Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak jsem trochu šukal po netu a narazil jsem na pár zajímavých videí na youtube věnovaných tomuto kalibru. Možná to bude milovníky chronografů zajímat.

Skládání kalibru:

http://www.youtube.com/watch?v=LpDsxl4f1Kk&feature=fvw

Pohled patrně skrzevá mikroskop:

No a další skládání a rozkládání:

edit - doplnění

Upraveno uživatelem levistrauss
Odesláno

I kdyz jsem byl vzdy spise priznivcem klasickych trirucickovych hodinek, ten kalibr se mi cim dal vic libi. Neni to nic racionalniho, ale i tak... ze bych prehodnotil sve preference? t

Odesláno

To je fakt, jednoduše to vypadá, teda aspoň u toho profi videa... i když, určitě to hračka nebude. Sám jsem přemýšlel nad tím, jestli probíhá sborka kalibru u ETA strojově nebo manuálně, ale s ohledem na to, kolik se jich asi musí vyrobit, bych to viděl na stroj... Což je trošku škoda.

Jaké jsou zkušenosti s tímto kalibrem u členů fóra? Jak často, jestli vůbec, používáte funkci stopek? Kdosi na fóru se svěřil s tím, že si tím stopuje cestu autem na dovolenou... Jak dlouho můžou stopky běžet bez průběžného automatického nátahu? Předpokládám, že asi ne tak dlouho, jak by vydržely hodinky běžet bez aktivních stopek...

Odesláno
To je fakt, jednoduše to vypadá, teda aspoň u toho profi videa... i když, určitě to hračka nebude. Sám jsem přemýšlel nad tím, jestli probíhá sborka kalibru u ETA strojově nebo manuálně, ale s ohledem na to, kolik se jich asi musí vyrobit, bych to viděl na stroj... Což je trošku škoda.

Jaké jsou zkušenosti s tímto kalibrem u členů fóra? Jak často, jestli vůbec, používáte funkci stopek? Kdosi na fóru se svěřil s tím, že si tím stopuje cestu autem na dovolenou... Jak dlouho můžou stopky běžet bez průběžného automatického nátahu? Předpokládám, že asi ne tak dlouho, jak by vydržely hodinky běžet bez aktivních stopek...

K tomuto strojku už bylo na fóru vyřčeno asi vše, takže v podstatě není co dodat - přesný, spolehlivý. Stopky na x-windech si občas pustím, jen tak pro ten pocit, na Orisech spíš ne, závity korunek je třeba šetřit ;)

Možná jeden poznatek mě napadá - když si přiložím oboje tyto hodinky k uším jako stereo :headphone: , tak strojky tikají naprosto stejně, jak jeden muž, nevím jestli je to náhoda, nebo na to má vliv zemský magnetizmus či co... :thumbsup_anim:

Odesláno

Tento chrono-stroj patří mezi legendy. Neustále se tu pěly ódy na ElPrimero, ale co Valjoux? Je to spolehlivý dělník, jehož služeb se bude do budoucna dále ve velké míře využívat.

Odesláno

Určitě bylo řečeno mnoho, ale přesto si myslím, že si tento kalibr zaslouží pozornost. Známý mi přeposlal tyto fotky - zdroj neznám... Jedná se o různé varianty kalibru... upřímně, ani jsem netušil, že existuje tolik odnoží od základní varianty.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...