Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
to mas tak, kvartz = strojek na baterku, automat = cista mechanika, to je jasny. a svycar je svycar, to je taky jasny. ale drtiva vetsina kvartzovych strojku (tak 90%, ne-li vic?) s napisem Swiss Made pouziva bud kvartz strojek Ronda nebo kvartz strojek ETA. takze rozdil ve strojku nulovy, v cene nekdy znacny, zalezi na "obalu" a znacce.

a s mechanikama je to podobne. v mechanickych svycarech do 10k bude na 100% strojek ETA. ten se samotnej da sehnat kolem 100usd (plus minus, snad se moc nepletu), takze zbytek ceny zase tvori vehlas, historie znacky a marketingove dovednosti.

kazdopadne se za desitku fakt da poridit uz neco lepsiho nez modni vystrelek, takze at vyberes co vyberes (ted mluvim o Swiss/Japan), bude to relativne v pohode.

a ten citat... musel bys definovat "vyhodu". pro me je prave to "poteseni majitele" nejen vyhoda, ale i dost rozhodujici kriterium vyberu. hodinky jsou tak jako tak jaksi navic, proste totalne zbytecnej luxus. kdyby slo jen o poznavani casu, staci digosky od rakosa z trznice (nebo ani to ne, kazdej ma mobil). cokoliv navic je uz z podstaty ciste jen o "poteseni majitele". tak at to aspon stoji za to! :thumbsup_anim:

Zacinam v tom mit malinko zmatek.

Vypsal jsem si znacky Seiko Sumo, Citizen, Pojlot a Hamiltom. Zatim nasel pres google jen ty Seiko Sumo a to jeste ne u nas.

Kdyz uz jsou v tom vesmes stejny strojky, tak bych rad aby byly alespon odolny. Dal bych tomu prednost pred konkretni znackou.

Meril jsem si zapesti. A na sirku suplerou 56, kdyz na to prilozim pravitko vypada to na 60mm a obvod je ale 17,5cm. Coz neni mnoho jak jsem tu cetl. Takze nemohu mit nic moc velkeho se domnivam.

• Odpovědi 103
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

ty strojky co jsem psal (ETA a Ronda) se tykaji hodinek Swiss Made. japonci maji vlastni strojky. Seiko (z te japonske trojky ti ho skoro kazdej tady doporuci nejvic) dela extremne kvalitni strojky za par penez.

zapesti 17,5 - 18 cm mam i ja (v lete 18, v zime 17,5). a uz treti tyden jsem nesundal Seiko LandMonster (43mm bez korunek a bez toho vybezku mezi korunkami... v reale ale silene masivni). jen pro predstavu:

IMG_8530_sm.jpg

snm035a.jpg

takze i 43mm je pro nas, chcipaky s malym zapestim, nositelna velikost! ;)

Odesláno

Moc pekne:-) To mam radost ze i neco takoveho by se mi veslo na ruku.

Tyto hodinky asi nejspou za deset tisic?

Jdu se podivat na Seiko. Uz jsem je mel a dokud neodpadla cislice a nezablokovala vterinovku tak cas jsem s nima byl spokojenej.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Moc pekne:-) To mam radost ze i neco takoveho by se mi veslo na ruku.

Tyto hodinky asi nejspou za deset tisic?

Jdu se podivat na Seiko. Uz jsem je mel a dokud neodpadla cislice a nezablokovala vterinovku tak cas jsem s nima byl spokojenej.

kup si tohle kromě spánku jsem je ještě nesundal z ruky x to se mi jen tak nestává a to jsem měl i omegy :D

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Kdybych si měl dneska vybrat já, určitě bych se vyhnul Certina, Mido, tissot atd. Ty otevřené certiny jsem tam dal já, aby se každý podíval, co jsem si kdysi před osmi ? lety koupil za téměř 11000 v obchodě. Kus plastu s nepřehlédnutelnou reklamou a s nápisem na dýnku SHOCK PROTECTED. Jak takový shock protected vypadá se můžeš podívat. A tak to bude s celým swatch group. Pravda chvíli člověku trvá než otevře oči. Z mechanických seiko 5, které mám cca 13 let, nebo s Prim sport II mám daleko daleko lepší pocit, než z těch certin s reálnou cenou 500 korun. Než si něco koupíš pročti si to tu pořádně a pak určitě koupíš dobře.

