B.F.G. Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Odesláno 22. května 2010 Nápadů by bylo jako prase... Kmitání měřit asi tenzometry, podle mě je to alfa a omega toho celého. Tepelná roztažnost šroubku to kmitání jen nějakým způsobem deformuje. Otázkou zůstává, jak moc to doopravdy mění v reálu? Možná je u konstrukce celé zbraně jen jeden velký problém, konzervativnost... Dal by se udělat pokus, že by se udělala nástřelná bez pažby? Aby bylo vidět jak to vlastně funguje samotný? Kdysi jsem četl článek o tom jak amíci laborovali s malorážkovým střelivem kvůli snad olympiádě bo co, nakonec to prý díky novým nábojům i vyhráli (žeprej) ten článek si moc nepamatuju, ale uváděli v něm jako hlavní průser nejlepšího nástřelu právě střelivo. (kolísání parametrů) Tyjo, tyhle věci bych raděj probíral u piva, co?
josse Odesláno 23. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2010 stačí steak zbytek si nech ... vybavení ... budu se muset zeptat otce zná se s profesorem z VŠB snad něco vyloudím ... nastřel bez pažby nad tím jsme taky kdysi uvažovali problém je upnuti zbraň musíš nějak chytit do nastřelovací stolice nebo svěráku a bez pažby je to problém porušíš právě to kmitání jak sundáš pažbu zůstane ti hlaveň a pouzdro závěru za nic z toho to nechytnu nastřelovací kozy se dělají tak že simulují i pohyb střelcova ramene tak se dosahuje nejmenších sestřelů je odpružena pružinami střelba z řemenu upnutého o rameno a předpažbí je přesnější než z nožek jedine jak nastřelit bez ovlivněni pažby co jsem slyšel je udělat měděný blok do kterého se systém upne... ja to zase slyšel o rusech a dokonce jsem měl i krabičku od těch náboju ... tady jsme se o tom bavili je to ale dlouha diskuze zhruba o tom co tady plus kopa obrovská kopa věcí kolem dalších http://forum.gunshop.cz/ultrapresna-strelba-t8491-135.html?hilit=olimpr#p148588 já bych se o tom rači taky pobavil na živo ...
B.F.G. Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Odesláno 23. května 2010 (upraveno) Nene, já to číst nebudu, jsem rád, že mě krátké zbraně jakš takš po 20ti letech pustily.... Ten článek mám někde na půdě ve střelecké revue, ale nechce se mi tam lozit. Určitě bude kmitat závěr-hlaveň na pažbě, jde o to, jestli to celé má pažba zpevnit, nebo ne. Prvně bych změřil alespoň změnu teploty šroubu, studená zbraň - teplá zbraň, po maximu výstřelů a spočítal o kolik se změní moment, na který je šroub utažený. Případně bych použil materiál, který má potřebou pevnost, podobné chování ("pružnostní" charakteristiku pro danou aplikaci jako ocel) či snad tužší? na výrobu šroubu a přitom má výrazně menší tepelnou roztažnost než ocel (která má cca 10^-3mm/m při delta 1°C) tzn například (FeNi 36 invar, FeNi 40 kovar, nebo třeba Wolfram chocho - ten raděj nebrat) otázkou jak se chovají tyto kovy při opakovaném namáhání rázy a vibracemi a jak se chovají ty šrouby, když jsou defakto namáhány na tah, uplatňuje se relaxace? Fakt bych radšj změnil konstrukci zbraně, jestli to má takový vliv... Občas, když jsem koukal na Future Weapons na Discovery, tak jsem žasnul, jak můžou ty moderní krochny vůbec vydržet ve válce a po jakou dobu, kolikát bylo vidět na záběrech z rychlostní kamery, jak se tělo zbraně, něbo závěr, naprosto šíleně deformuje při pohybu, fakt to nechápu... V Brně je hospod plno co? Upraveno 23. května 2010 uživatelem B.F.G.
