redd Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Mě osobně se Breitling nelíbí, ale proti gustu....
midloch Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Ahoj právě jsem se asi zamiloval to těchto krasavic tak bych poprosil jestli o nich někdo nemáte více info od přesného typu počínaje až po cenu a kvalitu.Díky http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...o=1992014&rid=0 Zdar, musím reagovat, vždycky jsem chtěl kvalitní hodinky a Breitling byl spolu s IWC jasná volba. Cca jeden a půl roku mlsně brouzdám po všech fórech a po všech recenzích co vůbec jsem na internetu našel. Myslím že máme hodně společného protože tebou zaslané linky na hodinky byly vesměs stejné z čeho jsem vybíral plus IWC Aqua Timer. Navštívil jsem snad všechny obchody v Česku a minimálně 5 v zahraničí abych se každého prodejce zeptal na názor a zkušenosti (a taky si všecky hodinky pořádně ohmatal :-) Strojek B13 je opravdu ETA VALJOUX 7750, což je dle toho co jsem slyšel snad nejspolehlivější a nejvíce používaný mechanismus, navíc Breitling dostane tento strojek nesmontovaný, a po příslušných úpravách ho montuje dodatečně sám (detalily jsou na Timezone) Jedná se o mimořádně spolehlivý a léty odskoušený mechanismus. Hlavním prodejním artiklem v segmentu kolem 90-130.000.-Kč je u Breitlingu legendární Chronomat Evolution (bohužel i některé jeho bimetalové poněkud kýčové provedení) mezi kterým a Chrono Superocean jsem se rozhodoval. Nakonec zvítězil Superocean protože: má naprosto stejný strojek B13, má o 200m lepší WR, má day/date, má dle mého názoru hezčí a lépe manipulovatelnou otočnou lunetu, mají kraásně udělaný ,,čudlíky,, zejména ten kde je na boku vyryté ,,B,,pásek professional II je téměř stejný jako výrazně dražší Pilot, hodinky jsou celkově opravdu vizuálně a pocitově mnohem odolnější a ideální pro sportovní nošení (s AP, nebo s Pateky bych fakt na kole asi nejezdil sorry Jurgene). Hodinky mám cca 14 dní a jsem s nimi opravdu velmi spokojen mají perfektně udělané antireflexní sklíčko, nejsou na první pohled příliš ,,zdobné,, ale v reálu rozhodně zaujmou. Pro tvé rozhodování ti dám dobrou radu aby jsi se podíval po zahraničních fórech zejména Timezone kde dostaneš rady od lidí kteří mají jak Breitling, tak zároveň i Rolex, Pateky, AP, Omegy atd a na základě jejich zkušeností si můžeš udělat obrázek co a jak, tady moc rad nehledej maximálně ti to budou chtít z různých pseudo důvodů rozmluvit :-) Řiď se co se ti líbí tak jako já a nebudeš zklamán ale určitě tomu dej čas a vše si dobře rozmysli, pak i tví oponenti ti pošlou naskenovanou informaci o vysokém hodnocení Breitlingu v prestižním časopise (díky moc Jurgene . Pokud si je budeš chtít opravdu koupit tak kontaktuj firmu Altman p. Foldeš info@altman.cz se kterým se dohodneš na super podmínkách (lepších jak kdyby jsi to kupoval v zahraničí a s plnými zárukami včetně oficiálního certifikátu vystaveným Breitlingem pro Altman). Dole ti ještě přikládám zkušenosti jiného čerstvého majitele ať máš více info: http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...=0&rev=&reveal=
maxs Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 To midloch: nevies nahodou ci Breitling pri tych upravach Valjoux necha tie dve plastove suciastky,alebo ich vymeni za nieco "hodnotnejsie"?
midloch Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 To midloch: nevies nahodou ci Breitling pri tych upravach Valjoux necha tie dve plastove suciastky,alebo ich vymeni za nieco "hodnotnejsie"? No to netuším, ale na této adrese když se zeptáš tak ti tam dají docela přesné odpovědi: http://forums.timezone.com/index.php?t=thr...readt&frm_id=16
pku Odesláno 29. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Ještě dotaz je u těch Pilotek ta korunka šroubovací?Zatím se rozhoduji mezi č.1 a č.6 ostatní asi nee ale zkuste mi prosím někdo napsat jaký je mezi těmito dvěma opravdový rozdíl v materiálu funkčnosti atd..
