NIGHTinGALE Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2010 (upraveno) Nový přírůstek, ale ne můj. Koupil jsem je dědovi Před 5 lety se jeho staré Primky (kalibr 66/68; už nevím přesně) odporoučely do věčných lovišť. Taky je prý nosil snad 30 let (bez servisu). Tak jsem mu tehdy dal quartzové Grovany, které už jsem nenosil. Zavládlo nadšení, protože byly na baterku (nemusely se natahovat a šly zcela přesně). Bohužel nebyly nerezové a sklíčko bylo minerální, takže teď vypadají dost děsně (hůře, než ty 30 let staré Primky, řekl bych). Tudíž jsem se rozhodl, že dám dědovi nové hodinky. Podmínkou výběru byl tah, nerezové pouzdro a safírové sklíčko (každý den se rejpe na zahrádce, takže je požadována i jistá odolnost). Dále rozumná velikost, prostě nic extra obrovského (hodinky mají 40mm bez korunky a její ochrany) a dobrá čitelnost ciferníku. Tož jsem to riskl a v pátek mi dorazily tyhle hodinky. Děda je dostane jako dárek na konci dubna, tak snad bude spokojen. Moje dojmy - hodně slušné zpracování, kvalitně provedený tah, WR 100m, šroubovací korunka a safír s naprosto neskutečných antireflexem. Fakt mě to sklíčko překvapilo, takhle sytě modrofialovou barvu jsem neviděl ani na Brajtlích. Uvnitř je obligátní, leč spolehlivá, ETA 2824. Ciferník mi přijde jednoduchý a přehledný, snad bude stejného názoru i děda. K hodinkám je i celkem praktické pouzdro ale to mu asi zabavím a použiju pro transport svých hodinek List price je údajně 700 EUR, já je koupil za cca. 300 EUR + plus nějakou tu poštu. Resumé: Victorinox mě mile překvapil, už když jsem viděl Kamilovy Ambassadory s Unitasem a teď jsem si to jen potvrdil. Victorinox dělá hodně slušné hodinky se svébytným designem a za fajn cenu. Pár fotek: Upraveno 18. dubna 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 N'gale, velmi vkusné hodinky. Ještě že jsi ale napsal, že nejsou pro tebe. Divil jsem se, že jdeš najednou do střízlivých hodinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 (upraveno) ..musis mat dedka velmi rad,ked mu kupis hodinky za 300EUR. nech mu sluzia ku zdraviu Upraveno 19. dubna 2010 uživatelem stando Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Jinak se mi hodně líbí tyhle Victorinox, chtěl bych něco zeleného a uvažoval jsem o Seiko Alpinist. Nicméně tyhle se mi líbí ještě více a Unitas mám v hodinkách rád. Nějaký negativní názor na ně? Napadá vás, proč je nekoupit? Já na nich zatím žádnou chybu nenašel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 N'gale, velmi vkusné hodinky. Ještě že jsi ale napsal, že nejsou pro tebe. Divil jsem se, že jdeš najednou do střízlivých hodinek Bobe, já jak stárnu, tak se ze mě normálně stává suchar a brzo asi skončím u elegantních a střízlivých Prim Linea Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Jinak se mi hodně líbí tyhle Victorinox, chtěl bych něco zeleného a uvažoval jsem o Seiko Alpinist. Nicméně tyhle se mi líbí ještě více a Unitas mám v hodinkách rád. Nějaký negativní názor na ně? Napadá vás, proč je nekoupit? Já na nich zatím žádnou chybu nenašel... třeba proto, že jsou dokonalé a nebudou tě proto dlouho bavit? teď vážně, mě se líbí, ale chybí mi tam datumka, páč u hodinek tohoto typu bych jí tam chtěl mít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Jinak se mi hodně líbí tyhle Victorinox, chtěl bych něco zeleného a uvažoval jsem o Seiko Alpinist. Nicméně tyhle se mi líbí ještě více a Unitas mám v hodinkách rád. Nějaký negativní názor na ně? Napadá vás, proč je nekoupit? Já na nich zatím žádnou chybu nenašel... Michale, na nich chyby nehledej, prijdou mi vyborny, designove dotazeny bez zbytecnych blbosti.. Neco podobneho bych si mohl taky koupit, ale obavam se ze budou celkem za ranec a to by pak pro me vymena za bondovky (ktere by tyhle tak zhruba dokazaly nahradit) moc smysl nemela.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 (upraveno) Michale, na nich chyby nehledej, prijdou mi vyborny, designove dotazeny bez zbytecnych blbosti.. Neco podobneho bych si mohl taky koupit, ale obavam se ze budou celkem za ranec a to by pak pro me vymena za bondovky (ktere by tyhle tak zhruba dokazaly nahradit) moc smysl nemela.. Mně k těm hodinkám pro dědu poslali katalog 2009/2010 a docela jsem koukal. Většina modelů je hodně povedená a parádně zpracovaná. Plastické ciferníky umí fakt dobře. Sice je to občas divočina (hlavně limitky s chronografem), ale zbytek drží lajnu a hodně mě oslovuje. Ohledně cen - jo, docela ranec za ty lepší kousky chtějí. Konkrétně ty z mého obrázku mají retail kolem 1.300 dolarů, ale na ebay jsem je viděl i