ja se maximalne nastvu v tu chvily, ale neurazim se na cloveka pri prvnim rozdilnem nazoru. O tom jak dlouho funguji nejdele solarni hodinky nevim a zajimalo by me to hodne. Heled s tim perpetum mobile jsem to upresnil na konci sveho prispevku kde jsem to prvne uzil, ze to byl muj primer. A je to takove synonymum k tvemu prvotnimu tvrzeni, jako kdyz mi Wave ceptor vytkl, ze pouzivam v te same souvislosti slovo vecny. Nikdy jsem nepsal, ze jsi tohle souslovi pouzil ty. Stejne jako jsi se sekl, ze jsem pry rekl, ze je to OBYCEJNA lionka. Koukni na starsi posty, tohle rekl kolega ne ja. Me mrzi, ze neuznas, ze mi vkladas do ust neco co jsem nerekl. A ze jsi v euforii snedl jejich reklamu i s navijakem. Argumentu jsi tu proboha cetl dost, pokud neveris me zeptej se kohokoliv z tohoto oboru kdo je trochu v obraze. Sam jak rikas citujes reklamu vyrobce, nepostrehl jsem jediny argument ohledne baterie CTL1616 ktery by jsi tu dal krome citace vyrobce. Ne o Solaru a tvych ci kamosovo hodinkach, to az tak neresim, ale o te baterii. Nevim jakych UZIVATELU bych se dle tve rady mel ptat, pokud znas nekoho kdo tu baterii pouziva 20 let osobne se prijedu na to podivat. To je zase tvuj problem, neustoupit ani boha.

Ja myslim, ze cele jadro sporu neni o tom jak funguje Solar. Ale o tom, ze  jsi psal o CTL1616 toto: Nejsou omezeny počty cyklů nabití, výkon neklesá atd. s cimz jsem nemohl souhlasit, protoze tohle lionka proste nemuze umet i kdyby to misto Titanu posypali Plutoniem. Zbytek byla omacka okolo. Nechme tohle uz plavat a radeji pojdme zjistit, kdo ma nejdele jdouci Solar.

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

To koukam, super stav. A to ti opravdu jdou 17 let?  Nebo treba polovinu te doby lezeli nekde v sufleti?

nádherný jsou. Obávám se, že kdyby ležely v šufleti, tak už asi nepůjdou...

Odkaz ke komentáři

To jo:-) Ja to myslel v souvislosti s poctem dobijecich cyklu v souvislosti kterou na konci minule strany popsal Ggrand. Jako jestli je nosil treba jednou tejdne, nebo mezi tim lezeli 5 let bez povsimnuti, proste abych si dokazal priblizne predstavit, co ty Citizeny maji za sebou. Stav je podle fotky noblesni, tudiz me napadlo, ze je denne 20 let asi nenosil, to by mozna vypadali jinak. Snad to Pavca jeste doplni.

Jak jsem o tom premejslel v klidu, stejne u toho solaru musi bejt neco "navic" co jim dovoli tak dlouho fungovat. Je fakt, ze o knoflikovych baterkach vim jen minimum. Vcera jsem mel pred ocima rudo a videl jsem jen samotnou baterii. Kdyz se na to podivam z pohledu ze k te nijak zazracne baterce doda nekdo spickovou elektroniku, mohli by se ty parametry ktere mam zazite u velkych clanku s velkymi dobijecimi proudy tvarit jinak.

Kez by nam jeste nekdo zasveceny dukladne vysvetlil, jak to s tim solarem vlastne je. Jake finty se pouziva k dosazeni opravdu hooodne moc cyklu atd.

Odkaz ke komentáři

Opravdu 17 let jdou, nikdy se ani nedostaly do stavu nedostatečného nabití (pozná se to tak, že sekundová ručka skáče ne po sekundách ale po 3 sekundách). A to jsou poslední roky, jak píši, opravdu na místě, kde toho světla tak extra moc není. Jsou ve stavu velmi dobrém, hůře je na tom tah, protože je vytahán (proto se tomu asi také říká tah) a někdy vyjede čep a rozpojí se, tento problém nastal od doby, kdy jsem ho cca před 6 lety dal vyčistit do ultrazvukové čističky. On to ten humus uvnitř článků držel asi pohromadě.

Odkaz ke komentáři

Tak to je mazec. Krome toho, ze je videt, jak se ke svym vecem chovas slusne.

