Přejít na obsah

Portuguese Chrono- má to cenu?

volfda

Doporučené příspěvky

Jsem hrozný, já vím... Lítám od PAM, k Roládám a k IWC. Lituji, že jsem se vzdal fliegerchrono a nedal místo nich Navitimery, ale co nadělám :suicide_anim: Nyní navitimery pustím, tím jsem si jist. Už mi zase napadlo vrátit se k fliegerchrono, či pro změnu ke spitfirům, ceny jsou velmi příznivé, ale na druhou stanu mi vždy táhly portugaly. Na 7days mám ještě čas a nechce se mi zatím do nich dávat tolik. Tak přemýšlím o Portuguese chrono (ref.IW371417 ). Ale říkám si, jestli to má cenu... Vadí mi, že nemají in-house. Kalibr je modifikovaný od IWC, ale stejně... Zase se spíše přikláním k dalším roládám. Určitě se to tu řešilo, ale zajímalo by mě, jestli tyto hodinky vnímáte jako opravdu super kousek od IWC, nebo něco, čemu chybí in-house a za ty peníze nestojí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Tada

Znám to o čem píšeš...

Jsou to krásné hodinky, jedny z mála chronografů, které řadím do kategrie hodinek vhodných i k obleku. Moc se mi líbí, jsou klasické a elefantní.

Ovšen v jejich cenové kategorii už já osobně vnímám absenci in-house strojku jako velké minus.

Když budu chtít perfektně zpracované hodinky s Valjoux 7750 tak si koupím Meister Singery nebo něco do 2tis ojro. Ale

Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi

kup rolex nebo inhouse panerai - tahle navoněná bída skrytá za noblesní názvy mě už začíná rozčilovat - s odstupem času řadím IWC v cenové kategorii do 150t do stejné navoněné lajny alá Breitling = předražený, lesklý šrot

Odkaz ke komentáři

SukHoi napsal:
kup rolex nebo inhouse panerai - tahle navoněná bída skrytá za noblesní názvy mě už začíná rozčilovat - s odstupem času řadím IWC v cenové kategorii do 150t do stejné navoněné lajny alá Breitling = předražený, lesklý šrot

Koukám, že tento názorový vývoj je rozšířenější, mám ho taky :smile_anim: Tyhle hodinky jsou nádherné, mít in-house, staly by se IWC definitivkama u mě doma. Pokud chrona, vzal bych spitfiry, ty za tu cenu stojí. Navitimerů se vzdám a vyrazím někam, kde si porovnám submarinery LV s PAM 312 a rozhodnu se co mi sedně víc... IWC mam rád, ale pořídím si až sedmidenní portugaly. Ale znovu dodávám, že designově je to něco, být cenově jako spitfiry, neváhal bych nad hezkou hračkou...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
  bandicoot napsal:
Je to jeden z nejhezčích lesklejch šrotů od IWC, rozvržení ciferníků je imho hezčí než na 7days a to nemluvím o pouzdru.

Inhouse je chiméra na úrovni šroubovací korunky a he-ventilu. Aneb je to možná fajn, ale na běžnou funkci to vliv nemá.

Hodinky dražší než 1000kč a mechanické obecně už jsou samy o sobě nad rámec běžné funkce ;)

Odkaz ke komentáři

bandicoot napsal:
Je to jeden z nejhezčích lesklejch šrotů od IWC, rozvržení ciferníků je imho hezčí než na 7days a to nemluvím o pouzdru.

Inhouse je chiméra na úrovni šroubovací korunky a he-ventilu. Aneb je to možná fajn, ale na běžnou funkci to vliv nemá.

Je to o pocitu, ale také o jisté váze onoho kousku, který pak pro nás chronomgory má... Proto u Panerai přemýšlím o 312, in-house a tvar pouzdra. Jak už bylo napsáno, kdyby šly do 3000eur, odpustil bych jim to. Jinak u mě vedou spíše 7 days, co se ciferníku týče, navíc když se otočí, ten kalibr je žrádlo!

