Foundryman Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Ohledně té páky bych se obrátil na zdejšího přispěvatele Falkkona, má přístup k drátku, mně například vyrobil komplet nový datový věnec na Longines.
Dr.Gaga Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 Tak zase o kousek dál. Dnešní dopoledne, viz fotky. Použité prostředky: šmirgl 1000, 1500, 2000, velká stojanová vrtačka s plstěným kotoučkem, silichrom. Sklo by se opravdu mělo vyndat, měl jsem potíže s kotoučkem. Ale sklo nechci rozbít, je originální. Dělal jsem, co jsem mohl. A teď babo raď. I když povrch vypadá krásně - lépe, než na obrázcích, plstěný kotouč s voskem za sebou zanechal mini škrábance. Je to sice jako zrcadlo, ale při určitém úhlu vidím škrábnutí - hlavně, když jsem potřeboval vyleštit nějaký roh, škrábnutí rázem jdou jiným směrem. Čím to vyleštit? - silichrom je moc hrubý... Zubní pasta k ničemu. Zadní strana houbičky udělá jenom katastrofu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
henry3333 Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 (upraveno) no ja som pouzil na svoje stare hodinky pastu na auto co bola urcena na skradance (arexon) a musim povedat ze vylestila povrch do zrkadlova inka chlape ty normalne plnis moj sen (mat tak trochu viac casu tak hned sa do niecoho podobneho pustim ) aj ked neviem ako by to dopadlo asi by som zacal niecim lacnejsim edit:nazov pasty Upraveno 21. dubna 2010 uživatelem henry3333
Dr.Gaga Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 no ja som pouzil na svoje stare hodinky pastu na auto co bola urcena na skradance (arexon) a musim povedat ze vylestila povrch do zrkadlova inka chlape ty normalne plnis moj sen (mat tak trochu viac casu tak hned sa do niecoho podobneho pustim ) aj ked neviem ako by to dopadlo asi by som zacal niecim lacnejsim edit:nazov pasty Díky za název pasty, zkusim ze poptat a pokoukat. Ono toto je jako zrcadlo, jenom je průšvih, když se na to člověk koukne z určitého úhlu. Jinak k druhé půlce Tvého příspěvku. Já nic jiného nedělám, než že se věnuji hodinkám, nebo že cvičím. :-) Začínál jsem na nějakých kejdách, ala Ruhla, Moskva i nějaké ty Primky. Potom jsem se pustil do starých zlatých kapesních, nejčastěji cylindrovek - dostal jsem 22 kousků od kamaráda na opravu a lifruje ke mě další a další. S nářadím jde všechno. Takže toto nejsou mé první.. :-D
henry3333 Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 hej to je pravda s cvikom pride prax ak sa mozem spytat ake naradie pouzivas a kde si ho kupil (urcite vies miesto s dobrymi cenami) popripade nejaky link. btw. kde kupujete smirgel od 1000 hore ? ja nemozem nikde zohnat dik
DavidC3 Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 To je odvaha... držím palce a vypadá to , že je to na dobré cestě..
ladmat Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Šmirgl 1000 a více kupuji v obchodě kde míchají barvy. Mají je tam až do 4000.
henry3333 Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 vidis to ma nenapadlo musim sa ta spytat dik za tip
Karlos Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 A v té prodejně autolaků budou mít i leštící pastu (co nejjemnější, jinak se prodávají spešl leštící pasty na různé kovy a na různou fázi leštění). Takže leštící pastu a místo filcového (plstěného) kotouče, který je fakt ještě moc drsný a škrábe, použij například kožený. Prostě si uděláš kolečko z kusu dostatečně silné, přírodní kůže a vymyslíš nějaké upnutí třeba do vrtačky. No a tou spodní, vnitřní stranou kůže spolu s leštící pastou vyleštíš vše jako zrcadlo.
Dr.Gaga Odesláno 22. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 hej to je pravda s cvikom pride prax ak sa mozem spytat ake naradie pouzivas a kde si ho kupil (urcite vies miesto s dobrymi cenami) popripade nejaky link. btw. kde kupujete smirgel od 1000 hore ? ja nemozem nikde zohnat dik Vlastním teď celkem shitozní nářadí. Ale když člověk není prase, tak vydrží. Když se něco stane, stačí zabrousit a jede se dál. Jinak je toho plnej ebay. Nedoporučuji All-in-One sady z Tchaiwanu, nebo z Číny - je to ta kejda, co mám já. Zkusím si třeba koupit šroubováky zde: http://cgi.ebay.co.uk/9-Watchmakers-Screwd...=item563b384f7e Nečekej ale extra kvalitu... Má tam ještě nějaký pěkný věcičky...
Karlos Odesláno 22. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2010 Jinak široký výbět téměř veškerého potřebného nářadí v několika úrovních kvality nabízí samozřejmě Parexo. Ceny dobré.
