peta Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Dobry den, prave me dosly moje prvni mechanicke hodinky Vostok Rocket N1 a mam z nich trochu rozpacite dojmy. 1. Prvni a zaroven nejvetsi problem je nastavovani casu. To, ze nastaveni spravneho data trva snad hodinu, to bych jeste prekousl, precejen datum nenastavuji kazdy den. Ale pri nastavovani casu mam problem s vterinovou rucickou. Pri vyvinuti tlaku na korunku (abych pootocil rucickama) poskoci vterinova rucicka o nahodny pocet (0-15) sekund. Pri preruseni tlaku (skoncim otaceni rucickama) opet sekundova rucicka poskoci o nahodny pocet (0-15) sekund, takze je temer nemozne nastavit presny cas. Je to normalni, nebo mam vadny kus? 2. Pri utahovani korunky (je sroubovaci) jsou slyset takove skripave zvuky, ale to prikladam nejake pruzince, ktera tlaci korunku ven a ta o ni tre. Jen se chci ujistit, zda je to normalni. 3. Me prekvapila takova celkova "rozhrkanost" hodinek. Proste vsechno tak skripe, kazdou chvilku neco lupne, to zavazi na natahovani uvnitr je pri pohybu celkem hlucne, pri otaceni lunety(doufam ze se tak rika tomu otocnemu ciferniku) to taky nevydava nejprijemnejsi zvuky... Bude to asi tou cenovou kategorii hodinek, ale proste jsem cekal, ze to vsechno pojede naprosto presne bez chybicky. Ale jinak se mi hodinky moc libi , tak budu rad za kazdy vas nazor.
nardin Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 1.Zkusit řízení data mezi 8 a 12. 2.Poskakování sekundové ručičky není chyba (časem to přestanou dělat)
peta Odesláno 22. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 1.Zkusit řízení data mezi 8 a 12. Tak jsem to samozrejme delal, ale datum jde posouvat jen jednim smerem, a nez to clovek posune o 28 dni, tak to chvili trva... 2.Poskakování sekundové ručičky není chyba (časem to přestanou dělat) Za jak dlouho? Za par dnu/mesicu? Nebo po x nastavenich casu? Dik
HonzaX Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Teď jsem to zkoušel. Mám fungl nové ARKTIKY. Datum skáče mezi 8 až 12 ,vteřinovka trochu jančí,ale potom jí přidržím a nastavím přesně. Jsou to také VOSTOKY,ale jiný kalibr.
HonzaX Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Střídám hodinky a seřízení datumu je otravné, tak začínám kvůli Arktikam dělat "watchvinder".
Návštěvník Kamil Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Tak až něco vytvoříš, dej sem fotky a nejlépe návod Asi je nás víc, kteří by ho potřebovali...
MiDDDla Odesláno 26. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2005 Tak včera mi přišli moje rockety N1 v černé barvě a jsem celkem spokojený. Při seřizování datumu je vteřinovka úplně v pohodě a celkvě mi přijdou docela dost pěkně zpracovaná. Jedinou výtku bych měl k otočné lunetě, která jde docela dost ztuha. Ale jinak jsou úplně perfektní. Možná si říkáte jak můžu bejt tak odvázanej z pětitisícovejch hodinek, ale na druhou stranu jsem vysokoškolák a cena těch hodinek je můj měsiční rozpočet takže mi buduo muset chvíli vydržet. Nutno ještě podotknout že za všechno i díru v mém rozpočtu může právě tento server, díky němu jsem opravdu pochopil co to hodinky josu a jaký mají význam. Asi jsem měl špatnou imunitu a nakazil jsem se nemocí kterou nejspíš trpí všichni uživatelé tohoto serveru. A ještě jednou právě ty nedostatky jsou to co se mi na nich líbí. Jsou to moje první mechanický hodinky a jsem z nich opravdu odvázanej!!!
Ondraj Odesláno 26. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2005 Jo, jo, je hezké, když příznivci přibývají. ;-) Jinak tento web se těší čím dál větší návštěvnosti.
Návštěvník Kamil Odesláno 26. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2005 Jo, jo, zásluha Chronomaga, chvalme ho velikou chválou...... (kolik asi lidí se kdysi poučilo o mobilech) 2 MiDDDla: buď odvázanej kolik z nás dá měsíční rozpočet za hodinky?
MiDDDla Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 Jo jo díky Kamile jen kdyby jsem mel více penez tak by jsem se zapojil i do tý to vaší limitovaný edice primek, ale je mi teprve devatenáct takže doufám že jednou se i moje finanční situace zlepší, třeba po vejšce. Nejsem zatim nejakej velkej znalec, ale už i na učitelích poznám jak na tom jsou jen pohledem na zápěstí.
peta Odesláno 28. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Tak včera mi přišli moje rockety N1 v černé barvě a jsem celkem spokojený. Při seřizování datumu je vteřinovka úplně v pohodě a celkvě mi přijdou docela dost pěkně zpracovaná. Takze tobe se ta vterinovka pri serizovani ani nehne? To mam asi fakt nejakej horsi kus. Jinak jsem taky VS student a bylo to pro me taky dost penez. Jeste jsem si vsiml, ze cislo 3 na ukazateli datumu je spatne vytisknute, trojka vypada nejak takhle: ":|". S lunetou ze zacatku taky neslo pomalu ani pohnout, ale po par otocenich uz je to bez problemu. Odchylku mam za den tak 12s, ale pokud je nemam 24 hodin na ruce, tak to udela klidne i 1 minutu.