Odkaz ke komentáři

bandi: to myslíš jako na funkci rostlináře? :-)

Měl jsem ta IWCčka na ruce na srazu, pro mě nádherné "oblekové chronografy", moje dreamwatch - právě kvůli ciferníku... Potvrdil jsem si, že jsou pro mě ideální. Z té 7750 mám sice takové divné mrazení: můžu mít totéž v hodinkách za 20.000 (tedy skoro totéž - a zřejmě i levněji, závistí na přetlaku Hamiltonů u Niga :-), na druhou stranu ten strojek je koncepčně OK a tyhle hodinky jednou pořídím kvůli vzhledu, ne kvůli vnitřku. Snad je seženu levněji :-) Na "příběh" a "zvláštnost" mám primky, čínský turbo, ruské chrono kupované přímo v továrně... Na nošení a potěchu třeba Omegy, které mají taky ETU jako každý druhý....

Odkaz ke komentáři

mmako napsal:
bandi: to myslíš jako na funkci rostlináře? :-)

Měl jsem ta IWCčka na ruce na srazu, pro mě nádherné "oblekové chronografy", moje dreamwatch - právě kvůli ciferníku... Potvrdil jsem si, že jsou pro mě ideální. Z té 7750 mám sice takové divné mrazení: můžu mít totéž v hodinkách za 20.000 (tedy skoro totéž - a zřejmě i levněji, závistí na přetlaku Hamiltonů u Niga :-), na druhou stranu ten strojek je koncepčně OK a tyhle hodinky jednou pořídím kvůli vzhledu, ne kvůli vnitřku. Snad je seženu levněji :-) Na "příběh" a "zvláštnost" mám primky, čínský turbo, ruské chrono kupované přímo v továrně... Na nošení a potěchu třeba Omegy, které mají taky ETU jako každý druhý....

Právě, když už dám 100k za hodinky, tak nechci aby byly jako každé druhé...

Odkaz ke komentáři

Pratele,

vsichni vite o hodinkach hodne, ale davat slovo "srot" dohromady s IWC mi prijde dost dehonestujici. 7750 mozna v Portech je, ale jak vsichni vime - nezustal tam kamen na kameni.

A porovnavat cinskou 7750 v hodinkach za 20 000,- a svycarske, posleze vytunene 7750 v IWC Porto-chronech je jako srovnavat Dacii s S-Klasse Mercedesem. Doveze vas to na misto asi oboji, ale jakym zpusobem.

Samozrejme nema cenu si kupovat Porta-Chrono za 150 tisic, staci obcas mrknout k Miquelovi do Nemecka a za 100 je sezenete.

Odkaz ke komentáři

Ta 7750 co je v IWC Portugieser ma 31 kamenu, inhouse jako v Portugieser Automatic to neni, ale "obycejna" 7750 take ne. IWC strojky upravuje velmi zasadnim zpusobem, popis uprav probehl i tady, na foru, slo o stojek s 25 kameny, tady jich je 31 a mnozstvi uprav je jeste vyssi. To opravdu nenaleznes v Hamiltonech, Omegach ani v Breitling.

Srovnavat Submarinery LV, vyrazne potapky se zelenou lunetou s velikym machr indexem i pro neznale, IWC Portugieser Automatic, decentni oblekovky, co jdou bez problemu i dzinam, ktere malokdo zaradi a jeste mene lidi bude mit predstavu kolik na ruce mas a Panerai 312, ktere maji spoustu prednosti, mam Pam moc rad :-) a ktere zna par nadsencu je nemozne. Kazde z nich jsou jine, kazde z nich maji sve kouzlo, jedine co je spojuje je podobna cena a to ze jde o velmi povedene kousky. Sam bych si koupil Panerei, maji inhouse, 72 hodin power reserve, nebudi v lidech nezadouci pocity a jsou krasne, maji vychytavky jako je system vymeny reminku, neco co chlapum, co si radi hraji udela radost.

IWC Potugieser Automatic jsem mel, prodal jsem je, jsou na me moc krehke, citlive, mel jsem spatny pocit ze je znicim, odru, kdyz jsem je nosil. Rolex GMT Master jsem prodal, protoze existuji Daytona a jakekoliv jine Rolex jsou mezistupen k Daytonam, Pam 164 jsem si nechal... a necham i kdyz si koupim jine. Panerai je znacka co te bud chyti a bude te to drzet dlouho nebo te nechyti a za par tydnu pujdou o dum dal, je na tobe zda to chces zkusit.

