M916 Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Tož. Když Vojt takhle krásně povozil svoje "R", řekl jsem si, že taky vyvezu nějaké ty své. Defy? Jsou ještě moc mladé, ty by tu starou krásu ještě nepobraly. Co-piloty ze sedmdesátých let jsem koupil z Itálie, ty už vše viděly, takže nakonec rozhodnutí padlo na Primky IGEN45, tělem mladé, v těle však tepe stroj, který již mnohé pamatuje. Toho bych mohl krásou staré antiky, gotiky a renesance potěšit :-D Cestu jsem zvolil notoricky profláklou, Florencie-Řím-Vatikán a zase rachle zpátky do práce. Vše jsme zahájili ve Florencii, toskánském městu zaslíbenému umění, před kterým se dodnes zastavuje dech a možná i srdce. První kroky vedly samozřejmě na náměstí San Giovanni no.16, vyhlášenému místu milovníků Panerai. Moc brzy, ještě mají stažené rolety, řikám si, ale jsem tady správně? Kam se poděl nápis Officine Panerai, který jsem znal z minulé návštěvy? Ale ne, až zblízka jsem objevil nápis na roletě, je to dobrý, Panerai ještě nezkrachoval... Máme do otevíračky ještě čas, tak se trochu porozhlédneme po náměstí, chrám Svaté Marie Květné je snad nejúžasnější stavba, kterou jsem kdy viděl a navíc ten pohled z ochozu jeho kopule na Florencii je neodolatelný. Ani těch pár kapek nevadilo, vždyť já i moje Primky vydrží do 5ATM. Minimálně. Tak a rychle dolů, už otevřeli. Jejda, kam zmizela ta ponorka, co ji ještě v dubnu vyfotil Vojt? No to je záhada! Dost přemýšlení, tak, holky, představte se. To je námořní chronometr, víš, tenhle strojek je daleko starší, než ty... ... a teď běžíme na vyhlášený "most zlatníků" tam se to hodinkama jen hemží! třeba tady, něco pro Spajdyho ;-) Florencie je opravdu nádherné město, dýchá tam historie, krása a opravdovost, je to kolébka umění. Ale rychle na autobus a už uháníme k Římu. Prohlídku tohoto "Věčného města" začínáme u Colossea a protože holky chtěly pořád i dovnitř, nemohli jsme si to odpustit. Pak jsme už bloudili uličkami Říma a kam jsme se hnuli, všude krásné pohledy... Piazza Navona, plná umělců, herců, malířů a hudebníků, úchvatný Pantheon z počátků našeho věku, Fontána di Trévi, která zakončuje dvacetikilometrový akvadukt a proteče jí denně prý na 80.000 m3 vody, a nakonec i Vatikánská muzea, Sixtinská kaple a chrám Sv.Petra... Před Pietou Michelangella jsme stáli dlouho jako přikovaní. Úchvatné!. No, co vám budu víc vyprávět. Zkrátka Bella Italia! P.S. Zajímavé. Celou dobu moje IGEN krásně bežely. Ale neuděly ani krok. Všechno jsem musel odťapat sám, a ještě je všude nosit na ruce ;-)P.P.S. Až doma jsem zjistil, že Officine Panerai na Piazza San Giovanni prošla letos kompletní rekonstrukcí a nad výklad se vrátil nápis Orlogeria tak, jak tam byl již na počátku 20.století. 4
vojt Odesláno 23. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Jirko, super! Hned bych tam jel, už se těším na duben.Ta fotka, jak tam dumáš o ztracené ponorce a ve výloze se leskne baptisterium, je skvělá. :smile_anim:
M916 Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 V 23. 11. 2010 v 21:23, 'vojt' napsal: ... a ve výloze se leskne baptisterium... Já věděl, že ho tam hned najdeš
tombed Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 perfetto!!! Grazie mille per il post Giorgio
Návštěvník Kamil Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Když jsme u toho Říma, ke Colosseu vede Via dei Fori Imperiali, která se v neděli mění na pěší zónu.Piazza Navona je rušná i poránu.Pantheon zvenku...... zevnitř...... a z boku.Na Fontana di Trevi se mi rozsvítili policajti.Pieta trochu jinak...... a jeden za vchodů do útrob Vatikánu hlídaný Švýcarskou gardou.Ráno na Piazza di Spagna...... na níž navazuje zřejmě nejdražší ulička ve městě Via dei Condotti.A nakonec stará zastávka omnibusů asi z časů filmu Prázdniny v Římě.
