Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 \ napsal: Vysoká produktivita Rolexu je dána vysokým stupněm automatizace. Rolexky jsou vlastně něco jako Seika, jenom s trochu lepší povrchovou úpravou a "vymakaným" marketingem. Něco úplně jiného jsou značky jako Patek Philippe, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin, apod. Cal. 1400 (5): In-house manuelt. Var: 1401(date) Cal. 1600 (5): In-house manuelt. Var: 1601(date) Cal. 2135 (5): In-house automatic. Var: 2135 (date) Cal. 3135 (6): In-house automatic date. Var: 3155 (day), 3175 (GMT), 3185 (GMT II) Cal. 3035 (6): In-house automatic. Var. 3000 Cal. 4030 (7): Zenith El Primero chrono automatic. Daytona før 2000 Cal. 4130 (8): In-house chrono automatic. Daytona efter 1999 Cal. 7040 (7): In-house manuelt (Prince) Citovat History The Rolex SA company was founded in 1905 by the German Hans Wilsdorf and his brother-in-law, Alfred Davis. Contrary to popular belief, Hans Wilsdorf was neither Swiss, nor a watchmaker. Wilsdorf & Davis was the original name of what later became the Rolex Watch Company. They originally imported Hermann Aegler's Swiss movements to England and placed them in quality cases made by Dennison and others. These early wristwatches were then sold to jewellers, who then put their own names on the dial. The earliest watches from the firm of Wilsdorf and Davis are usually marked "W&D" ? inside the caseback only. Hans Wilsdorf registered the trademark name "Rolex" in La Chaux-de-Fonds, Switzerland during 1908. The word was made up, but its origin is obscure. One story, which was never confirmed by Wilsdorf, is that the word "Rolex" came from the French phrase horlogerie exquise, meaning exquisite watch industry. The Wilsdorf & Davis company moved out of Great Britain in 1912. Wilsdorf wanted his watches to be affordable, but taxes and export duties on the case metals (silver and gold) were driving costs up. From that time to the present, Rolex has been headquartered in Geneva, Switzerland, though the company owns facilities in other cities (Bienne, etc) and continents (North America, Asia, Australia, etc). The company name Rolex was officially registered on 15 November 1915. It is thought this change was part of a drive to popularize wristwatches, which at the time were still considered a novelty largely for women (pocket watches were more common). Wilsdorf was said to desire his watch brand's name to be easily pronounceable in any language. The company name was officially changed to the Rolex Watch Company during 1919. It was later changed to Montres Rolex, SA and finally Rolex, SA. Rolex SA is a foundation initiated and originally funded by Hans Wilsdorf and the Aegler family. According to foundation documentation, the Rolex SA company can never be sold, nor traded on any stock market. Other innovations Among the company's innovations are the first self-winding watch; the first waterproof watch case; the first wristwatch with a date on the dial; the first watch to show two timezones at once; and most importantly the first watchmakers to earn the coveted chronometer certification for a wristwatch. To date, Rolex still holds the record for the most certified chronometer movements in the category of wristwatches. Another little known fact is that Rolex participated in the development of the original quartz watch movements. Although Rolex has made very few quartz models for its Oyster line, the company's engineers were instrumental in design and implementation of the technology during the early 1970s. The first self-winding Rolex watch was offered to the public in 1931, powered by an internal mechanism that used the movement of the wearer's arm. This not only made watch-winding unnecessary, but eliminated the problem of over-winding a watch and harming its mechanism. Rolex was also the first watch company to create a truly waterproof watch ? another milestone from novelty to functional timepiece. Wilsdorf even went so far as to have a specially made Rolex watch attached to the side of the Trieste bathyscaphe, which went to the bottom of the Mariana Trench. The watch survived and tested as having kept perfect time during its descent and ascent. This was confirmed by a telegram sent to Rolex the following day saying "Am happy to confirm that even at 11,000 metres your watch is as precise as on the surface. Best regards, Jacques Piccard". Rolex has also made a reputation in watches suitable for the extremes of deep-sea diving, aviation and mountain climbing. Early sports models included the Oyster Perpetual Sea Dweller 2000 (in 1971). This watch featured a helium release valve, co-invented with Swiss watchmaker Doxa, to release helium gas build-up during decompression. Another sports model is the GMT Master, originally developed at the request of Pan Am Airways, to assist pilots in transcontinental flights. The Explorer and Explorer II were developed specifically for explorers who would navigate rough terrain ? such as the world famous Everest Expeditions. On the more glamorous side, Ian Fleming's James Bond character wore a Rolex Oyster Perpetual in the series of spy novels. In the early EON production Bond films, Commander Bond wore a Rolex Submariner. However, for the Bond films starring Pierce Brosnan, James Bond's standard issue watch is an Omega Seamaster. This is due in part to Omega being open to jointly promote their association with the films' producers. rolex je podla mna dizajnova tragedia, ale prirovnavat ich k seikam, to zas ne.. sranda je ze ludia na ne cakaju ROKY, co je nad moje chapanie.. ovsem neni mi jasne jak sa vlasne rolexy stali rolexami.. jaktoze ich kazdi pozna (a pritom ich nikdo poriadne nevidel)?
