Biges Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) všude jsou si členové rovní a někteří jsou si tak rovní, že jsou si ještě více rovnější Bohužel Kdyby tohle udělal nějaký nováček, asi by si to rychle vypil. To chacharoid: Lidi, který sem píšou příspěvky o hodinkách, jsou si mezi sebou opravdu rovni. Žvanilové jsou si rovni se žvanily a je to tak v pořádku. To Biges: Ten cigiho příspěvek jsem tady nechal, aby ses moh třeba příkře ohnat/bránit/argumentovat/zesměšnit soupeře/atd. No dobře, ale já se předem zeptal Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem Biges
Biges Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Tak nový číselník na PS2 z Parexa je spíše pro smích a myslím, že i tak ho máme brát Ale za těch pár kodun si to jako zajímavost pořídím Nakonec popravdě zrovna ciferníky nejsou příliš potřeba, ty patří k těm zachovalejším dílům. Na druhou stranu ani nové ciferníky z Eltonu nevypadají jako ty původní. Vlastně ani nerezové korunky na Sporty z Eltonu nevypadají jako ty původní, takže je to jen náhražka. Od Hněvsy vím, že s původními korunkami má problémy, že se bude muset vyrobit nová várka, ale pokud se mu to podaří, jistě bude mít spousta lidí radost. Díky jeho snahám se snad zase brzo dočkáme chvíle, kdy hodináři začnou opět vyměňovat prasklá sklíčka na S2 a nebudou jen říkat: "Nemáme, musíte poslat do Eltonu, ten nám díly nedodává." Já neříkám, že zboží z Parexa lze bezezbytku vnímat jako rovné původnímu (možná až právě na nová sklíčka), ale kvituji, že se někdo snaží poskytnout náhradní díly na hodinky, které byly koncipované jako lidové a řada dílů je na nich opotřebovaných a Elton není schopen a ani ochoten dodávat náhradní díly hodinářům. Chápu, možná na to ani nemá kapacity, takže vlastně aktivita pana Hněvsy jim přijde vhod. A komu se to nelíbí, nemusí si z Parexa díly objednávat, může říkat: "Ne, nechci sklíčka, ani korunky, těsnění, cokoli z toho ošklivého Parexa! Nekoupím si za 40 nové sklíčko na S2, raději pošlu hodinky do Eltonu, kde stojí sklíčko 8x tolik a ještě ho budou vyměňovat 4 měsíce!"
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 trosku jina vec je to se sklickami - hnevsa kdysi odkoupil od tvaru pardubice technologii na vyrobu sklicek - dlouho je nedelal, protoze mu chybel nejaky kompresor, ci co... ted je opet seka ve velkem (idkyz je oznacuje jako vyrobek TVAR) - tak s tim "problem" nemam, koupil technologii, mozna i znacku a dela "sve" vyrobky. Už se nebudu vyjadřovat, svůj názor jsem už řekl. Ale tohle mne potěšilo - z toho plyne, že sklíčka jsou identická s originálem - a sklíčka mne bolí nejvíc. Takže pro mne jednoznačně palec nahoru! Já si tyhle sklíčka kupovat budu, i když tím možná někoho pobouřím.
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Ja prd Primkam rozumim, ale prijde mi, ze v tomhle vlakne ma cigi pravdu.. pokud si nekdo na svoje S2 koupi tyhle dily, tak rozhodne potre autenticitu danych hodinek, trosku benevolentnejsi bych byl v pripade lidi, kteri chteji nosit hodinky na kterych jim neco malo chybi - korunka, sklicko.. Ale, druhovyroba ciferniku vcetne loga mi prijde jako fejk a neprijatelne reseni.. u tech dilu, ktere nejsou signovany je to pouze inspirace, ktera do sbirky nepatri, ale pro noseni neni nic proti nicemu, ale fejkovy cifernik vidim jako problem celeho tohohle byznysu.. V tuhle chvili je mi opravdu jen lito zacinajicich sberatelu, kteri se na aukru budou snazit zalozit sbirku a po brzkem prozreni zjisti, ze je prakticky bezcenna.. Jeste k cefireniku - pokud uz nekdo zkopiruje (ofejkuje) cifernik vcetne loga, tak nechapu proc neni schopnej dodrzet i napis CS SR, jedine, ze by to bylo schvalne a oznacovalo to puvod u nasich sousedu.. kdo vi..
Zibesoni Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Nepotvrzená informace (!): Před několika měsíci mi jeden člověk říkal, že *někdo* koupil staré strojové vybavení Tvaru Pardubice na výrobu sklíček. Že by nakonec Hněvsa? Nebo nějaký jeho dodavatel? Pokud já mám zprávy v této, tak Hněvsa to koupil už před více jak jedenapůl rokem.