midloch Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Ještě dotaz je u těch Pilotek ta korunka šroubovací?Zatím se rozhoduji mezi č.1 a č.6 ostatní asi nee ale zkuste mi prosím někdo napsat jaký je mezi těmito dvěma opravdový rozdíl v materiálu funkčnosti atd.. U všech modelů co tam máš je korunka šroubovací, model Chrono Cocpit na fotkách nevypadá špatně, ale v reálu je mnohem zajímavější Chrono Superocean. Chrono Cocpit patří do řady Windrider a je koncipován jako letecké hodinky, strojek je tam upravený mírně jinak, hlavní mínusy oproti Superoceanu vidím následující: menší rozměr diametru 39mm - CSO má 42 mm, výrazně menší WR o 400metrů (!), Cocpit má římské číslice které nejsou luminiscenční oproti CSO a jeho indexy (což oceníš hlavně ve tmě) celkově méně výrazný -spíše dámský design, materiál obou hodinek je naprosto stejný výhody jsou následující: kovový tah Pilot který má o jeden článek více jako CSO což ale záleží co se komu líbí, mnohem více různých variací čemuž odpovádá i cenová variabilita základní cena dle Švýcarského ceníku pro rok 2006 začíná na 5100 CHF a končí na 28.890 CHF. CSO začíná s koženým páskem na 3.600 CHF a končí na 3950 CHF za model s kovovým tahem Professiona II (ten mám já). CSO se mi zdá být výrazně lepší a zejména pro jejich nákup hovoří i mnohem lepší cena což za to co dostaneš je oproti ostatním modelům naprosto bezkonkurenční. Oboje hodinky mají samozřejmě certifikaci COSC. CSO jsou výrazně více sportovně zaměřené hodinky Cocpity jsou více méně ,,oblekovky,,. Dej pak vědět co nakonec vybereš...
pku Odesláno 30. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Sice to bude ještě nějakou chvilku trvat ale vědět určitě dám. Co se týče těch WR metrů tak to mě je celkem dost jedno protože já se stejně nikdy potápět nebudu ale pravdu určitě máš že rozdíl je to velikej.Mě právě ty Pilotky dosti přitahují už jen kuli tomu že jsou pilot protože mám s létáním pár věcí do činění :-) ale to asi jako argument proč si koupit zrovna ty nestačí. Asi by mě pomohlo ddybych mohl oboje vedle sebe vidět na živo a proto se ptám je někde v Praze tato možnost navštívit prodejnu Breitling kde je mají na skladě? A ještě jak píšeš že je tam u těch pilotek rozdíl v koncepci strojku tak v čem tento rozdíl přibližně spočívá? Díky
Jeremy Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Mě osobně se Breitling nelíbí, ale proti gustu.... No konečně někdo normální.. nelíbí - nelíbí, hotovo.. Tím je řečeno vše...
Jeremy Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 To midloch: nevies nahodou ci Breitling pri tych upravach Valjoux necha tie dve plastove suciastky,alebo ich vymeni za nieco "hodnotnejsie"? Odpověď neznám, ale umělá hmota, silon, guma.. atd má někdy tisíckrát lepší vlastnosti než kov. Takže pokud je to i tenhle případ, pak doufám, že takovou součástku neměnili..!
maxs Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 To bol presne dovod preco som sa pytal.Chcel som vediet ci je tam silon ako vylepsenie,alebo len v ramci setrenia.Ak by ho vymenili,bola by to odpoved.Mne osobne tam plast nijako neprekaza
midloch Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Sice to bude ještě nějakou chvilku trvat ale vědět určitě dám. Co se týče těch WR metrů tak to mě je celkem dost jedno protože já se stejně nikdy potápět nebudu ale pravdu určitě máš že rozdíl je to velikej.Mě právě ty Pilotky dosti přitahují už jen kuli tomu že jsou pilot protože mám s létáním pár věcí do činění :-) ale to asi jako argument proč si koupit zrovna ty nestačí. Asi by mě pomohlo ddybych mohl oboje vedle sebe vidět na živo a proto se ptám je někde v Praze tato možnost navštívit prodejnu Breitling kde je mají na skladě? A ještě jak píšeš že je tam u těch pilotek rozdíl v koncepci strojku tak v čem tento rozdíl přibližně spočívá? Díky Pokud se zajímáš o letectví tak je volba následující, buď klasika což je Navitimer, nebo Chronomat Evolution a nebo něco modernějšího a to buď opravdový extrém a to Breitling Emergency nabo aspoň B2, což jsou moderní a možná v současnosti nej top hodinky pro piloty. Se strojkem ti neporadím ale jisto jistě to přesně ví na timezone. Co se týče hodinek na živo tak ti doporučím buď dušáka www.dusak.cz nebo na Pařížské je asi nejlíp zásobenej obchod s hodinkami asi je to Carollinum (mají na vývěsce poutač Rolex a nedá se to tam přehlídnout) i personál je celkem ok a hlavně tam měli fše co jsem chtěl vidět.
