Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám dilema, hodinek mám několik, většina quartz. Zatoužil jsem po nějakých jiných, nejlépe mechanikách. Přiznám že nejsem ochoten do hodinek investovat tolik, proto mám limit cca 10 tis. Manželka mi chtěla udělat radost a koupila mi dárek - Zeppelin 7680-1 s chronographem, design nádherný (dle mého), ale jsou opět quartz. Oproti tomu se mi docela líbí 7636-1 mechanika bez chronografu. Vím, že chronograf zřejmě nikdy nepoužiju, ale líbí se mi prostě designově. Protože mohu hodinky do 14 dní vyměnit, řeším, jestli je skutečně pocitově takový rozdíl mít na ruce mechaniky, nebo quartz. Co myslíte? Přikládám foto obou hodinek.

post-1229-1269114290.jpg

post-1229-1269114303.jpg

Odesláno
Mám dilema, hodinek mám několik, většina quartz. Zatoužil jsem po nějakých jiných, nejlépe mechanikách. Přiznám že nejsem ochoten do hodinek investovat tolik, proto mám limit cca 10 tis. Manželka mi chtěla udělat radost a koupila mi dárek - Zeppelin 7680-1 s chronographem, design nádherný (dle mého), ale jsou opět quartz. Oproti tomu se mi docela líbí 7636-1 mechanika bez chronografu. Vím, že chronograf zřejmě nikdy nepoužiju, ale líbí se mi prostě designově. Protože mohu hodinky do 14 dní vyměnit, řeším, jestli je skutečně pocitově takový rozdíl mít na ruce mechaniky, nebo quartz. Co myslíte? Přikládám foto obou hodinek.

vypada to, ze uz jsi nacatej... proto si dovolim tvrdit, ze to pocitove rozdil bude. a bude te to tesit o to vic, ze ten "rozdil" je zcela subjektivni - fakt to nikdo jiny nepociti.

a jestli se nepletu, Zepelini vyrabeji tenhle model i v mechanice s chronografem - je v tom ruskej kalibr 3133, ne?

Odesláno

Co se Ti má líbit si musíš rozebrat sám. Nepředpokládám, že jsi ochoten v tomto přejmout názor jiných. Ale za mě ty chronografy, jakkoli je taky považuju za zbytečné. Tyhle jsou prostě eňo ňúňo... !!! :-)

Odesláno

Ahoj,

rozdiel v quartz a mechanike urcite je a ja by som volil mechaniku. Je to super pocit ze nezive kovove suciastky v celku tvoria fungujuci strojcek, a urcite viac ta potesi rychle tikanie mechanickeho strojceka ako jedno tiknutie za sekundu u quartz.

Mechanicke hodinky maju svoje caro, ktore u quartziek chyba :)

Odesláno

Záleží výlučně na tvých pocitech a dojmech. Možná bych nedal na výběr manželky, ale k jejímu schválení/doporučení bych určitě přihlédl. ;) Někdo tu už jinde psal, že v případě hodinek cokoliv, co je nad cenou 1000 korun, nemá racionální odůvodění. Dokonce naopak. Quartz je levnější, přesnější, řekl bych, že i lehčí, rozhodně méně náchylný k "rozbití", tedy odolnější. Nemusíš u něj myslet na natahování, jen jednou za X let vyměnit baterku. Za quartzem je skvělý technologický příběh - Američani během 10 let dostali člověka na Měsíc a Seiko zmenšilo quartz z bedny 2,1 x 1,3 metru do velikosti náramkových hodinek.

Ale i tak mám z mechanických hodinek lepší pocit. :)

Odesláno

Tyhle chrona bych si nechal, jsou moc hezký, a navíc bude mít tvoje paní hezkej pocit, že se trefila. :) A časem bych se pomalu začal rozhlížet po něčem dalším......

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...