Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Já teda ale na použití této funkce nic zvláštního nevidím.. Nemusím si sednout s každým, dokonce mě může někdo iritovat.. to ale neznamená, že je na nej třeba pokaždé reagovat. Do vláken některých lidí nelezu, protože vím, že si nesedneme, když něco napíšou tak kam chodím tak mě alespoň neťuknou jejich, z mého pohledu cinty, přes čumák... Je to jako v restauraci, sedíš u stolu, od vedle je slyšet názor který se ti hodně nelíbí.. řekněme na politiku, vstaneš a půjdeš jim říkat, že jsou ňoumové? Asi ne Tak je ignoruješ A podle mě není nic nenormálního na tom, že i ten pomyslný gentleman, někoho s kým není schopen komunikovat, ignoruje... a možná by bylo zajímavější se vrátit k příspěvku č.74 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 a možná by bylo zajímavější se vrátit k příspěvku č.74 Nebo 79, jestli máš na to koule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Mám IQ houpacího koně.Já gentleman asi nebudu(Jako obvykle jsi nezklamal, tvoje prispevky jako obvykle postradaji naznaky normalniho uvazovani)viz.jedna reakce na můj příspěvek. Ale i tak jsem rád že si tu s někým dobře pokecám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 V období od druhé poloviny 18. století do konce 19. století se zvolna rodí nový, moderní člověk. Utvářejí se nová sociální a společenská cítění, která jsou důležitá pro kulturní vývoj celého 19., 20. i 21. století. Jedná se o dobu osvícenství, které si zakládalo na vzdělanosti člověka a praktickém rozumu. ?Touhu po nebeském ráji nahradilo putování po pozemských zahradách, symbolicky chápaných jako cesta duše k sobě samé.? Ideálem je šlechtic, který nedisponuje penězi, ale především ušlechtilou duší a vytříbenou povahou a vkusem. Důležité je uhlazené chování, skvělé vystupování, inteligence, znalosti z mnoha vědních oborů, galantnost a ryzí charakter. V Anglii měli a dodnes mají pro takového člověka/muže výraz ?gentleman?, v Německu je to ?biedermann? a u nás v Čechách byl označován jako ?šlechetník?. Autor práce: Zuzana Kozáčková No tak jsem trošku ještě pátral. Je to vyňatek z bakalářské práce výše zmíněné autorky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 V období od druhé poloviny 18. století do konce 19. století se zvolna rodí nový, moderní člověk. Utvářejí se nová sociální a společenská cítění, která jsou důležitá pro kulturní vývoj celého 19., 20. i 21. století. Jedná se o dobu osvícenství, které si zakládalo na vzdělanosti člověka a praktickém rozumu. ?Touhu po nebeském ráji nahradilo putování po pozemských zahradách, symbolicky chápaných jako cesta duše k sobě samé." Ideálem je šlechtic, který nedisponuje penězi, ale především ušlechtilou duší a vytříbenou povahou a vkusem. Důležité je uhlazené chování, skvělé vystupování, inteligence, znalosti z mnoha vědních oborů, galantnost a ryzí charakter. V Anglii měli a dodnes mají pro takového člověka/muže výraz ?gentleman", v Německu je to ?biedermann" a u nás v Čechách byl označován jako ?šlechetník". Autor práce: Zuzana Kozáčková No tak jsem trošku ještě pátral. Je to vyňatek z bakalářské práce výše zmíněné autorky :-) čemu se ta práce věnuje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Anotace Bakalářská diplomová práce nesoucí název ?Helena Lorenzová ? umění krásně žít? je zaměřena především na první polovinu 19. století, a to na rozvoj kultury, vzdělanosti a společnosti v tomto období. Práce se zaměřuje na objevy významné, nedávno zesnulé české estetičky Heleny Lorenzové, které jsou publikovány v knize ?Hra na krásný život? a věnuje se měšťanským salonům a české kultuře v letech 1800-1848. Základní přehled historie a nejvýznamnější kulturní aktéři v českých zemích jsou předstupněm pro základní příručky chování a aplikaci salonní kultury v praxi. Práce si klade za cíl co nejpřesněji popsat kulturu a společenskou náladu v českých zemích v době národního obrození. Proto je zde zařazena i stručná charakteristika biedermeieru, který se s národním obrozením prolínal. is.muni.cz/th/216801/ff_b_a2/FINALNI_VERZE_DIPLOMKY.doc Upraveno 3. května 2010 uživatelem Diamondking Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Mám IQ houpacího koně.Já gentleman asi nebudu(Jako obvykle jsi nezklamal, tvoje prispevky jako obvykle postradaji naznaky normalniho uvazovani)viz.jedna reakce na můj příspěvek. Ale i tak jsem rád že si tu s někým dobře pokecám. Kterýpak příspěvek to byl? Jinak ale co se tvé sebekritičnosti týče, tak když si tak rychle v hlavě vybavím místní příspěvky, tvoje bych neřadil do kategorie nejlépe označitelnou emotikonem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Kterýpak příspěvek to byl? Biges,to