Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Josef01 napsal:
...V podstatě samotný Quarz strojek má nulovou hodnotu hned po jeho vyrobení. .....

To se mi zda prinejmensim jako blbost - v nekterych pripadech stoprocentni.

Odesláno

Kolik chytrých hlav, tolik názorů..

Záleží na Tobě.

Já to - po měsících pobytu tady na chronofóru vyřešil tak, že

jsem si koupil oboje.

Tedy - Citizeny Promaster v titanu, safíru, rádiem řízené a po pár ,měs.

ještě Omegy PO... Spokojenost: u jedněch naprostá přesnost a bezúdržba,

druhé- mechaniky mám jako skoro jako fetiš....zase a stále se kochám,....

Watch libido je ukojeno... a mám klídek.

Odesláno
  Biges napsal:
výrobci téhle střední a vyšší elektroniky si dávají setsakra pozor, aby ty jejich strojky fungovaly co nejlépe

A lowendová Certina je ještě střední, nebo už vyšší elektronická třída, prosím pěkně?

Když se řekne "high-end quartz", tak si představím nejmíň něco s termokompenzací a COSC certifikátem, ne strojky, který se nakupují u Číňanů po hrstech a náklaďácích...

Odesláno

Dantechno: tak zdát se to může, dokonce se najde i vyjímka ale v zásadě stejné hodinky s Quartz či mechanikou je rozdíl i 40% ceny.

Odesláno (upraveno)
  Josef01 napsal:
Dantechno: tak zdát se to může, dokonce se najde i vyjímka ale v zásadě stejné hodinky s Quartz či mechanikou je rozdíl i 40% ceny.

Ano zdat se to muze, obzvlast kdyz s tim mas osobni zkusenost. O rozdilu v cene quartz/mechanika u stejneho modelu jsem se nebavil.

Aby to nevyznelo tak prikr, prikladam ukazku jednoho z mnoha strojku, ktery podle me ma po vyrobeni urcite vyssi hodnotu nez nulovou.

post-6982-1270393697.jpg

A jeste jedne obrazek pro radost :thumbsup_anim: :

post-6982-1270393754.jpg

Autorovi vlakna se omlouvam za OT - jiz nebudu pokracovat.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)
  Dantechno napsal:
Ano zdat se to muze, obzvlast kdyz s tim mas osobni zkusenost.

Doposud jsem 15 let kupoval pouze Quartz, tedy snad s tím nějakou zkušenost mám.... když tak vzpomínám, tak možná i 25 let.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
  Dantechno napsal:
Ano zdat se to muze, obzvlast kdyz s tim mas osobni zkusenost. O rozdilu v cene quartz/mechanika u stejneho modelu jsem se nebavil.

Aby to nevyznelo tak prikr, prikladam ukazku jednoho z mnoha strojku, ktery podle me ma po vyrobeni urcite vyssi hodnotu nez nulovou.

A jeste jedne obrazek pro radost :thumbsup_anim: :

Autorovi vlakna se omlouvam za OT - jiz nebudu pokracovat.

V pohodě, ani nevim co je OT?

Návštěvník Kamil
Odesláno
  blend napsal:
V pohodě, ani nevim co je OT?

Když budeš někoho citovat - vymaž obrázky! Zatím jsem ti to opravil, ale pamatuj si propříště.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  Josef01 napsal:
Doposud jsem 15 let kupoval pouze Quartz, tedy snad s tím nějakou zkušenost mám.... když tak vzpomínám, tak možná i 25 let.

Nechci vám nějak zasahovat do plodné diskuze, ale hodnota mechanických strojků alá ETA,Valjoux,Unitas a jejich mutací je pro mne naproto stejná jako quartz - jsou to předražené skvosty s cenovým machrindexem, který tvoří nápis na ciferníku.