josse Odesláno 24. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2010 A kruh se uzavírá !!! jsme u výroby šroubu z materiálu s nízkou tepelnou roztažností (na dva šrouby a pouzdra na pokus neseženu material a nebo to bude za 80% ceny metrového kusu ...) wolfram to jsi mě pobavil to by z toho byly šrouby dříve silou mysli ... dělal jsem s nim jednou myslim že basnička s havranem od Poe se k tomu hodí akorát (never more) na netu jsou videa kde porovnávají M16 a AK ... ak se rozkmitá tak že napnutá struna je proti tomu nic ... od te doby co nam prodali střelnici na okruhu se v brně nepohybuju ... ale z brodu to taková dálka není jen ta doprava
B.F.G. Odesláno 25. května 2010 Nahlásit Odesláno 25. května 2010 A kruh se uzavírá !!! jsme u výroby šroubu z materiálu s nízkou tepelnou roztažností (na dva šrouby a pouzdra na pokus neseženu material a nebo to bude za 80% ceny metrového kusu ...) wolfram to jsi mě pobavil to by z toho byly šrouby dříve silou mysli ... dělal jsem s nim jednou myslim že basnička s havranem od Poe se k tomu hodí akorát (never more) na netu jsou videa kde porovnávají M16 a AK ... ak se rozkmitá tak že napnutá struna je proti tomu nic ... od te doby co nam prodali střelnici na okruhu se v brně nepohybuju ... ale z brodu to taková dálka není jen ta doprava Ještě mě napadla taková pitomost, možná bych do zbraně dal dvě hřídele se závity na konci, jeden závit natvrdo dotáhl do zbraně s velkým momentem a na konec bych dal matici která by dotahovala pažbu se zvoleným momentem, třeba by to taky něco udělalo... Teorie s nízkou roztažností je jen teorie, podle mě tudy cesta nevede, až se budu někdy prázdninách nudit, tak mi pošleš rozměry a délky a já ti to teda spočítám..
josse Odesláno 25. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2010 Ještě mě napadla taková pitomost, možná bych do zbraně dal dvě hřídele se závity na konci, jeden závit natvrdo dotáhl do zbraně s velkým momentem a na konec bych dal matici která by dotahovala pažbu se zvoleným momentem, třeba by to taky něco udělalo... Teorie s nízkou roztažností je jen teorie, podle mě tudy cesta nevede, až se budu někdy prázdninách nudit, tak mi pošleš rozměry a délky a já ti to teda spočítám.. mě za se napadlo proč dělat tak dlouhé ty šrouby centimetr pul ve zbrani pul v pouzdře a z pouzdra by se stala trubka o jejíž dno by se to opřelo a hlava by se udělala 3 cm at´se s tim nešátrá v hluboké díře... a potom ještě taková blbůstka udělat hlavu zespodu pod uhlem ať se vystředí na střed ... mechano? vykřikoval jsi tady že by jsi to vyrobil ... ty máš přístup k materiálu? a nebo by jsi to udělal z oceli mi tvrdil že to je invar a že stejně prd poznám :D
mechano Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 mechano? vykřikoval jsi tady že by jsi to vyrobil ... ty máš přístup k materiálu? a nebo by jsi to udělal z oceli mi tvrdil že to je invar a že stejně prd poznám :D Tak především jsem nevykřikoval, jen jsem ti nabídl, že to vyřeším a to jsi odmítl, s tím, že si to můžeš udělat sám. Jak se ale ukazuje, moc ti to nejde. Ten materiál se mi válí v dílně po zemi, a kde se dá koupit jsem ti tady taky napsal. Co víc bych pro tebe ještě mohl udělat? A ta poslední věta, to už je urážka.........
