Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pro mě dosud neznámá značka která ovšem umí moc krásné hodinky.Mají taky pěkné video na stránce,tak to snad někoho bude zajímat a zhodnotí. F.P.Journe .Tohle už ale nevypadá jako nezávislý hodinář :tired:

Posted (edited)

François-Paul Journe je jaks správně odhadl frantík, ale firma je švýcarská. Já bych ho k nezávislým řadil, i když už to není "živnostník", ale je v AHCI. Montres Journe SA má víc podílníků, ale není v žádném koncernu.

Oni jsou všichni dobří, takže těžko říct, který je nejlepší, ale Journe je jeden z nejlepších. Jako myslím vůbec první měl remontoire v náramkových hodinkách, moc pěkný tourbillon a jako jeden z mála resonanční hodinky se dvěma setrvačkama (kromě něj Dufour a Haldimann, možná jsem na někoho zapomněl). Osobně jsem si úplně nezvykl na ten styl číselníků, ale snažím se :-).

Edited by dknespl
Posted (edited)
.... Osobně jsem si úplně nezvykl na ten styl číselníků, ale snažím se :-).

:) rozumím.Jinak děkuji za objasnění,určitě krásná specialita,podobné jako Jaquet Droz,který mě taky hodně bere.

Edited by cubic
Posted
Jaquet Droz

Jaquet Droz to je trochu jinej příběh. Hodinky to jsou pěkný, což o to, ale je to v podstatě druhý brand Breguetu, i když je to samostatná firma vlastněná Hayekem. Se starým Drozem co dělal ty automatický písaře a zpívající ptáčky v kleci to nemá nic společného, to je jen šikovný marketing.

Posted
Jaquet Droz to je trochu jinej příběh. Hodinky to jsou pěkný, což o to, ale je to v podstatě druhý brand Breguetu, i když je to samostatná firma vlastněná Hayekem. Se starým Drozem co dělal ty automatický písaře a zpívající ptáčky v kleci to nemá nic společného, to je jen šikovný marketing.

Ty jsi teda nabušenej :notworthy: !!!Už aby začla ta Jihlava,sice se tam tohle asi nebere v hodinách teorie :)

Posted

Jinak Journe jako jeden z mála dělá plotny a můstky ze zlata. Oni tomu říkají zlatý strojek, ale nepodařillo se mi zjistit, co kromě těch základen je ještě ze zlata. Možná věnec setrvačky. Jinak u automatů rotor, ale to je celkem běžné. Že by i kolečka, to se mi nechce věřit. Moser děla zlatý krokový kolo, ale nevím jestli i Journe.

Posted

Drzitel Grand Prix vysokej hodinariny....6x...a pekne za sebou od r.2002 do 2008. Mne sa jeho charakteristicky ciselnik so srubovacimi obtekajucimi ciselnikm paci. Uz len ked pozries v detaile na hodinovu a minutovu rucicku, vies od koho to je. Robi v ustalenej farebnej kombinacii - sivasta a hnedasta, v inych som snad ani nevidel.

Prosim, videl niekto z vas niektory z modelov na vlastne oci? Ako posobia?

Posted
Drzitel Grand Prix vysokej hodinariny....6x...a pekne za sebou od r.2002 do 2008. Mne sa jeho charakteristicky ciselnik so srubovacimi obtekajucimi ciselnikm paci. Uz len ked pozries v detaile na hodinovu a minutovu rucicku, vies od koho to je. Robi v ustalenej farebnej kombinacii - sivasta a hnedasta, v inych som snad ani nevidel.

Prosim, videl niekto z vas niektory z modelov na vlastne oci? Ako posobia?

Jojo,ten číselník je super!!!Jak už jsem řekl,proto se mi líbí i Jaquet Droz s kterým si je tahle značka podobná designem,teda aspoň mě to tak připadá.To že jsou plotny a můstky strojků ze zlata sliším taky prvně ale to se není čemu divit,prostě zelenáč :sick01:

Posted
Jojo,ten číselník je super!!!Jak už jsem řekl,proto se mi líbí i Jaquet Droz s kterým si je tahle značka podobná designem,teda aspoň mě to tak připadá.To že jsou plotny a můstky strojků ze zlata sliším taky prvně ale to se není čemu divit,prostě zelenáč :sick01:

Když je tu ten Droz (i když se to vlákno jmenuje Journe) ono je to na tom číselníku postavené. Je to podle starých Drozových kapsáčů z konce 18tého stoleti. Na tom základě ta firma vznikla někdy v 90tých letech, v r. 2000 je koupil Swatch. Dělají i další ciferníky inspirované různými starými drozovými hodinkami, nejen ty s velkou mimostředkou (grande seconde). Koukněte se na katalog v pdf, tam je těch inspiračních hodinek víc.

origgs.jpg

Journé má skutečně podobné inspirační zdroje, i když se asi hlásí víc k Breguetovi, ale to je nakonec dost podobné, ten taky dělal grande seconde a další se subciferníky. Ale konkrétně ta Journeho kompozice je myslím původní, že by byl nějaký Breguet tomu tak podobný, jako je Droz Drozovi to myslím není. Ale třeba i symetrické rozložení strojku je u Journého Breguetovské (i když né tak doslovně jako třeba u Danielse)

Jinak na nezávisláka se mu nevede špatně :-)

viz http://www.youtube.com/watch?v=x3tvuW7WbC8...feature=related

(je tam i spousta dalších videi)