máš recht - vždycky, když mám roupy tak se podívám na timefactors, kde má ETU na proud x 27 šutrů a hned se vyklidním - to musí být koncert :D --- jo a cena 185 liber - ha ha

Odesláno
ty strojky co jsem psal (ETA a Ronda) se tykaji hodinek Swiss Made. japonci maji vlastni strojky. Seiko (z te japonske trojky ti ho skoro kazdej tady doporuci nejvic) dela extremne kvalitni strojky za par penez.

zapesti 17,5 - 18 cm mam i ja (v lete 18, v zime 17,5). a uz treti tyden jsem nesundal Seiko LandMonster (43mm bez korunek a bez toho vybezku mezi korunkami... v reale ale silene masivni). jen pro predstavu:

IMG_8530_sm.jpg

snm035a.jpg

Tý vole, ty vypadaj víc než dobře!

EDIT: To Tomas M: Do ceny se vejdeš, naprosto v pohodě a ještě něco zbyde, třeba na koženej řemen na vystřídání...

Návštěvník admira
Odesláno

A co takhle CITIZEN MECCANICO, automaty, safir, v cene je Citizen watch winder, 100m, a cena pod 10. Maji ruzne barevne provedeni a kozene remeny.

NP3000-54A.jpg

Odesláno (upraveno)
máš recht - vždycky, když mám roupy tak se podívám na timefactors, kde má ETU na proud x 27 šutrů a hned se vyklidním - to musí být koncert :D --- jo a cena 185 liber - ha ha

tieto hoodinky mam a musim sa toho quartzu zastat. zaobstaral som si tieto hodky na aktivity kde mechaniky nosit nechcem a som spokojny. kazda jedna rucicka na nich sa da nastavovat samostatne, minutovy scitac chrona obieha cely cifernik co je neporovnatelne prehladnejsie ako maly subcifernik. jedine co im musim vytknut je slaba luminiscencia.

aby moj prispevok nebol uplne mimo tak by som rad povedal zakladatelovi vlakna aby sa nebal ist do mechaniky. do 10000 sa da najst plno peknych kuskov.

napriklad hamilton http://cgi.ebay.com/HAMILTON-KHAKI-FIELD-M...=item53e0a20395

http://cgi.ebay.com/Hamilton-Mens-Khaki-Ki...=item56328c11bc

atd atd alebo uz spomenute seiko.

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odesláno
A co takhle CITIZEN MECCANICO, automaty, safir, v cene je Citizen watch winder, 100m, a cena pod 10. Maji ruzne barevne provedeni a kozene remeny.

Clovece tyhle vubec neznam a moc se mi libi !

post-6982-1271357378.jpg

Zdroj

Odesláno
Tý vole, ty vypadaj víc než dobře!

EDIT: To Tomas M: Do ceny se vejdeš, naprosto v pohodě a ještě něco zbyde, třeba na koženej řemen na vystřídání...

diky za pochvalu, Milisaku! a mas pravdu, kolem 200 us korun se to da sehnat i s dopravou zu haus.

Odesláno

Nasel jsem si na foru vlakna o Seiko LandMonster. Hodinky moc pekny. Jen ja bych si je asi koupit nemohl. Mam jeste uzsi zapesti nez little_w a vypadaji velmi masivne. Koukal jsem i na zminovane Traser a ty maji snad jeste vetsi prumer.

Byl by prosim nejaky jiny tip na hodinky s dobrym vnitrkem a malinko mensi? Docela me zaujali automaticke hodinky. Mame dve kocky a pomerne casto se v noci budim, takze by se mi asi nikdy nezastavily.

Odesláno
Nasel jsem si na foru vlakna o Seiko LandMonster. Hodinky moc pekny. Jen ja bych si je asi koupit nemohl. Mam jeste uzsi zapesti nez little_w a vypadaji velmi masivne. Koukal jsem i na zminovane Traser a ty maji snad jeste vetsi prumer.