si nechám pro sebe.Počítám že GENTLEMAN taky zareaguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Biges,to si nechám pro sebe.Počítám že GENTLEMAN taky zareaguje. To jsem byl já? To bylo na mně? btw: nereaguju na toho GENTLEMANA Upraveno 3. května 2010 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Anotace Bakalářská diplomová práce nesoucí název ?Helena Lorenzová ? umění krásně žít" je zaměřena především na první polovinu 19. století, a to na rozvoj kultury, vzdělanosti a společnosti v tomto období. Práce se zaměřuje na objevy významné, nedávno zesnulé české estetičky Heleny Lorenzové, které jsou publikovány v knize ?Hra na krásný život" a věnuje se měšťanským salonům a české kultuře v letech 1800-1848. Základní přehled historie a nejvýznamnější kulturní aktéři v českých zemích jsou předstupněm pro základní příručky chování a aplikaci salonní kultury v praxi. Práce si klade za cíl co nejpřesněji popsat kulturu a společenskou náladu v českých zemích v době národního obrození. Proto je zde zařazena i stručná charakteristika biedermeieru, který se s národním obrozením prolínal. is.muni.cz/th/216801/ff_b_a2/FINALNI_VERZE_DIPLOMKY.docdíky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 To jsem byl já? To bylo na mně? btw: nereaguju na toho GENTLEMANA Ne,to nejsi ty.Doufám že kdyby jsi takhle reagoval tak v SZ a né aby celej chronomag mě měl za trotla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Sorry Já nepoznal na koho to je a mezi námi byl jenom salámio kterého mám jako ignorovaného také.. svatá trojice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) V našem případě je Gentelman takový člověk, jakým bychom tu chtěli být všichni... A to hlavně proto, že jeho morálka nepadá s anonymitou internetu Upraveno 3. května 2010 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 V našem případě je Gentelman takový člověk, jakým bychom tu chtěli být všichni... A to hlavně proto, že jeho morálka nepadá s anonimitou internetu Mluv za sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Mluv za sebe V našem případě je Gentelman takový člověk, jakým bychom tu, doufám, chtěli být všichni... A to hlavně proto, že jeho morálka nepadá s anonymitou internetu Lepší? edit: ono "doufat" je v tomhle vlákně potřeba Upraveno 3. května 2010 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Biges,to si nechám pro sebe.Počítám že GENTLEMAN taky zareaguje. Zbytečně. Salamio mi odkaz poslal, čímž mu děkuji Upraveno 3. května 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Žádnou vzletnou definici gentlemana napsat neumím, ale příkladem gentlemanství tohoto fóra je (a tím jsem si jist) Kubson. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Zbytečně. Salamio mi odkaz poslal, čímž mu děkuji Jsem netušil že o to tak stojíš?Alespoň se pobavíš když si píše trotl s gentlemanem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Z toho důvodu jsem i nerozklikával, resp. nečetl odpovědi tombeda a pata-bikera, mám je na listě ignorovaných, takže pokud sem vložili nějakou zajímavou definici, řekně te mi to.. , ať se má zas na co ptát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 4. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Gentleman - šlechetný člověk. V Anglii slove tak ona třída společenská, jež zaujímá místo mezi šlechtou a nižší třídou, pak vůbec lidé uhlazených mravů. V Americe sluje tak každý člověk, jenž vyniká poctivostí a ušlechtilostí ducha, nehledíc na rod, vzdělání nebo bohatství. Množného čísla ? gentlemen ? užívá se jako oslovení nebo při přátelském pozdravu. [Gentleman] jest v Anglii též titul muže, jemuž dovoleno nositi zbraň, ale jenž nemá titule šlechtického. Gentlemanem se člověk nerodí, nýbrž stává. Gentleman je produktem umění, konkrétně zušlechťování. Je důsledkem výchovy a vzdělání; formování vkusu a charakteru. Novověký gentleman je následníkem středověkého rytíře, jehož mnohé charakteristiky, např. ohleduplný a galantní vztah k ženám a dívkám, sdílí. I když je schopen bojovat, je v jednom aspektu pro gentlemana klíčové -, důraz na vojenské ctnosti, jenž je pro rytíře konstitutivní, je u gentlemana fakultativní. Zatímco rytíř byl válečníkem sui generis, tak řečeno na plný úvazek, gentleman jim není, alespoň ne nutně; i když za určitých okolností bojovat musí. Naopak, u gentlemana - na rozdíl od rytíře - je důraz na vzdělání a státnictví. Gentleman vzdělaný být musí. Stačí to tak... Toto je dle mě nejlepší definice gentlemana která sem byla vložena... Její formulace nabízí dostatek podnětů pro zamyšlení, je však dostatečně krátká Druhé místo obsadil HCIQ a jeho květnatá odpověď.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se