pku Odesláno 1. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Díky za názor a za info o letectví se zajímám ale Breitling Emergenci snad nikdy potřebovat nebudu, Navitimer se mi nelíbý je to přeplácaný a k ničemu, B-2 totéž jako Navitimer, Chronomat Evolution je super ale abych pravdu řekl až teď jsem zjistil že ty s římskýmy číslicemi nejsou Chronomat Evolution ale Crono Cocpit a také že jsou o 4,7mm menší což mě celkem vyděsilo nevím jestl 39mm není málo? Jinak mi právě Evolution a Cocpit přišly na první pohled konstrukčně stejný ale asi jsem se sakra spletl.:-( Asi budu muset opravdu vyrazit do centra a někde na ně mrknout naživo snad budu mít štěstí ale pomalu a jistě u mě začíná převládat ten Superocean.
pku Odesláno 2. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Tak jsem se asi už definitivně rozhodl chci Breitling Superocean v černém provedení a proto bych se rád zeptal jakou máte zkušenost s intrnetovými obchody protože koupit takto drahé hodinky po internetu je pro mě dosti nepřekonatelný problém ale v kameném obchodě jsou skoro o 30tis. dražší a to je zase sakra rozdíl. Zatím mám tyto obchody kde jsou opravdu super ceny tak bych vás poprosil o názor. 1) http://theluxurybazaar.com/timepieces/webf...16-CBE5CB72BB91 2) http://www.authenticwatches.com/brsuch80.html 3) http://www.bacario.com/Details.asp?Product...&Sourceid=93291
Tazatel Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Odesláno 2. října 2006 To maj na těch hodinkách ti prodejci takové šílené provize???
midloch Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Tak jsem se asi už definitivně rozhodl chci Breitling Superocean v černém provedení a proto bych se rád zeptal jakou máte zkušenost s intrnetovými obchody protože koupit takto drahé hodinky po internetu je pro mě dosti nepřekonatelný problém ale v kameném obchodě jsou skoro o 30tis. dražší a to je zase sakra rozdíl. Zatím mám tyto obchody kde jsou opravdu super ceny tak bych vás poprosil o názor. 1) http://theluxurybazaar.com/timepieces/webf...16-CBE5CB72BB91 2) http://www.authenticwatches.com/brsuch80.html 3) http://www.bacario.com/Details.asp?ProductID=3291&Sourceid=93291 Už sem ti to sem jednou psal, nekupuj přes net! Tyto hodinky jsou klenot a nezaslouží si aby jsi si je nechal poslat jako cdčko, napiš nebo zavolej tomuto pánovi je to firma Altman a jedná se o největšího prodejce hodinek v západních Čechách: Tomas Foldes, A.J.P. (GIA) Altman AZ s.r.o. tel.:/fax: +420 354 430 128 info@altman.cz www.altman.cz Myslím že se s ním domluvíš na ceně, která je velmi podobná té z netu a navíc jsou autorizovaní prodejci se všemi certifikáty a plnou originální zárukou s vlastním servisem.
pku Odesláno 2. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Díky moc zítra to zkusím ale pokud se to bude opravdu rapidně lišit tak to fakt budu muset řešit cestou do zahraničí a nebo netem což se mi nechce.
midloch Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Díky moc zítra to zkusím ale pokud se to bude opravdu rapidně lišit tak to fakt budu muset řešit cestou do zahraničí a nebo netem což se mi nechce. Po ceně jsem šel cca 1 rok a tady jsme se dohodli, (cena byla tak zajímavá že jsem hned sedl do auta a z Brna do Chebu si pro ně zajel...) dej pak vědět co a jak, jinak pan Foldeš je opravdový profík a je radost si hodinky u Altmana zakoupit, budeš z toho mít zcela jinej pocit než z internetu...
pku Odesláno 2. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Jo to věřím protože nést si je domu je prostě bomba člověk si to užívá ale přeci jen bych ti byl vděčný pokud to teda není tajný kdyby jsi mi mohl prozradit cenu třeba na e-mail pokud nechceš sem a pokud to tajný je tak budu mít hold smůlu a budu muset čekat do zítřka.:-( Ještě dopňující dotaz pro midlocha jakej máš tah??? Mě se více líbí ten decentnější než ten kostičkovanej.
MartinP Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Odesláno 2. října 2006 Ty hodinky co jsi si vybral si myslím, že jsou OK. Podle mě neuděláš chybu. Zkus se ještě v prodejně zeptat zda je možné si v budoucnu změnit ciferník. U mnou vybraných Montbrillant Olympus to jde. Jinak druhé hodinky které mám v merku jsou SuperOcean a recenze na zahraničních serverech jsou trochu odlišné od toho co nejdeš tady. Proč? To fakt nevím. Ale nedávno jsem mluvil s jedním hodinářem a ten zase říkal, že dost poruchové jsou zde protěžované Fortis. Tak fakt nevím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se