Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim

Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jak to mají hodinky Steinhart s vodotěsností. Jsou to fakt krásný hodinky, ale docela mě zaskočila hodnota udávající 30 metrů vodotěsnosti. Konkrétně mám na mysli model Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic". Je tahle hodnota reálná, nebo to je klasickejch 30 metrů, kdy se při mytí rukou budu bát, aby mi do nich nenateklo??

EDIT: úprava odkazu

Upraveno uživatelem fialda
Odesláno
Zdravim

Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jak to mají hodinky Steinhart s vodotěsností. Jsou to fakt krásný hodinky, ale docela mě zaskočila hodnota udávající 30 metrů vodotěsnosti. Konkrétně mám na mysli model Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic". Je tahle hodnota reálná, nebo to je klasickejch 30 metrů, kdy se při mytí rukou budu bát, aby mi do nich nenateklo??

EDIT: úprava odkazu

Pro mě je to jasné, 30M = hodinky jsou vlhkotěsné. Při dešti se neorosí a kapka vody při mytí je taktéž neohrozí. Do sprchy s nima nepolezu,a i kůže trpí.

Odesláno

fialdo, WR30m neznamená, že s nima můžeš do takové hloubky!!!

Značí to vlhkotěsnost. Tak jako že když na ně omylem sotva stříkne kapka vody!!!

:death:

Odesláno

Chce to prohlédnout fyzikální tabulky pro strřední školu - technická atmosféra je 1 kg na cm2 což odpovídá 10 000 mm vodního sloupce, takže 3 at = 30 000 mm = 30m. Salute odborníci.

Odesláno

vo čem to pindáte....Hele, strčte si WR30m pod vodu, ale pak nebrečte. Howgh

Odesláno

Znovu napíšu to co mnohokrát: Záleží i na konkrétní firmě a modelu. Moje Laco s 30tkou snesly několik let plavání a "potápění" čímž myslím plavání tak ve 2 metrech hloubky....

Odesláno
tak to zopakuju: WR 30m mají i některé oblekové JLC, u kterých je v manuálu výslovně napsáno, že s nimi lze plavat. Kdyby měli byť jen pochybnosti, do manuálu by to nepsali.

tak ještě jednou, jinak.. WR 30m na jedněch hodinkách, nemusí znamenat to samé, co stejný údaj na hodinkách jiného výrobce viz. výše :)

Odesláno
tak ještě jednou, jinak.. WR 30m na jedněch hodinkách, nemusí znamenat to samé, co stejný údaj na hodinkách jiného výrobce viz. výše :)

chápu to, jen nemám rád řeči, že 30m znamená, že se s tim ani nedaj mejt ruce, že do sprchy musí bejt 300m, šroubovací korunka a možná i he-ventil

Odesláno

:thumbsup_anim:

chápu to, jen nemám rád řeči, že 30m znamená, že se s tim ani nedaj mejt ruce, že do sprchy musí bejt 300m, šroubovací korunka a možná i he-ventil

:thumbsup_anim:

Odesláno

chápu to, jen nemám rád řeči, že s 30m můžu vždycky plavat, 100m je k opravě batyskafu pod vodou a 200m maj kosmonauti... :D

Primárně je asi zřejmé, že 30m je u min.95% hodinek nejméně v druhém roce existence maximálně kapka vody... Že některé značky jsou odolnější, možná...

Odesláno
fialdo, WR30m neznamená, že s nima můžeš do takové hloubky!!!

Značí to vlhkotěsnost. Tak jako že když na ně omylem sotva stříkne kapka vody!!!

:death:

Já to chápu. To, že to jsou hodinky vlhkotěsný mě taky napadlo. Jen mi začalo vrtat hlavou to, že jsou to pilotní hodinky, který jsou replikou hodinek z dob 2. světový války. Prostě mi nešlo do hlavy, že takový hodinky jsou jenom vlhkotěsný...

S tou reálnou hodnotou jsem se setkal u hodinek Suunto, tak jsem si naivně myslel, že ty Steinharty budou stejnej případ :crying_anim:

Odesláno

Ale abych se přiznal, tak mi to docela udělalo čáru přes rozpočet. Věřte nebo ne, ale hodinky už si vybírám asi půl roku. Šílený. No a teď tohle :crying_anim: Chtěl bych je na denní nošení. Neprovozuju žádný extra povolání, kde bych si je mohl rozbít, jsem student, ale i tak... Jsou to vůbec hodinky vhodný na denní nošení??

Odesláno
Jsou to vůbec hodinky vhodný na denní nošení??

No jistě, jediným jejich limitem je koženej řemen - takže na plavčo to není - ani ne tak kvůli WR, ale kvůli řemenu.

Můj pocit (ale fakt jen pocit!!!) je, že Günther se trochu drží při zemi, aby neměl moc reklamací.

Troufnul bych si ale tvrdit, že pokud by se utopily při standardním koupání (bez velkýho plácání rukama), tak je to vada nikoliv vlastnost daná nízkou WR.

Odesláno (upraveno)
No jistě, jediným jejich limitem je koženej řemen - takže na plavčo to není - ani ne tak kvůli WR, ale kvůli řemenu.

Můj pocit (ale fakt jen pocit!!!) je, že Günther se trochu drží při zemi, aby neměl moc reklamací.

Troufnul bych si ale tvrdit, že pokud by se utopily při standardním koupání (bez velkýho plácání rukama), tak je to vada nikoliv vlastnost daná nízkou WR.

já bych takovou reklamaci neuznal, pokud by nebyla nahodinkách nějaká výrobní vada..

edit: už vidím tu situaci, jak se se zákazníkem dohaduju o tom, jestli plácal rukama hodně nebo málo :)

tyto pilotky od steinhartu jsou vodotěsné dle DIN 8310 což bude víceméně stejné jako ISO 2281 - opravdu to nejsou potápěčské hodinky

Jsou to vůbec hodinky vhodný na denní nošení??

a na co jiného? :)

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno
já bych takovou reklamaci neuznal, pokud by nebyla nahodinkách nějaká výrobní vada..

to jsem právě zkoušel říct, že pokud by se utopily v rybníce kam majitel spadne cestou z hospody, tak tam nějaká vada bejt musela

Odesláno (upraveno)

to Fialda: JAk už napsal bandi, limitem většiny hodinek není jejich udávaná WR ale jejich majitel...resp. řemen :) To je příklad většiny drsných panerai které vodu nikdy neuvidí , protože jenom ten pitomej řemen stojí majlant :)

Že by se Steinharty poškodili potom co na sebe budeš laškovně šplýchat vodu na vysokoškolských hajzlízích, to fakt nehrozí, že by se ti zamlžilo sklíčko při tvé romantické procházce pod rozkvetlou třešní tě pokropí jarní bouřka, také určitě ne... a až tě kámoši cestou ze spářky šoupnou z mostu do Vltavy, tak potom tě hodinky už zajímat fakt nebudou :D

Upraveno uživatelem Onion

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...