Ono asi vzhledem k prumerne zivotnosti hodinek u 99% beznych uzivatelu ti vyrobci mohou s celkem klidnym svedomim psat ty reklamy tak jak pisou. Zacinam verit, ze v pripade hodinek skutecne muze akumulator vydrzet dobu zivotnosti hodinek. Hadam, ze dele jak Pavca je moc lidi mit nebude. Ale to je jen odhad.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Opravdu 17 let jdou, nikdy se ani nedostaly do stavu nedostatečného nabití (pozná se to tak, že sek..dová ručka skáče ne po sek..dách ale po 3 sek..dách). A to jsou poslední roky, jak píši, opravdu na místě, kde toho světla tak extra moc není. Jsou ve stavu velmi dobrém, hůře je na tom tah, protože je vytahán (proto se tomu asi také říká tah) a někdy vyjede čep a rozpojí se, tento problém nastal od doby, kdy jsem ho cca před 6 lety dal vyčistit do ultrazvukové čističky. On to ten humus uvnitř článků držel asi pohromadě.

Tohle snad změní můj pohled na solární napájení - je to fakt mazec těch 17 let - to už musím uznat, že klasická baterka by to nevydržela - možná tak ještě u digitálek, ale rozhodně ne u analogů s vteřinovkou, které jsou energeticky daleko náročnější, protože ta baterie musí s ručkou každou vteřinu fyzicky pohnout, kdežto digitálky jen zobrazí jiné segmenty.

On je problém v tom, že je málo lidí, kteří se o to podělí. Buď mají lidé soláry jen pár let, nebo spíš nadávají, když mají zrovna zmetek, ale pozitivní zkušenost nikdo většinou nenapíše.

Člověk by si řekl, že když už před 17-ti lety vyrobili nabijecí baterii, co vydržela do dneška, tak s dnešní technologií by mohli být zase o něco kupředu a mohly by ty dnešní soláry vydržet třeba 25 let nebo víc - to bych si koupil hodinky, a pokud bych je fyzicky nerozbil, nakonec by mne přežily, aniž bych jim věnoval jakoukoli údržbu - až mě to děsí :eek:

Chtělo by to víc takových příběhů  :)

K těm čepům u tahu - taky se mi to stalo, stačí ho jen nepatrně ohnout (fakt jen minimálně), aby byl v dirkách trochu napružený a je většinou po problému.

Odkaz ke komentáři

On je celý ten tah už takový rozvolněný, každý článek tahu je složen ze tří, původně do sebe zalisovaných částí, no a ty se už vůči sobě uvolnily tak, že se boční části tahu vychylují a tah se tak rozpojí. S tím už se toho nedá moc dělat, jedině snad natlačit mezi ty tři části článku nějaké lepidlo. Ale to by byla pěkná čuňárna.

Odkaz ke komentáři

Tak jen k otázce nejstarších solárů:

Nejsou moje ( bohužel) foto je z mého archivu. Nevím jestli je to úplně nejstarší model na světě, ale zcela jistě patří k nejstarším.

post-673-0-74623100-1364590592_thumb.jpg

Já bych chtěl jásat ze systému pohonu přes solár, jenže z vlastní zkušenosti 4 kusů různých Casií jsem 3x zklamán.  

Odkaz ke komentáři

Nejsou moje ( bohužel) foto je z mého archivu. Nevím jestli je to úplně nejstarší model na světě, ale zcela jistě patří k nejstarším.

attachicon.gifsolaruranus.jpg

Já bych chtěl jásat ze systému pohonu přes solár, jenže z vlastní zkušenosti 4 kusů různých Casií jsem 3x zklamán.  

no to je mazec. Jaká je cca datace toho solar Uranusu? Já bych to tipoval cca 1975,,, Jinak jsem si vzpomněl, jedny z mých pořádných porevolučních hodinek byli Citizen Eco drive Titan wr 100 m z roku 1990 z NSR, šly bez údržby a oprav /jen 2x výměna silikonového pásku/ cca 12 let a šly by asi i dál, ale byly bohužel ztraceny při autonehodě... Foto nemám a neumím ho vyhledat, protože si již nepamatuji č. modelu, ale vím, že jsem si ho objednával z Quelle

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

attachicon.gifsolaruranus.jpg

Solár v digitálkách je asi skoro stejně starý jako digitálky samotné...

Mohl bys nějak popsat ty 3 negativní zkušenosti? 

Čím to je, že svět je v tomto rozdělený na 2 tábory? Jedni oprávněně jásají, jiní jsou oprávněně zklamaní. Vypadá to jako 50 na 50 - buď natrefím na dobrý kus nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...