Odkaz ke komentáři

speedmaster napsal:
Pratele,

vsichni vite o hodinkach hodne, ale davat slovo "srot" dohromady s IWC mi prijde dost dehonestujici. 7750 mozna v Portech je, ale jak vsichni vime - nezustal tam kamen na kameni.

A porovnavat cinskou 7750 v hodinkach za 20 000,- a svycarske, posleze vytunene 7750 v IWC Porto-chronech je jako srovnavat Dacii s S-Klasse Mercedesem. Doveze vas to na misto asi oboji, ale jakym zpusobem.

Samozrejme nema cenu si kupovat Porta-Chrono za 150 tisic, staci obcas mrknout k Miquelovi do Nemecka a za 100 je sezenete.

Tak je pochopitelné, že IWC je IWC, v úvodním příspěvku jsem psal, že je ta 7750 upravená, ale stejně si trvám na tom, že by to chtělo nco vlastního, je to jejich velká škoda... BTW. z USA jsem je viděl nové za 3800eur, za 6300eur jsem pro kamaráda koupil už ty 7days, takže u Dušáka bych je na tuty nekupoval, ale stejně. Když jsme u automobilového přirovnávání, tak mam pocit, jako bych kupoval S Klasse ve 220CDI, to si raději koupim octavku ve 2.0TDI. Když eSko, tak 420CDI, nebo lépe 63AMG :thumbsup_anim: Berte to jako přirovnání, kdybych si racionálně kupoval S Klasse, dal bych tam 320CDI 4Matic (jen doplnění pro automagory), ale to je :offtopic:

Odkaz ke komentáři

OldaA napsal:
Ta 7750 co je v IWC Portugieser ma 31 kamenu, inhouse jako v Portugieser Automatic to neni, ale "obycejna" 7750 take ne. IWC strojky upravuje velmi zasadnim zpusobem, popis uprav probehl i tady, na foru, slo o stojek s 25 kameny, tady jich je 31 a mnozstvi uprav je jeste vyssi. To opravdu nenaleznes v Hamiltonech, Omegach ani v Breitling.

Srovnavat Submarinery LV, vyrazne potapky se zelenou lunetou s velikym machr indexem i pro neznale, IWC Portugieser Automatic, decentni oblekovky, co jdou bez problemu i dzinam, ktere malokdo zaradi a jeste mene lidi bude mit predstavu kolik na ruce mas a Panerai 312, ktere maji spoustu prednosti, mam Pam moc rad :-) a ktere zna par nadsencu je nemozne. Kazde z nich jsou jine, kazde z nich maji sve kouzlo, jedine co je spojuje je podobna cena a to ze jde o velmi povedene kousky. Sam bych si koupil Panerei, maji inhouse, 72 hodin power reserve, nebudi v lidech nezadouci pocity a jsou krasne, maji vychytavky jako je system vymeny reminku, neco co chlapum, co si radi hraji udela radost.

IWC Potugieser Automatic jsem mel, prodal jsem je, jsou na me moc krehke, citlive, mel jsem spatny pocit ze je znicim, odru, kdyz jsem je nosil. Rolex GMT Master jsem prodal, protoze existuji Daytona a jakekoliv jine Rolex jsou mezistupen k Daytonam, Pam 164 jsem si nechal... a necham i kdyz si koupim jine. Panerai je znacka co te bud chyti a bude te to drzet dlouho nebo te nechyti a za par tydnu pujdou o dum dal, je na tobe zda to chces zkusit.