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Už se nebudu vyjadřovat, svůj názor jsem už řekl. Ale tohle mne potěšilo - z toho plyne, že sklíčka jsou identická s originálem - a sklíčka mne bolí nejvíc. Takže pro mne jednoznačně palec nahoru! Já si tyhle sklíčka kupovat budu, i když tím možná někoho pobouřím. Jak by to mohlo někoho pobouřit, když to jsou sklíčka vyráběná původní metodou na původnách strojích v původních formách? Na rozdíl od Eltonu, který původního nemá nic. Ani stroje, ani materiály, ani tvary, ovšem všichni to automaticky berou jako jediný pravý originál
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Jeste k cefireniku - pokud uz nekdo zkopiruje (ofejkuje) cifernik vcetne loga, tak nechapu proc neni schopnej dodrzet i napis CS SR, jedine, ze by to bylo schvalne a oznacovalo to puvod u nasich sousedu.. kdo vi.. Taky mě to napadlo - že se Hněvsa nechtěl dostat do žádných sporů s Eltonem a tak ciferník nechal vyrobit s nějakou odlišností - a úmyslně takovou, která na první pohled není patrná. Ciferník je stejný a přesto jiný Nelze tedy obvinit z kopírování.
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Taky mě to napadlo - že se Hněvsa nechtěl dostat do žádných sporů s Eltonem a tak ciferník nechal vyrobit s nějakou odlišností - a úmyslně takovou, která na první pohled není patrná. Ciferník je stejný a přesto jiný Nelze tedy obvinit z kopírování. To logo je v tomhle pripade problem a je docela jedno, ze ani Eltonu dnes nepatri.. Kdyby nekdo prodaval ciferniky s logem Omegy vztazene k nejakemu konkretnimu modelu byl by take oznacen za fejkare, tohle je to samy.. Ten zbytek se da asi prejit, ale tohle uz mi prijde za hranici..
NIGHTinGALE Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Pokud by šlo skutečně hlavně o to, aby chudáci hodináři měli náhradní díly, pak na tom ciferníku přeci nemusí být nápis C5SR a dokonce ani ČSSR. ČSSR už přeci zanikla před nějakým tím rokem, ne? Ať udělá Parexo rozměrově odpovídající ciferník, podobné barevné kombinace či design a bude všechno v pořádku. Pak to budu vnímat jako snahu nabídnout běžným lidem, co Primky nosí, alternativu k jejich poškozeným ciferníkům. Ale tohle je kopírka nejhrubšího zrna a navíc ještě nepovedená. Tohle je snaha vydávat za originál něco, co originálem není. Tohle je podraz na sběratele. Ale já Primky nenosím a už je ani nesbírám, takže mi to může být vlastně i dost jedno. Tak už vám to tady plevelit nebudu, kluci.
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 A když se to vezme tak nějak nezaujatě, tak tady vznikla docela komická situace: Za originál všichni automaticky považují nepůvodní firmu, která přitom vůbec nevlastní značku Prim a která se zabývá druhovýrobou materiálově i tvarově dost odlišných dílů. Značku Prim legálně vlastní úplně jiná firma, kterou ale všichni považují za napodobeninu a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly, které ale všichni považují za nepřijatelné kopie
Návštěvník Kamil Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Za originál všichni automaticky považují nepůvodní firmu, která přitom vůbec nevlastní značku Prim a která se zabývá druhovýrobou materiálově i tvarově dost odlišných dílů. Značku Prim legálně vlastní úplně jiná firma, kterou ale všichni považují za napodobeninu a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly, které ale všichni považují za nepřijatelné kopie Už to nehul...
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 A když se to vezme tak nějak nezaujatě, tak tady vznikla docela komická situace: Za originál všichni automaticky považují nepůvodní firmu, která přitom vůbec nevlastní značku Prim a která se zabývá druhovýrobou materiálově i tvarově dost odlišných dílů. Značku Prim legálně vlastní úplně jiná firma, kterou ale všichni považují za napodobeninu a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly, které ale všichni považují za nepřijatelné kopie Tohle uz je opet ten styl diskuze ktery nikam nevede a ktery nic neprinese.. ale muj nazor je takovy, ze kdyz nekdo, kdo s danou firmou (Prim) vubec nesouvisi, necha natisknout ciferniky Prim, tak dela neco co je pro me neprijatelne = fake..