Hodnotný strojek u mně začíná na ruční práci od A do Z

Jinak k příspěvku - já jsem přešel z mechanických hodinek na quartzové, protože je to pro mně hodnota ve smyslu, že se s tím nemusím nijak obtěžovat a běží to stále, dokud nedojde proud

Odesláno
  SukHoi napsal:
Nechci vám nějak zasahovat do plodné diskuze, ale hodnota mechanických strojků alá ETA,Valjoux,Unitas a jejich mutací je pro mne naproto stejná jako quartz - jsou to předražené skvosty s cenovým machrindexem, který tvoří nápis na ciferníku.

S tim naprosto souhlasim. Hodnota tech strojku musi byt radu maximalne do výrobni ceny 1500,- kč. vic to podle mne neni, pokud bych to vzal z ryze technologickeho hlediska

tak hodinky musi mit cenu tak od 3000 - 10 000,- korun vic ani bohem pokud nejsou vylozene zlate a prokladane drahokamy, zbytek tvori pouze a pouze znacka.

Proto jsem se jeste neodhodlal koupit drahe hodinky ackoliv na ne mam z duvodu ze opravdu sem nepochopil za co tam platim a krom toho ze mi to prinese obdiv lidi kolem .... juuu hm ten ma Omegy a pod ...

tak krom toho asi opravdu nic jineho. At mi nikdo netvrdi ze sem tim uspokoji sam, tomu zhola neverim. Clovek je tvor chlubivy o tom ten marketing v tech Hi-tech znackach je.

Jeste pochopim ze si koupim neco protoze tam technicky neco chci mit a jina znacka mi to nenabidne.

Tim samozrejme lidi co si kupujou drahe hodinky neodsuzuji a preji jim to. Pac tohle plati i u vseho ostatniho zbozi, auta, alektronika apod. Jsme lidi a potrebujem obdiv okoli. A kazdej dokaze byt blazen do neceho.

Ja si taky jelikoz jsem hudebnik koupil nastroj te nejlespsi tridy.

Ja si koupil hodinky mechanicke proto ze jsem strojar a mam uctu k tomuto remeslu a proste mam rad mechanicke hodinky ale zaroven to musi mit nejlepsi pomer cena/vykon a proto jsem volil Seiko :)

Mozna je to jen tim ze jsem nedospel do stadia plne chronomanie coz samozrejme nevim co to se mnou udela az se to treba stane.

Odesláno
  SukHoi napsal:
Hodnotný strojek u mně začíná na ruční práci od A do Z

Sukhoji, a co rolady nebo Seiko (treba GS, ale tam nevim, jak je to s podilem rucni prace)? Strojky, jejichz vyroba je maximalne automatizovana a strojova...

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  Alda napsal:
YPO rozhodně považuju za hodnotnější můj 2836 v Damasko, které samotný Konrad rozebral a vylepšil. :)

hele dobře, v mavexu bývaly ceny a teď jsem je tam nenašel tak se podívej sem: http://www.korpa.cz/16|.k.010.hodinove-a-h...ve-strojky.html

i kdyby tam napsal "ahoj já jsem Konrád", tak je to drahý jako prase - utratil jsem za tyhle sračky už pár desítek tisíc a vím o čem píšu

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  Alda napsal:
YPO, rozumim. Je třeba ale dodat, že ty nejlevnější 2824 co stojí 4000 kč jsou ty nejobyčejnější. TOP řada nebo chronometer by stály daleko víc a nejen kvůli COSC, ale protože mají oproti základu některé součástky kvalitnější. A pokud mi ho ještě v Damasko rozeberou a vylepší, cena jde opět nahoru. Další věc je, že qurtzových strojů se prodá daleko víc, takže ta cena bude hodně přemrštěná. Vyjímkou je ETA strojek s termokompenzací.