Tak samozřejmě, že sám v sobě porovnávám diametrálně jiné hodinky, i když jak jsem už jednou psal, duši má Submariner a PAM podobnou, vzhled však jiný. Portugaly mi leží v hlavě dlouho, napadly mi jen tak na hraní, jako mezistupeň k 7days, ale na druhou stranu jsem si říkal, jestli to není málo muziky, za hodně peněz (opět bych to stočil na ty spitfiry, 2700eur z německa je na ně akorát). Takže za mě ve hře zůstávají LVčka a PAM 312. Fakt si asi koupim oboje, protože jinak nevím :suicide_anim: Pro dodatek, Daytony mi neoslovují. Milgauss je moje jednička, ta doma je, submariner mi začal osovovat nedávno, GMT master uznávám, ale doma ho mít nemusím, rolex jízdu bych zakončil datejust II...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

už jsem to psal v jednom vlákně napíšu to i tady: je to jako mít závodní auto postavené už od začátku jako závodní (in house) nebo vzít obyčejné a závodní z něj udělat úpravami (to co je v Portuguese chrono)... Mě je bližší první cesta.

Odkaz ke komentáři

ETA v IWC je asi jako motor BMW v McLarenu F1, ten mel motor BMW, ale z toho co bylo v BMW autech toho mnoho nezustalo a vysledek... jeden z nejlepsich supersportu vsech dob. Je sympaticke kdyz ma vyrobce svuj naprosto originali kalibr, ale ruku na srdce, touzis mit v garazi McLaren F1 nebo by jsi radeji sahl po Lamborhini Diablo?

Pokud chces radeji nez Portugieser Chrono mit Automatic nedelej kompromisy a radeji pockej a kup si rovnou to co opravdu chces.

Upraveno uživatelem OldaA
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

OldA: Já bych to až takhle neviděl, chtělo by aby je nějaký nezávislý odborník rozebral a porovnal se standartní 7750.

Takže, kdo objetuje svoje Portuguese na oltář vědy? :D

Odkaz ke komentáři

OldaA napsal:
ETA v IWC je asi jako motor BMW v McLarenu F1, ten mel motor BMW, ale z toho co bylo v BMW autech toho mnoho nezustalo a vysledek... jeden z nejlepsich supersportu vsech dob. Je sympaticke kdyz ma vyrobce svuj naprosto originali kalibr, ale ruku na srdce, touzis mit v garazi McLaren F1 nebo by jsi radeji sahl po Lamborhini Diablo?

S monopostem bych byl asi originální, ale diablo z 90. let by to trumflo... Jsem mladý a přelétavý, tak zatím zůstanu u BMW, takže LV, nebo PAM, jež lehce zavání Ferrari, nemají od sebe daleko:-)

Odkaz ke komentáři

Tada napsal:
už jsem to psal v jednom vlákně napíšu to i tady: je to jako mít závodní auto postavené už od začátku jako závodní (in house) nebo vzít obyčejné a závodní z něj udělat úpravami (to co je v Portuguese chrono)... Mě je bližší první cesta.

neni to spis tak ze tituly mistra sveta co ziskal McLaren, Wiliams nebo Lotus jsou menecenne proti tem co ma Ferrari nebo Mercedes-Benz. Ti maji vlastni vse, ti prvni 3 maji motor od nekoho jineho..

volfda napsal:
takže LV, nebo PAM, jež lehce zavání Ferrari, nemají od sebe daleko:-)

a v jakem poradi je koupis, chces je oboje, takze musis vyresi poradi, ne ktere :)

Odkaz ke komentáři

OldaA napsal:
neni to spis tak ze tituly mistra sveta co ziskal McLaren, Wiliams nebo Lotus jsou menecenne proti tem co ma Ferrari nebo Mercedes-Benz. Ti maji vlastni vse, ti prvni 3 maji motor od nekoho jineho..

a v jakem poradi je koupis, chces je oboje, takze musis vyresi poradi, ne ktere :)

Co se týče F1, záleží i na pilotech a konstrukterech. Konstrukteři mají jak v hodinkách, tak i v F1 za 1, piloti též, ale u hodinek na nositeli záleží o dost méně, skoro až nicotně...

Pořadí bude oříšek, ale ve Wempe (v Drážďanech) je mají oboje najednou :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři

je to tezka volba, oboje jsou krasne, u me by byla jednodussi, zelenou barvu moc nemusim, ale to znamena jen a pouze ze bych se rozhodoval mezi cernou klasikou a 312. Nechces pockat jestli Rolex neukaze nove Sub, mluvi se o tom, ve zlate a bicoloru s keramickou lunetou uz jsou a muze to byt pecka. Za par dnu uz to bude jasne..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...