MiDDDla Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 No opravdu mě se ta vteřinovka chová úplně normálně odchylka byla 21 sekund, ale jak říkámjsem s nima spokojenej
MiDDDla Odesláno 4. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2005 Mimochodem kde jsi je Petře objednal a hlavně by mě zajímalo kolikátý číslo ze série máš?
peta Odesláno 4. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2005 Mimochodem kde jsi je Petře objednal a hlavně by mě zajímalo kolikátý číslo ze série máš? Koupil jsem je na www.ehodinarstvi.cz, cislo mam 631/3000. K cemu ti to je? Jeste bych mel teda dotaz, jestli je normalni, ze se me hodinky predbihaji o vic nez minutu za den, pokud je ten den nemam na ruce?
odklizec Odesláno 4. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2005 Minuta za den uz je docela dost rekl bych. Melo by to byt tak par sekund max. do pul minuty. Ale u automatu je to vzdycky vic nez u quartzu
peta Odesláno 4. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2005 Minuta za den uz je docela dost rekl bych. Melo by to byt tak par sekund max. do pul minuty. Ale u automatu je to vzdycky vic nez u quartzu No problem je v tom, ze pokud je mam pres den na ruce, tak je to tak kolem 10s, ale pokud je pres den necham doma, tak je to treba i minuta a pul...
Návštěvník XBARRY Odesláno 6. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2005 Tak včera mi přišli moje rockety N1 v černé barvě a jsem celkem spokojený. Při seřizování datumu je vteřinovka úplně v pohodě a celkvě mi přijdou docela dost pěkně zpracovaná. Takze tobe se ta vterinovka pri serizovani ani nehne? To mam asi fakt nejakej horsi kus. Jinak jsem taky VS student a bylo to pro me taky dost penez. Jeste jsem si vsiml, ze cislo 3 na ukazateli datumu je spatne vytisknute, trojka vypada nejak takhle: ":|". S lunetou ze zacatku taky neslo pomalu ani pohnout, ale po par otocenich uz je to bez problemu. Odchylku mam za den tak 12s, ale pokud je nemam 24 hodin na ruce, tak to udela klidne i 1 minutu. MÁM TYTO HODINKY TAKÉ A PŘI SEŘIZOVÁNÍ ČASU VTEŘINOVÁ RUČIČKA TAKÉ POSKAKUJE. JE TO ÚPLNĚ NORMÁLNÍ, NEJSU TO MOJE PRVNÍ MECHANICKÉ HODINKY CO TOTO DĚLAJÍ. MYSLÍM, ŽE MŮŽEŠ BÝT BEZ OBAV.
Návštěvník vasco Odesláno 11. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2005 Zdravím, právě jsem si objednal Arktiky- moc se mi líbily...tak si chci rozšířit sbírku. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Díky za odpověd..
Návštěvník vasco Odesláno 11. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2005 ještě další dotaz.. máte někdo zkušenost s výměnou minerálního sklíčka za safírové? díky
safi Odesláno 12. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2005 Dobrý den, dneska jsem si koupil svoje první mechanické hodinky od firmy Vostok Europe, konkrétně model "Vostok Europe AN-225 Mriya/I Black Dial" - mechanické automaty. Kupoval jsem je v Pasáži Alfa v hodinářství za cenu 4200 což je jen nepatrně vyšší cena něž na internetu. Výběr Vostoků moc neměli, kromě těchto tam měli ještě dvoje Artiky. Původně jsem si chtěl koupit "Vostok Europe N 1 Rocket/III" ale neměli je a první mechanické hodinky jsem si chtěl napřed osahat :-) K hodinkám - zpracování perfektní, design rovněž. Oproti mým reklamním švýcarským quartzovým FORTISům (560.20.132) jsou výrazně těžší, ten pocit hmotnosti na ruce prostě stojí zato. Výhodou je že se dají nosit jak k obleku tak i ke sportovnímu oblečení..alespon mi tak přijdou :-) Jsem zvědavý na přesnost..nechám hodinky zaběhnout a uvidíme. Trochu mě zklamal zvuk hodinek - čekal jsem hlasitější "tikání".... Zpracováním mi přijdou velmi solidní, škoda jen že mají minerální sklíčko, ale u hodinek za tu cenu nic jiného nelze čekat, zadní sklíčko je naštěstí kryto plastovou folií takže by se nemuselo hned poškrabat.... Nikde nic nevrže, nelupe, vše perfektně sedí, otočná luneta má správný cvakavý zvuk...prostě super.. Jsem zvědav na reakce kolegů - někteří kolegové mají švýcarské hodinky typu Omega, Breitling, Longines (nebo alespoň vydařené kopie :-DD). Celkově jsem s těmito hodinkami spokojen...kupoval jsem je jako dárek, ale začínám pomalu uvažovat že si je možná nechám :-D nebo koupím ještě jedny :-) pokud ještě nějaké podobné dorazí:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se