--- řeknu ti příběh,který jsem tu už možná někdy psal - můj první nákup chronometrů (COSC) a očekávání švýcarské přesnosti, byl Breitling se strojkem B-17 alias vymazlená a vyžehlená 2824 = odchylka + 17 sekund za 24 hodin - co k tomu dodat za 62 tisíc obzvlášťe, když jsem na to přešel z Archimede,které dělaly + 8 sekund --- to by se jeden :sick01:

Odesláno

SukHoi - to si mne potesil kdyz ja koupil Seiko Spirit za 8 litru ktery zrejme lidskou ruku videli az pri baleni hodinek a maji odchylku bez serizeni +2s/den :)

To mne ponekud zarazi, tak tedy kdyz kupuji drahe hodinky jak napriklad Breitling za nehorazny prachy, tak predpokladam ze si s nima na vystupu nekdo pohral a seridil je na uroven hodné dane znacce :(

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  bicista napsal:
To mne ponekud zarazi, tak tedy kdyz kupuji drahe hodinky jak napriklad Breitling za nehorazny prachy, tak predpokladam ze si s nima na vystupu nekdo pohral a seridil je na uroven hodné dane znacce :(

hele to je extrém a nepodařený první nákup s "očekáváním"..... - měl jsem cca 10 až 15 ks hodinek s COSC cetifikátem a všechny šly v COSC limitu, ale na druhou stranu ten limit umí i hodinky do 10ti tisíc - je to prostě na zvážení každého a jak už tu zaznělo 100 lidí 100 chutí = jasné je, že mechanické hodinky s hodnotou jsou trochu dražší než běžná konfekce - a platí to i u automobilů :)

Odesláno

Hele, YPO/SukHoi, to máš těžký. Já teď mám za poslední rok dvě zkušenosti s C.O.S.C. na bázi ETA 2892. Jednou Omega 1120 ... při každodenním nošení se za pár týdnů ustálily na 0,6 s/den naprosto pravidelně, bez jakýchkoliv výkyvů. (Na watchwinderu mi teď dělají asi 0,5 s do mínusu.)

Podruhé Omega 2500, tedy prakticky to stejné, jen s koaxiálem ... při každodenním nošení mi teď po asi 6 týdnech dělají v průměru 0,35 s/den. Kdyý je každý den odkládám na noc ciferníkem nahoru a spím něco přes 6 hodin denně, nedá se rozdíl ze dne na den okem rozpoznat Je to prakticky 0. Jen o víkendu, kdy spím dýl, to udělá třeba +1s za den.

Takže má zkušenost s C.O.S.C. je mimořádně dobrá.

Jen ještě musím zapracovat na tom, abych si o víkendu tolik nepovoloval a vstával dřív. :lol2:

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  lib napsal:
Hele, YPO/SukHoi, to máš těžký. Já teď mám za poslední rok dvě zkušenosti s C.O.S.C. na bázi ETA 2892. Jednou Omega 1120 ... při každodenním nošení se za pár týdnů ustálily na 0,6 s/den naprosto pravidelně, bez jakýchkoliv výkyvů. (Na watchwinderu mi teď dělají asi 0,5 s do mínusu.)

Podruhé Omega 2500, tedy prakticky to stejné, jen s koaxiálem ... při každodenním nošení mi teď po asi 6 týdnech dělají v průměru 0,35 s/den. Kdyý je každý den odkládám na noc ciferníkem nahoru a spím něco přes 6 hodin denně, nedá se rozdíl ze dne na den okem rozpoznat Je to prakticky 0. Jen o víkendu, kdy spím dýl, to udělá třeba +1s za den.

Takže má zkušenost s C.O.S.C. je mimořádně dobrá.

Jen ještě musím zapracovat na tom, abych si o víkendu tolik nepovoloval a vstával dřív. :lol2:

... nevím co ti na to mám napsat

1: COSC hodinky by už měly být ustálené - ne ?

2: psal jsem, že mi vyhovuje quartz kvůli tomu, že se o to nemusím kromě výměny baterie starat

3: mi to je v zásadě jedno - píšu jenom moje postřehy

4: a co já s tím ? :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...