gerhard Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Toto vlakno je pastva pre oci,diky chlapci,dalsi kopanec k tomu, aby som sa tam konecne opat vybral. Krasne fotky. To je atmosfera ...
Chorche Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Super fotky, super komentáře, super atmosféra, díky
vojt Odesláno 26. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Vážená chronoparto, rok se s rokem sešel a tak bylo nutné se do Itálie zas podívat. Trasa víceméně stejná jako loni - Benátky, Ravenna, Caprese, Assisi, Řím, Orvieto, Florencie, Lucca, Pisa, Carrara, Verona, Brixen. Zase jsem si vzal prcky Explorery, Sea-Dwellery bych s jejich výškou v úzkých uličkách určitě voflákal. Okouknul jsem památky, hodinky, nasál jiný vzduch, dal jsem něco dobrýho k jídlu, nějaký to víno, a teď je mi doma líp než předtím, protože z tý cesty vždycky žiju delší dobu, i po návratu. No a pár fotek, kdo má chuť. Začnu něčím romantickým. Před vstupem do turistické části Benátek narazíte na tohle. Tabulky jako by říkaly - ne že poneseš žvejkačku do Benátek a tam ji někde plivneš, pěkně ji tady lípni. Pohled z Ponte Rialto na Grande Canal Santa Maria della Salute z druhé strany, než loni Asymetrie gondoly. Maj to křivý Ravenna, mauzoleum Theodorika (rok 520). Fantastická kopule z jednoho kusu kamene Caprese, vesnička na kopci, tady se 1475 narodil Michelangelo Assisi, kostel Svatého Františka Explouše a pohled do dálky Umbrie Řím, kostel Svatý Petr v řetězech, Mojžíš od Michelangela. Jako by se nadechoval. Je to blízko Kolosea Street art v Římě Chrám Svatého Petra. Vzadu se krčí 29 m vysoký baldachýnek od Berniniho Vždycky chvíli stojím u dveří k San Pietru a prohlížím reliéfy od Giacoma Manzú Kostel San Ignazio, Řím, iluzívní freska na stropě, autor Andrea Pozzi Mumraj na Španělských schodech A nad nimi Kabelka pro Kamila Ve Vatikánských muzeích probíhá výstava Fabergého vajec Orvieto, stará, asi 40 m hluboká studna. Vodu odtamtud tahali mezkové A pohled zespoda. Starýmu Brůnovi by se líbil. Pro Milisáka. A tady už Florencie, ranní Ponte Vecchio, za chvilku otevřou všichni ti Pátkové, Vašeroni, Piketi, Jégrové a podobná banda Palác Vecchio s jeřáby, po stranách obrazárna Uffizi Herkules od Bandinelliho, za ním přesná kopie Davida od Michelangela, vzadu kopule dómu Tady před Signorií Florenťané upálili Savonarolu a jeho dva pohůnky Postál jsem v Santa Croce před náhrobkem Michenangela A přilehlá kaple Pazzi, skvostně renesanční Nojo, na Ponte Vecchio už mají všechno otevřený a ejhle, moje Explorery, který už nedělají. Cena řádně vzrostla, což mě vlastně potěšilo. A DeepSea, pro přehled i s cenou. Ráno, kafíčko prostě, pod dómem Bla bla.. Longines Heritage 1954, ty chci, ale vlastně předtím Rado Original Carrara, mramorové lomy, jedna z nejstarších průmyslových oblastí světa, takhle to tam odkrajujou, ale jen do toho, zásoby jsou obrovský A hlubinný lom, ohromný bloky mramoru vysouvaj jak šuplíky Loučení s Florencií z kavárničky Starej vlk, kterýho jsem ve Florencii poočku pozoroval. Koupil pryž v pneuservisu, přiheftoval ji, elegantně zprava(!) nasedl, mávnul mi a pomalu s královským klidem odplul. Pěkně s tím krásným boxerem ladil Mrkli jsme i na okruh v Mugellu Antický amfiteátr ve