Byl by prosim nejaky jiny tip na hodinky s dobrym vnitrkem a malinko mensi? Docela me zaujali automaticke hodinky. Mame dve kocky a pomerne casto se v noci budim, takze by se mi asi nikdy nezastavily.

ako som uz spomenul vissie, pozri sa na znacku hamilton. maju pekne automaticke hodinky ktore sa do tvojho rozpoctu v pohode vojdu. na ebay je ich taktiez kopu.

Odesláno (upraveno)

Seiko se stejnym nebo temer stejnym strojkem 7Sxy (zde tolik vychvalovanym lowendem) vyrabi desitky mozna stovky typu ;) Chce to jen hledat, vybrat a pri objednavani jeste nekolikrat zmenit ;)

Edit: Hmm, za chvili tu budu moct zacit prodavat :-D

Upraveno uživatelem mikymik
Odesláno
Seiko se stejnym nebo temer stejnym strojkem 7Sxy (zde tolik vychvalovanym lowendem) vyrabi desitky mozna stovky typu ;) Chce to jen hledat, vybrat a pri objednavani jeste nekolikrat zmenit ;)

Edit: Hmm, za chvili tu budu moct zacit prodavat :-D

Dost lidi tu prodava hodinky Seiko Sumo: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...p;hl=seiko+sumo

Koukam na ebay a na nem vypadaji jinak: http://cgi.ebay.com/2010-SEIKO-HEAVYWEIGHT...=item53e0addff5

Prijde mi, ze hodinkam, kterym se na foru rika Sumo jsou na ebay Scuba: http://cgi.ebay.com/SEIKO-PROSPEX-AUTOMATI...=item3a59c165e7

Jak tomu mam rozumet?

Vzhledem k castym nabidkam Seiko Sumo (nebo Scuba?) zde na foru jsou bud hodne rozsirene a nebo se rychle okoukaji.

Jeste se mi libi neco takoveho typu - Traser http://cgi.ebay.com/Traser-H3-Classic-Auto...=item2eac07a24f

Je nejak kvalitativne porovnatelny mechanizmus co ovlada rucicky mezi Japoncem Seiko a levnym Svycarem?

Odesláno
...Je nejak kvalitativne porovnatelny mechanizmus co ovlada rucicky mezi Japoncem Seiko a levnym Svycarem?...

Myslel jsem, ze "klasicka" suma maji 6R15, ale evidentne existuji i levnejsi varianty.

Kazdopadne tady nekde je clanek, ktery srovnava prave 6R15 od Seiko s ETA 2824. A vysledek? Je to srovnatelne :oneeyed02:

Odesláno

jen k těm traserům - je to model který výrobce už tuším 2 rok nedodává, strojky jsou srovnatelné, u mě má vzhledem k lokální servisovatelnosti malé zanedbatelné plus eta

Odesláno
Dost lidi tu prodava hodinky Seiko Sumo: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...p;hl=seiko+sumo

Koukam na ebay a na nem vypadaji jinak: http://cgi.ebay.com/2010-SEIKO-HEAVYWEIGHT...=item53e0addff5

Prijde mi, ze hodinkam, kterym se na foru rika Sumo jsou na ebay Scuba: http://cgi.ebay.com/SEIKO-PROSPEX-AUTOMATI...=item3a59c165e7

Jak tomu mam rozumet?

Vzhledem k castym nabidkam Seiko Sumo (nebo Scuba?) zde na foru jsou bud hodne rozsirene a nebo se rychle okoukaji.

Jeste se mi libi neco takoveho typu - Traser http://cgi.ebay.com/Traser-H3-Classic-Auto...=item2eac07a24f

Je nejak kvalitativne porovnatelny mechanizmus co ovlada rucicky mezi Japoncem Seiko a levnym Svycarem? Jiz tu bylo zmineno, ze by to melo byt snad na podobne urovni? (ETA,Ronda strojky)

Odesláno
jen k těm traserům - je to model který výrobce už tuším 2 rok nedodává, strojky jsou srovnatelné, u mě má vzhledem k lokální servisovatelnosti malé zanedbatelné plus eta

Jinymi slovy v Seiko neni ETA, budou se hure lokalne servisovat.

Pokud koupim hodinky na ebay, bude se tu v pripade problemu nekdo zabyvat servisem? Hadam, ze raruka se na to asi vztahovat nebude, ale servis to prijme?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...