tiboon Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 Vzhledem k zájmu dalších lidí popíšu možnosti a výsledek. Dodatečný antireflex dělá firma Dioptra Turnov, zkušenosti mají s jak antireflexem na sklo tak na safír. Jejich služeb využívá Elton pro svoje lepší modely. Kontakt Dioptra Turnov p.Bárta tel. 737 210 859 Technologické limity: 1. Okraj Pro kusovou výrobu to je, sem tam někdo přijde s nějakým sklíčkem je standartem upnutí do přípravku který způsobí, že na okraji sklíčka není antireflexní úprava a to o šířce 0,2mm. Sklíčko se točí v mašině 200ot/s Nezdálo se mi, že by to byl jediný možný způsob a nakonec jsem se po delším povídání s mistrem dohodl, že by to šlo udělat takto: Sklíčko se upne do přípravku s trny po obvodu sklíčka a tím pádem bude antireflex po celé ploše sklíčka. Bohužel to vyžaduje nákladnější výrobu přípravku a tím pádem delší čas. Pokud se dohodne na úpravě více zájemců stejného typu sklíčka může to být zajímavé a náklad na výrobu spešl přípravku se rozpustí (cena od boku 3.000,-). 2. Odstín Odstín nabízejí modrý, zelený, zlatý a červený, ale... Ale znamená, že odstín nejsou v podstatě schopni zaručit protože přímo závisí na indexu lomu světla materiálu na který se dělá AR. V praxi dokonce mají zkušenost, že v sérii 6 ks safírů pro Elton, které dělali naráz ve stroji měl nakonec každý kousek lehce jiný odstín max rozdíl od do modra po do zelena. V mém případě bylo zadání modrý AR a pokud je sklíčko na světlém podkladě je odstín AR lehce do fialova a na tmavém do modra. 3. Odolnost Tato technologie je určena pro výrobu brýlových skel takže by AR vrstva měla vydržet poměrně hodně, brýle si lidi čistí často a mnohdy nevybíravě. 4. Cena Velmi dobrá, za oboustranný AR: 275,- na průměru sklíčka nezáleží Fotky výsledku dodám později, až se mi vrátí hodinky ze servisu, čekám na novou sadu ruček ze Švýcar.
Milis Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Určitě doporučuju, ta plasticita ciferníku je pak úplně někde jinde, a navíc je to velmi efektní.
Cyber Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Tak co se nějak dohodnout a udelat spolecnou objednávku? Moje Seika, by to uvítaly.
ron Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Hmm, děkuji Ti za tuto informaci, myslel jsem, že v ČR už není žádná taková firma či optika, ale je
Návštěvník Kamil Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Cyber napsal: Tak co se nějak dohodnout a udelat spolecnou objednávku? Moje Seika, by to uvítaly. Moje taky, jenže kdo ti vyndá a zase zandá sklo? Bude to stát minimálně 500 a při demontáži může prasknout.
Cyber Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Kamil napsal: Moje taky, jenže kdo ti vyndá a zase zandá sklo? Bude to stát minimálně 500 a při demontáži může prasknout. No koupil bych nový safírek, a starý minerál at klidne praskne
ron Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Cyber napsal: No koupil bych nový safírek, a starý minerál at klidne praskne Můžu se zeptat, kde se dá koupit nové sklíčko, např. safír? To se pak rozlišuje jenom průměrem sklíčka?
Návštěvník Kamil Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 ron napsal: Můžu se zeptat, kde se dá koupit nové sklíčko, např. safír? To se pak rozlišuje jenom průměrem sklíčka? Objevují se občas na Ebay a bývá tam napsaný přesný typ hodinek, pro který je sklo určené. Zadej si do vyhledávače seiko sapphire crystal v dílech na hodinky.