za polovic (bohužel z Ameriky, což je prodražuje). No a chrona automaty s Valgranges mají retail kolem 2.500 dolarů, což na nehodinkovou značku není málo. Každopádně děkuji za názor, jakmile budu mít nějaké volné peníze na nové hodinky, tak to znovu zvážím. Fakt se mi líbí. Edit: úplně vidím, jak na ně u Ondry vybírám nějakém parádní zelenej žabo-rybí řemen Upraveno 19. dubna 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 mně se líbí, ale chybí mi tam datumka, páč u hodinek tohoto typu bych jí tam chtěl mít... Chybějící datum je smutná daň za Unitas... Ale třeba by to datum zase rozbilo fungující celek, takže je to vlastně dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 N'gale, nevěřím, nevěřím, žes sucharem, či jím budeš Ale ty Viktorínokcy ti schvaluju, ale takový koule, jako maj asi Tvoje Corum, to nemaj. Nápad se "zeleným" řemenem k těm Viktorkám s Unitasem ovšem ty "sucharský" hodinky desucharizuje, ne? Ne, myslím, to vážně, mě by to pak přišlo decentní a přitom tak vtipně dekadentní. PS - kdybys měl šedé hodinky, tak pak už jen od Simona "myší kožíšek" na řemen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Jinak se mi hodně líbí tyhle Victorinox, chtěl bych něco zeleného a uvažoval jsem o Seiko Alpinist. Nicméně tyhle se mi líbí ještě více a Unitas mám v hodinkách rád. Nějaký negativní názor na ně? Napadá vás, proč je nekoupit? Já na nich zatím žádnou chybu nenašel... Jsou pěkný, svébytný. Ale u hand-woundů by se mi líbila ještě trochu větší korunka. Mám rád, když je při natahování za co vzít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Victorinox měl vždycky svoje hodinky precisně udělané, ciferníky byly perfektní. Měl jsem z nich vždy pocit, že kvalitou přesahují o několik pater svojí cenovou hladinu, ale naopak mi tam vždy chybělo nějaké to "mujo" které je cítit třeba z jiných hodinek... ale v poslední době se mi některé jejich modely čímdál, tím více líbí... a INFANTRY serie je přesně to co mi přijde jako hodinky s koulema Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 .... což na nehodinkovou značku není málo.Která "nehodinková" značka prodává několik let po sobě jen na severoamerickém trhu přes půl milionu kusů hodinek ročně? A znáš tyhle? Těžko sehnatelná limitka, retail byl kolem 1500?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Victorinox Swiss Army prodává ten chlapík, co od něj mám Perrelet. Co jsem u něj viděl, byly všechno poctivý hoďky. Dive Master 500 Mecha mě osobně hodně oslovuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Ta jejich barevná úprava povrchu "gun metal" je v reálu super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Nechci podceňovat dědu, ale myslíš, že si bude rozumět se šroubovací korunkou ? Ty wo.e já už jsem taky děda a se šroubovací korunkou si docela rozumím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Teď jsem se kouknul a zaujaly mě tyhle : Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník SukHoi Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 sry za OT, ale tohle by mně asi neurazilo - česká cena je ovšem pekelná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 Která "nehodinková" značka prodává několik let po sobě jen na severoamerickém trhu přes půl milionu kusů hodinek ročně? A znáš tyhle? Těžko sehnatelná limitka, retail byl kolem 1500?. Kamile, znám, jsou parádní, oproti řadě Dive Master 500 mají big date. V podstatě stejnej model je 241356 (ten ale big date nemá). Vlastně celá řada Dive Master 500 je povedená, hlavně ty krásně úchylný červenovínový (typ 241353). Taky automaty (ETA 2892-A2), ale bez big date. Jinak mě zaskočilo ta produkce půl milionu jen pro Ameriku. To je síla. Ta jejich barevná úprava povrchu "gun metal" je v reálu super. V katalogu jí říkají Black Ice PVD a vypadá fakt dobře. Oproti běžnému PVD je více lesklá. Ale jak je na tom s trvanlivostí, to netuším. No jo vlastně, děda může mít 50, nebo 80. Vždy když se řekne děda, vzpomenu na toho svého, tak jak si ho pamatuju. A ten můj by už asi s tou korunkou problém měl. Pazoury jak lopaty, tak jsem si nějak nedokázal představit jak se mazlí s malinkatým závitem. Děda je ročník 1926. To s korunkou mě nenapadlo. A vlastně ani nevím, co řekne na ten automat. A to jsem je vybíral pečlivě a fakt dlouho. Ach jo. Si je asi budu muset nechat :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2010 sry za OT, ale tohle by mně asi neurazilo - česká cena je ovšem pekelná Švýcarskej retail je 1.295 franků. Kolik stojí u nás? Ebay tipuju tak na polovinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se