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Ono Rolex byly první náramkové hodinky, které byly opravdu prachotěsné, a později i vodotěsné, šroubovací korunka je jejich vynález a když jako první hodinky přeplavaly (na ruce plavkyně) La Manche, tak to byla dost dobrá reklama, která tu značku dostala mezi obecnou známost.
cigi Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě
Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 cigi napsal: Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě tak si to rozdelime: ty obhajujes primky midloch breitling ja sa teda budem zastavat rolexov, aj ked sa mi moc nelubia ale tuto to ma ozaj povest kanalovej znacky breitlingy by som si vzivote nekupil, ale ak by mi niekdo daroval teto rolexy, mozno vysipat smeti by som vnich isiel.. (vnoci)
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 cigi napsal: Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě Já se Rolexu nezastávám ani jim nijak nefandím, jen jsem se snažil zdůvodnit, proč jsou obecně známější než jiné značky.
Snow Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 jurgen napsal: cigi napsal: Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě tak si to rozdelime: ty obhajujes primky midloch breitling ja sa teda budem zastavat rolexov, aj ked sa mi moc nelubia ale tuto to ma ozaj povest kanalovej znacky http://www.rolexreferencepage.com/bavsdayt...daytonadial.jpg http://www.rolexreferencepage.com/bavsdayt...onamovement.jpg http://www.rolexreferencepage.com/bavsdayt.../daytonaman.jpg http://www.rolexreferencepage.com/bavsdayt...aytonabox2a.jpg http://www.rolexreferencepage.com/bavsdayt...aytonacrown.jpg breitlingy by som si vzivote nekupil, ale ak by mi niekdo daroval teto rolexy, mozno vysipat smeti by som vnich isiel.. (vnoci) Gut, a já Ulysse Nardin, ale předpokládám, že obhajoba nebude nutná.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 O.K., když jsme v tom dělení trhu pro advokacii značek, tak já bych bral Vacheron Constantin.
Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Roman Šula napsal: O.K., když jsme v tom dělení trhu pro advokacii značek, tak já bych bral Vacheron Constantin. tak to dizajnovo tiez podla mna neni az taka vyhra, ktore modeli konkretne sa ti lubia? a zo strojkami to tez neni az taka slava: 1003 (7): JLC 849 1120 (9): Tidligere JLC 920, nu Audemars P. 2120. Variant VC1121 (dato) 1124 (7): JLC 889/2 automatic 1125 (7): JLC 891 automatic calendar baseret på JLC 889 1127 (7): JLC 928 automatic powerreserve baseret på JLC 889 1137 (8): FP 1185 automatic kronograf 1126 (7): JLC 889/2 automatic date 1141 (8): Lemania 2320 manuelt kronograf 1190 (7): FP 9.51. Var 1130 1206 (7): FP 11.50 automatic. Var 1204 1222 (7): JLC 889 automatic 1311 (7): Girard Perregaux 3100 automatic. Variant 1312 1400 (8): In-house manuelt 1755 (9): in-house manuelt minute repeater 1790 (9): In-house manuelt tourbillon 2475 (8): in-house automatic. Varianter 24xx 2750 (10): In-house manuelt. Verdens mest komplicerede armbåndsur-værk.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 jurgen: No přece tyhle: http://www.chronomag.cz/clanek/2005-12-28/...-2005-vach.html Nedávno jsem je našel někde na prodej, to už byly za 3 mil. USD, kdo je vydražil hned první, tak rozhodně neprodělal.
Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Roman Šula napsal: jurgen: No přece tyhle: http://www.chronomag.cz/clanek/2005-12-28/...-2005-vach.html Nedávno jsem je našel někde na prodej, to už byly za 3 mil. USD, kdo je vydražil hned první, tak rozhodně neprodělal. tak to je parada, to uznavam.. vmodeloch tejto kategorie az taky prehlad nemam
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Mě zase kategorie tohoto typu láká nejvíce, snad i tak trochu jako nesplnitelný sen, v tomto případě je cena těch hodinek přibližně v ceně menšího zámku.
seaman Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 cigi napsal: Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě Stale sa tu riesi, kto ake hodinky neznasa a ktore su ako nevkusne. Kazdy ma iny vkus. Vie si niekto predstavit, keby sme mali vsetci rovnaky vkus???? Rano vstanes, oblecies si uniformu, das si na ruku hodinky ako dalsich cca 5 miliard ludi, vyjdes z typyzovaneho domu, sadnes do typyzovaneho auta... Celkom nuda, nie... Na svete by bola jedna fabrika na hodinky, kosele, obleky, auta... ...a sny su v haji...
mechano Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 seaman napsal: cigi napsal: Jemináčku další čistič, já si asi dám pauzu, vyřešte si rolexky beze mě Stale sa tu riesi, kto ake hodinky neznasa a ktore su ako nevkusne. Kazdy ma iny vkus. Vie si niekto predstavit, keby sme mali vsetci rovnaky vkus???? Rano vstanes, oblecies si uniformu, das si na ruku hodinky ako dalsich cca 5 miliard ludi, vyjdes z typyzovaneho domu, sadnes do typyzovaneho auta... Celkom nuda, nie... Na svete by bola jedna fabrika na hodinky, kosele, obleky, auta... ...a sny su v haji... No jo ale zase ten krásnej glajchšaltung.........
cigi Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Proč já prim, když moje značka je cigi!! Ale vážně Breitling a Rolex nesnášim a je to objektivní! Seamane - nesouhlasím - nuda je se nehádat!
seaman Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 To cigi: Subjektivne :-))) skus povedat nejaky skutocne padny argument, preco ich neznasas, ked je to podla teba objektivne........... Ha, Ha a teraz som zvedavy, co z teba vylezie :-)))
cigi Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Nejsou ty čističi dost pádnej argument ? - u ostatních to zabralo na 100%, u tebe ne?
Návštěvník Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 cigi napsal: Nejsou ty čističi dost pádnej argument ? - u ostatních to zabralo na 100%, u tebe ne? na breitling ano ale na rolex ne, tam mozes povedat akorat ze je to dizajnova tragedia a ze kazdi blbec ma faky..
cigi Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Ne jurgene, naopak, ten původní dizajn je naprosto kultovní a skvělej (šmejdem se neproslavíš), kvalita je úžasná, výroba pečlivá, tradice úctyhodná to ostatně platí i pro kulatý logaritmický pravítko - jenže oni oba ty původně krásný funkční racionální (myslím disajn) hodinky soustavně ničí, banalizují, vyprazdňují, tunelují, patlají, vulgarizují. A dělají to dlouho a cílevědomě - vyhovuje to vkusu jejich publika, ti je pak víc kupují a ostatní ne (dokonce rolex založil další značku - myslím, že ta má poněkud kultivovanější projev)...... Spirála se párkrát otočila a jsou tu bezděční čističi - a hodinky pro ně. To je snad jasný.
Návštěvník Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 cigi napsal: Ne jurgene, naopak, ten původní dizajn je naprosto kultovní a skvělej (šmejdem se neproslavíš), kvalita je úžasná, výroba pečlivá, tradice úctyhodná to ostatně platí i pro kulatý logaritmický pravítko - jenže oni oba ty původně krásný funkční racionální (myslím disajn) hodinky soustavně ničí, banalizují, vyprazdňují, tunelují, patlají, vulgarizují. A dělají to dlouho a cílevědomě - vyhovuje to vkusu jejich publika, ti je pak víc kupují a ostatní ne (dokonce rolex založil další značku - myslím, že ta má poněkud kultivovanější projev)...... Spirála se párkrát otočila a jsou tu bezděční čističi - a hodinky pro ně. To je snad jasný. no mne vtom dizajne vadi nadych 80. rokov.. no a samozrejme celozlate a este horsie bimetal kusy.. te daytony su celki gut a mozno este : ale te slusnejsie su vacsinou 34-36mm. bohuzial teto typicke kanalovky.. to moc znacke nepomaha.. teda aspon zmojho pohladu..
Roman Šula Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 No, to klenotnictvi je opravdu hnus...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se