Petr_P Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 ... Mam fotky aj iných lietadiel resp ich palubných hodín. Neviem či to mam sem pohádzat alebo nie. Dej to do vlákna ?něco málo z vojenské techniky, úlovky z hangáru" ve fóru Vojenské hodinky. To je pro tento účel naprosto ideální.
Petr_P Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Trošičku to s integrálními osvity zkomplikuji - palubní hodiny AČS-1MN mají dvě verze osvitů - červenou nebo bílou. Pozná se to podle indexu na ciferníku. Více můj blog o hodinách řady AČS-1: Hodinky AČS-1MN se vyráběly ve dvou variantách osvitu, který je ale vyznačen písmenem na ciferníku: (1) Index ??? na číselníku a za sériovým číslem v dokumentaci = integrální osvětlení červeným světlem. (2) Index ??? na ciferníku a za sériovým číslem v dokumentaci = (v latince to ale znamená "B") = integrální osvětlení bílým světlem. A jestli jsem dobře koukal na fotky slovenských MiGů-29, tak mám dojem, že tam vidím obě verze. Ze by divočina? komu: zhrado Jakou mají vlastně barvu noční osvity ve slovenských MiG-29AS a UBS? Primární červená a záložní bílá jako L-39 nebo je to jinak?
zhrado Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Asi sú dva. Skúsim, zistit.. Viď foto. Zmenšený orez. Podotýkam, že fotky niesú ok a vyváženie bielej asi tiež nebude 100%...
zhrado Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Osvit je buď svetielkami, ktoré osvetlujú celu prístrojovku, to je ta horna fotka. Alebo klasické nočné, ked svietia prístroje vlastným vnútorným svetlom. A prístroje, ktoré nemajú vlastné vnútorné svetlo, napr. tie hodiny, sú osvietené "bodovým". to je tá spodná fotka. Žiarovky sú klasické. S reguláciou jasu. Takže osvetlenie ako mala Mig-21 alebo Albatros (červené, biele) u Mig-29 nieje. Aspoň čo som zistil...
zhrado Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Odesláno 16. února 2012 Tak hodinky našej spárky 29 z prevádzky. A dopočul som sa, že vzhladom na to, že spárky sa robili na ukrajine dával sa tam tento typ hodín. A sóla sa robili v rusku a dával sa ten čo som sem už dal.. Ale ktovie či to nieje typ "čo fabrika dala"...
Ivan Lelák Odesláno 1. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2012 Tak jsem nechal hodiny vyčistit, promazat atd. Když jsem je koupil (byly úplně nové, polovina 80. let, v polystyrénové krabičce, s ruským návodem a servisní knihou, nikdy v letadle nebyly a asi nikdy nešly), rezerva nátahu byla 2 dny což odpovídalo základní dvoudenní verzi. Asi po roce se rezerva začala zkracovat, začaly být "tvrdě hlasité" a přestal jsem je raději používat. Teď po vyčištění a promazání jdou nádherně sametově a hlavně se bez natažení zastavily po více než 3 dnech, přičemž nevím kdy je natahoval mechanik. Večer jsem je natáhl a uvidíme, možná je to 4-denní verze...:-)
Honza.manta Odesláno 15. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2018 Nevíte někdo prosím, co je tohle?
Karlos Odesláno 16. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2018 (upraveno) Hodiny z tachografu z náklaďáku.A podle zaprasenosti tipuju, že sloužily v Tatře, nebo v Avii. Upraveno 16. dubna 2018 uživatelem Karlos
Honza.manta Odesláno 16. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2018 S tím mi nějak nesedí to, že jsou německé. A zaprasenost bych spíš spojoval s tím, že někde ležely a asi delší dobu tak, jak jsem je vyfotil.
Honza.manta Odesláno 16. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2018 Hodiny z tachografu z náklaďáku.A podle zaprasenosti tipuju, že sloužily v Tatře, nebo v Avii. S tím mi nějak nesedí to, že jsou německé. A zaprasenost bych spíš spojoval s tím, že někde ležely a asi delší dobu tak, jak jsem je vyfotil. Ptal ses co to je, už to víš. No právě, tak nějak mi to nesedí dohromady.
long Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2018 Karlos má zase pravdu kamaráde, JSOU Z VÝCHODONĚMECKÉHO STROJE a vzhledem k tomu, že tam moc náklaďáků nevyráběli tak už víš dokonce i značku .
Honza.manta Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2018 Aha, takže IFA. Teď mi to už dává smysl.
long Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2018 Aha, takže IFA. Teď mi to už dává smysl.Ano Kubovi jsem je nechal vymontovat přímo z auta a ve finále nebyly úplně v cajku a musel jsme sehnat ještě jedny. :-)Tikají opravdu hodně nahlas!
Honza.manta Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2018 Jsou jen o málo tišší než plastové kapesní ruhly.
Misos Odesláno 6. října 2021 Nahlásit Odesláno 6. října 2021 Neviete náhodou, či je možné určiť približný dátum výroby hodín z ich výrobného čísla ?
Misos Odesláno 7. října 2021 Nahlásit Odesláno 7. října 2021 Zaujímalo by ma číslo 67069 B (ale B azbukou, teda ide o písmeno V) pri type AČS-1M.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se