Dr.Gaga Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 Jinak široký výbět téměř veškerého potřebného nářadí v několika úrovních kvality nabízí samozřejmě Parexo. Ceny dobré. Ceny... No tak celkem slušné, krom toho, že chtěj přes kilo za poštu a 79 za balny. Zloději to jsou.
mechano Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) Tak nevím, napsat o někom jen tak, že je zloděj. Kdyby neúčtovali balné a poštovné platili ze svého, byli by už dávno cu grunt. Představ si ty objednávky: "jeden pár ruček Prim Sport", nebo, "jedno sklíčko 310". Nebýt poštovného a balného, chronomagoři by je už dávno přivedli do blázince. Běžná cena za zásilku EMS je 112,- Kč. Nebo se pletu? Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem mechano
Dr.Gaga Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 Tak nevím, napsat o někom jen tak, že je zloděj. Kdyby neúčtovali balné a poštovné platili ze svého, byli by už dávno cu grunt. Představ si ty objednávky: "jeden pár ruček Prim Sport", nebo, "jedno sklíčko 310". Nebýt poštovného a balného, chronomagoři by je už dávno přivedli do blázince. Běžná cena za zásilku EMS je 112,- Kč. Nebo se pletu? Znám i podniky, kde poštovné a balné je dohromady okolo 70-80Kč. Samozřejmě to není EMS, ale takový rozdíl to není, jesti to jde 1 den, nebo 2-3. Já když něco posílám, tak jedině z hlavní pošty. Po ČR to příjde obvykle do druhého dne, do sousedních státu za 2 dny. A to mě vyjde pojištěný balík na 63Kč a balné tak na 10Kč.
Karlos Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) Ty bydlíš hned vedle hlavní pošty? Já to vidím takhle: Parexo sídlí až na úplném konci Pardubic, čili pokud si někdo něco objedná a požaduje zaslání poštou, tak to v Parexu musí pečlivě zabalit (to něco stojí - čas + obalové materiály + nějaká obálka), pak s tím sednout do auta a dojet na poštu (no to stojí hodně) a pak zaplatit poště za dopravu. A protože zákazník si to takto přál, tak mu to taky naúčtují (páč nejsou žádná charita) EDIT: proč si myslíš, že jsou zloději? Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem Karlos
stopa99 Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 Ceny... No tak celkem slušné, krom toho, že chtěj přes kilo za poštu a 79 za balny. Zloději to jsou. Prosim ta mohol by si mi napisat alebo poradit neaku literaturu pre samoukou??Neviem nic zohnet a tiez by som si chcel vyskusat nieco podobne ako robis ty? Dik
mechano Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 Znám i podniky, kde poštovné a balné je dohromady okolo 70-80Kč. Samozřejmě to není EMS, ale takový rozdíl to není, jesti to jde 1 den, nebo 2-3. Já když něco posílám, tak jedině z hlavní pošty. Po ČR to příjde obvykle do druhého dne, do sousedních státu za 2 dny. A to mě vyjde pojištěný balík na 63Kč a balné tak na 10Kč. Jasně, já znám i podniky kde to vůbec neúčtují. Třeba T-mobile. Co to má ale společného s Hněvsou a s tím odsudkem, že je zloděj?
Dr.Gaga Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 Prosim ta mohol by si mi napisat alebo poradit neaku literaturu pre samoukou??Neviem nic zohnet a tiez by som si chcel vyskusat nieco podobne ako robis ty? Dik Jaromír Boukal - Opravy hodinek - SNTL Martínek, Řehoř - Základy hodinářství - SNTL Oboje mám v pdfku + spoustu prospektů, obrázků a postupů. Ale upřimně řečeno, Boukala jsem otevřel tak 2x, Základy hodinářství 1x a na ostatní jsem se tak zběžně kouknul. Samozřejmě toho tam je spoustu, ale praxe je praxe. Nejlepší bude, když začneš rozebírat nějaké šroťáky a na tom si budeš zkoušet. A nářadí, samozřejmě... Kvalitní, bez toho budeš ničit hodinky za hodinkami. A ještě pařáty, aby se ti neklepaly :-D :-D.
Dr.Gaga Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) Jasně, já znám i podniky kde to vůbec neúčtují. Třeba T-mobile. Co to má ale společného s Hněvsou a s tím odsudkem, že je zloděj? Nezlob se na mě, ale nekoupím součástky, nebo nářadí s poštovným a balným větším, než cena objednávky. Ceny sice dobré, ale za 2/3 cenu poštovného si mohu to samé nechat poslat třeba z anglickýho ebaye a ty ceny nářadí tam budou ještě příznivější. Označení zloděj bylo spojeno s poštovným. Dotyčného neznám, nikdy jsem ho neviděl a nic jsem tam nekupoval. Ale po shlédnutí poštovného a balného jsem se celkem zasmál. Koukám, že pana Hněvsu asi znáš, jinak bys takhle nečertoval :-) Tedy, omlouvám se za označení zloděj, jsem velmi impulsivní a bylo to první, co mě tak napadlo při pohledu na poštovné. Zřejmě jsem měl použít slovo vydřiduch - to přecijen nevypadá tak špatně. Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem Dr.Gaga
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se