Veroně, zrovna připravovali nějaký operní představení Lago di Garda. Jelikož jsem měl místo v autobusu hned za řidičem vpravo, měl jsem během přesunů ten nejlepší výhled. Bylo to lepší než jakákoli velkoplošná obrazovka Eplorery v atriu San Zena ve Veroně A u Lago di Garda Poslední zastávka u Českého domku v Brixenu A je to. Dal jsem sem toho trochu víc, tak jste se snad nenudili a ty, co vydrželi až sem, tradičně zdravím od topenářů z Florencie Hučku jsem zakoupil od modrookýho, blonďatýho černocha v Pise. Ciao!
tombed Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Grazie mille per le foto e la storia Vojte, perfetto come sempre, sono felice.
skalis Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Jiz tradicni fotka vojta svihacky postavajiciho pred Orologeria Svizzera mi dokaze vyborne zvednout naladu. vojte, za rok zas .
honza71 Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Díky, pěkná exkurze.Ty Longines si kup. Rád si je u vás na severu příště prohlédnu.
Matthew Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 V 26. 4. 2011 v 16:31, 'vojt' napsal: Longines Heritage 1954, ty chci, ale vlastně předtím Rado Original jé moje krasavice byly by na prodej, pokud máš zájem... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/37461-longines-heritage-1954/
Radek K Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Bezvadné počtení. Super fotky, líbí se mi to.
Chorche Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 To je prostě země zaslíbená. Poslední dva roky tam taky jezdíme a myslím, že v tom budeme pokračovat i nadále, není důvod pro změnu. Jednou si koupím PAM a rovnou se tam odstěhuju A fotky opět parádní
vojt Odesláno 28. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 Díky, moc jste mě potěšili. Matthew, dyť sis je teď koupil a předtím ses na ně dost těšil, tak proč je hned dáváš pryč? Já do nich teď nepůjdu, počká to.
panedge Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) Krásný fotky-my jezdíme do Itálie taky už několik let a tu zemi máme nejradši-ať už kvůli jídlu,přívětivým lidem,prostě celkový atmosféře.Nevím jestli to můžu dát sem,ale snad pár fotek nikoho nenaštve.Hlavně nás zajímá jídlo plus kavárny a protože mám malý děti,tak samozřejmě i koupání.Tohle je z Udine Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem panedge
Chorche Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 Mojí drahou zajímalo v Benátkách nejvíc tohle ... po architektuře samozřejmě
Matthew Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 V 28. 4. 2011 v 19:46, 'vojt' napsal: Díky, moc jste mě potěšili. Matthew, dyť sis je teď koupil a předtím ses na ně dost těšil, tak proč je hned dáváš pryč? Já do nich teď nepůjdu, počká to. já vim... to je ta chronopromiskuita, už pokukuju jinde
M916 Odesláno 6. června 2011 Nahlásit Odesláno 6. června 2011 V 26. 4. 2011 v 16:31, 'vojt' napsal: ... a ty, co vydrželi až sem, tradičně zdravím od topenářů z Florencie Hučku jsem zakoupil od modrookýho, blonďatýho černocha v Pise. Ciao! Hmmm, je vidět, že majitel instalatérství se od loňska zmohl... ta hučka, ta to jednoznačně prozrazuje (dostal jsem se k tomuhle příspěvku až dnes, nějak to tu zanedbávám )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se