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Tím jsi myslel Elton hodinářská a.s.? Ten taky se značkou Prim nesouvisí, sám používá značku Prim manufakture (aby neměl problémy) a taky nechává tisknout na ciferníky nápis Prim (který vlastní jiná firma) EDIT: jak vidíš, je to jen o úhlu pohledu a o individuálním vnitřním pocitu. Jinak je to dost na hraně. Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem Karlos
docent_tecka Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) To, jak říkáš, hovado(vychcánek, kšeftař, hněvsa), je zatím první člověk, který se aspoň snaží zásobovat náhradníni díly hodináře a dokonce i fušery. Z mého pohledu je to záslužná činnost, neboť se snažím zákazníkům poskytovat jistou službu, což ale není možné, když jsem vystaven monopolistickým snahám některých firem. Neznám kvalitu těch výrobků takže neposuzuju, jen poznamenám, že být v situaci pana Hněvsy, žaloval bych tě za ty kecy. jasne - postavme milemu, ochotnemu panu hnevsovi pomnik za to, ze nas zachranil od tech monopolistickych vsivaku - usetrime na renovaci par chechtaku, ale za ten pocit, ze jsme to tem smejdum z noveho mesta natreli to prece stoji ne? edit: ja proste povazuji za vychcanka a kseftare nekoho, kdo nedela "renovace" na zakazku (stary kus za novy kus), resp. prestisteni stareho ciferniku novym postiskem, ale pouze prodava v jakemkoli mnozstvi nove (spatne) vyrobene dily a dodava tomu auru originality. uz jsem to napsal ve svem prvnim prispevku - ocenuji druhovyrobu dilu jako jsou korunky, sklicka atd - verim i tomu, ze to chteji obycejni lide opravit u beznych hodinaru, kdy se pak celkova cena opravy pohybuje do 500kc. neverim ale tomu, ze normalni clovek prijde k hodinari a bude chtit dat 2500 tis za "renovovane" sporty z parexa. spis si myslim, ze par nadsencu do primek naleti a koupi nejaky bastl na aukru. rozebirat pravni nastupnictvi a majitele znacky prim nebudu, protoze to je debata vzdycky o .... Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem docent_tecka
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 A když se to vezme tak nějak nezaujatě, tak tady vznikla docela komická situace: Za originál všichni automaticky považují nepůvodní firmu, která přitom vůbec nevlastní značku Prim a která se zabývá druhovýrobou materiálově i tvarově dost odlišných dílů. Značku Prim legálně vlastní úplně jiná firma, kterou ale všichni považují za napodobeninu a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly, které ale všichni považují za nepřijatelné kopie Tohle jsi měl napsat před pár lety - možná by mi to bylo odradilo od sbírání sportů a byl bych dnes výrazně bohatší!
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Už to nehul... Proč? Napsal jsem snad něco nepravdivého?
Návštěvník Kamil Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Proč? Napsal jsem snad něco nepravdivého?Jasně že jo, třeba tohle: Na rozdíl od Eltonu, který původního nemá nic. Ani stroje, ani materiály, ani tvary.....Asi jsem v tý fabrice měl halucinace. .... a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly...Ty označuješ věci vyrobené v Číně za původní, originální díly? A je toho víc, i styl tvých příspěvků předjímá určitou zaujatost. Pro mě jsou to fejky - myslím některé díly z Parexa.
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Stejně tak jsou některé jiné díly z Parexa původní originály. A jestli Elton koupil, nebo někde sehnal několik starých strojů, je to možné. Stejně jako Hněvsa sehnal původní stroje na výrobu sklíček. EDIT: kdybych si já někde sehnal a koupil staré původní lisy na plechařinu Škoda 1000 a Škoda 100, budou moje vyráběné blatníky původní originály. Souhlas? A taky bych si mohl založil firmu, nazvat ji třeba Škoda automobilová a.s., ale těžko by mě někdo považoval za původního výrobce škodovek. Nebo ano? Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem Karlos
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Stejně tak jsou některé jiné díly z Parexa původní originály. A jestli Elton koupil, nebo někde sehnal několik starých strojů, je to možné. Stejně jako Hněvsa sehnal původní stroje na výrobu sklíček. Diskuze o fejcich se tocila predevsim okolo ciferniku, nebo skutecne zijes v domneni ze ten cifernik je pro kohokoliv v poradku? Pro me je ten cifernik stejne OK jako plazovy Rolexy za 8 ojro.. a to, ze to tu spousta lidi skoro az chvali me prekvapuje podobne jako cigiho.. EDIT: Puvodni dily jsou jake, krome sklicka? Mnozne cislo naznacovalo, ze toho bude vic..
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 EDIT: Puvodni dily jsou jake, krome sklicka? Mnozne cislo naznacovalo, ze toho bude vic.. Parexo bylo a pořád je velkoobchod s hodinářskými součástkami a prodává staré původní originální díly. Má koupené staré zásoby úplně stejně jako novodobý Elton. A teď si nechal vyrobit některé součástky nové, úplně stejně jako to dělá novodobý Elton. Z mého pohledu dělají oba dva totéž.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se