ron Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 Kamil napsal: Objevují se občas na Ebay a bývá tam napsaný přesný typ hodinek, pro který je sklo určené. Zadej si do vyhledávače seiko sapphire crystal v dílech na hodinky. Chtěl jsem to zkusit na Poljot Blue Angels, schválně se mrknu, jestli něco najdu, ale předpokládám, že Rusové v tomto moc kreativní nejsou
Marfi Odesláno 17. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 ron napsal: Můžu se zeptat, kde se dá koupit nové sklíčko, např. safír? To se pak rozlišuje jenom průměrem sklíčka? nedávno jsem kupoval od tady http://www.network54.com/Forum/170229/mess...+and+the+others , dole na stránce je kontaktní mail. komunikace a doručení naprosto bez komplikací
Návštěvník admira Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) tiboon napsal: Dodatečný antireflex dělá firma Dioptra Turnov, zkušenosti mají s jak antireflexem na sklo tak na safír. Jejich služeb využívá Elton pro svoje lepší modely. Diky moc, to jsem hledal. A jak jsem tak hledal, tak doplnuji, ze MEOPTA, CRYTUR a L. E. T. delaji antireflexni upravu take. Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem admira
mechano Odesláno 24. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2010 Cyber napsal: No koupil bych nový safírek, a starý minerál at klidne praskne No jo, ale co když minerál vydrží a safírek praskne?
tiboon Odesláno 25. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2010 mechano napsal: No jo, ale co když minerál vydrží a safírek praskne? pak nezbyde, než postup opakovat...
guca Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 Chci dát antirexlex na minerál. Byl jsem osobně v Meoptě a tam mi bylo sděleno, že to dávají jen na svoje výrobky. Pak jsem telefonoval p. Bártovi viz první příspěvek a super jednání.
little_w Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 guca napsal: Chci dát antirexlex na minerál. Byl jsem osobně v Meoptě a tam mi bylo sděleno, že to dávají jen na svoje výrobky. Pak jsem telefonoval p. Bártovi viz první příspěvek a super jednání. resim ted stejny "problem", tak jsem za tyhle tipy vdecny. az mi ten borec ze svedska sezene safir na Seiko Landmonster, tak to hned posilam p. Bartovi! diky za informaci.
Návštěvník admira Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 guca napsal: Chci dát antirexlex na minerál. Byl jsem osobně v Meoptě a tam mi bylo sděleno, že to dávají jen na svoje výrobky. Pak jsem telefonoval p. Bártovi viz první příspěvek a super jednání. Diky za info. little_w napsal: resim ted stejny "problem", tak jsem za tyhle tipy vdecny. az mi ten borec ze svedska sezene safir na Seiko Landmonster, tak to hned posilam p. Bartovi! diky za informaci. Vidim, ze jsi nekoho nasel ve svedsku, muzes mi k nemu rict neco vice? Diky.
little_w Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 (upraveno) admira napsal: Diky za info. Vidim, ze jsi nekoho nasel ve svedsku, muzes mi k nemu rict neco vice? Diky. ne na antireflex. slo o sehnani sklicka na ty Landmonstera. ? prvnim oriskem bylo sehnani relevantnich informaci. na netu toho moc neni. nakonec jsem napsal do Seika. ti se sice osivali, ze to neni model pro evropsky trh atd., ale poslali mi cislo dilu a rozmery (32mm x 3.6mm). ? druhym oriskem se ukazalo byt sehnani onoho dilu. Yobokies, Noah, Ofrei ani dalsi obvykle zdroje nic nemaji. na watchuseek jsem objevil odkaz na "Swedefreak" / "Mr. Seiko", Jonathana (swedefreak@gmail.com), a ten se toho ujal. objednal nove puvodni sklicko i s tesnicim krouzkem a slibil, ze az prijde, zmeri ho (na tisiciny mm) a zkusi sehnat safir stejneho rozmeru. pokud ho nesezene, vezmu to origo mineralni a necham dodelat AR. tot vse, takove drobne zpestreni beznych primocarych nakupu Upraveno 27. dubna 2010 uživatelem little_w
Karlos Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 To je krásná mezinárodní spolupráce. Líbí se mi, jak jsi do toho zapojil lidi z půlky světa
little_w Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 (upraveno) Karlos napsal: To je krásná mezinárodní spolupráce. Líbí se mi, jak jsi do toho zapojil lidi z půlky světa vidis, takhle jsem nad tim nepremyslel. ale je to krasny, mas pravdu. jeste jsem mel rict, ze mezitim jsem domlouval finalni montaz s p. Frydlem a mechanem. takze je to cele na trase UK - CR - Filipiny - Japonsko - Svedsko... edit: a mezitim mi na ne mistr Sima uz sije hezky novy remen. kdyz uz, tak uz! Upraveno 28. dubna 2010 uživatelem little_w
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se