B.F.G. Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ty Mechano, zameť si občas podlahu aspoň.
mechano Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ty Mechano, zameť si občas podlahu aspoň. Ani nevíš, jak moc máš pravdu.
josse Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Omlouvám se ti za své neomalené jednání , psal jsem to pozdě a unaveny ,ale to mě neomlouvá.Moc mi to nejde ze špitalu ,ale taky je pravda že na to nespěchám a tuto diskuzi jsem rozpoutal kvůli přílivu nových myšlenek do mých zatuchlých šedých buněk mozkových. Myslím že mi přinesla víc než jsem vůbec čekal a zato i děkuji.Tebe i B.F.G bych někdy rád potkal i na živo. Do Bibusu jsem psal zatím mi neodpověděli počkám a potom zkusím zbylé dva emaily jak nepomůže ani to tak telefonu maji na svých stránkách taky dost.
mechano Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Omlouvám se ti za své neomalené jednání , psal jsem to pozdě a unaveny ,ale to mě neomlouvá. Moc mi to nejde ze špitalu ,ale taky je pravda že na to nespěchám a tuto diskuzi jsem rozpoutal kvůli přílivu nových myšlenek do mých zatuchlých šedých buněk mozkových. Myslím že mi přinesla víc než jsem vůbec čekal a zato i děkuji. Tebe i B.F.G bych někdy rád potkal i na živo. Do Bibusu jsem psal zatím mi neodpověděli počkám a potom zkusím zbylé dva emaily jak nepomůže ani to tak telefonu maji na svých stránkách taky dost.
josse Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 ozvali se tak uvidíme jek dál když se dozvěděli že toho chcu tak málo ...
dknespl Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 že toho chcu tak málo ... No o tom to je, metrák bych taky uměl objednat
mechano Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 No o tom to je, metrák bych taky uměl objednat Takže by se nakonec hodil starej, dobrej.............?
B.F.G. Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 V Bibusu by ti měli prodat jakékoliv množství, teda aspoň mi to tak tvrdili, když jsem po nich somroval slitiny titanu. Není problém na Vídeňskou zaskočit případně...
mechano Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 V Bibusu by ti měli prodat jakékoliv množství, teda aspoň mi to tak tvrdili, když jsem po nich somroval slitiny titanu. Není problém na Vídeňskou zaskočit případně... To je stejné jako třeba v Parexu, jakmile tam začne vopruzovat příliš mnoho lidí s neobchodními požadavky, přestanou být úslužní.
josse Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) mechano já tě nenazval ... tam tím na vozíku ... zatím to vypadá nadějně tak uvidím ... jestli to půjde tak jich zneuži.... pardon využiju i dále napadla mě taková serepetička ... a z Ostravy to je kousek dál ...jak se dostanu domů tak hodím na papír svoji fantazii a uvidí se ...ať tady jen tak neklábosíme a je to k něčemu... Upraveno 26. května 2010 uživatelem josse
josse Odesláno 16. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2010 Nějakou dobu jsem se sem nedostal ... první email: Dobrý den, Omlouvám se za nezodpovězený Email. Navrhoval bych Vám materiál, který máme skladem v Brně. Je to nejlevnější varianta i když máme jen průměr 16 mm, ale vzhledem k množství bych volil tuto alternativu. Alloy 36, DIA 16 mm, L = 515 mm, 1 ks, tj. 0,8 kg za 1305 Kč /kg tj. cca 1044 Kč. Balné a poštovné je 100 Kč celkem. S pozdravem. Radim Kuklinek druhy: Máme skladem i průměr 8 mm, 10 12 mm ale v našem skladu ve Švýcarsku popř. Německu, a v tak malém množství by cena byla značně vyšší. Včetně nákladů na balné a řezání. takže k invaru tolik v projektu a experimentu jsem se nedostál dál rozjel jsem ještě jiný projekt s laserem ... ale vypadá to že bych se mohl dostat k vybavení na VŠB Ostrava tak uvidím termo kamera , rychlo běžná kamera , snad i něco na vibrace a kmitání
josse Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Tak aby to nevypadalo že to bylo k prdu...po spoustě peripetii jsem vyrobil tři sady šroubu které byly pokusně nasazeny, ale tim že krom momentového klíče nemám jak co posoudit... tak jsem akorát střelci vysvětlil čim by to mělo byt lepší a on měl další psychickou oporu nemá zatím čas a prostor se tomu věnovat hlouběji rozjel jsem několik dalších projektu které mi ho žerou (Rektifikační laser k nastřelování, malosériová výroba plnících a kuličkových per... ) ... a za týden mám zkoušky takže se třeba i učit a potom nastoupit do práce abych si udělal povinné tři roky praxe (všeho všudy za minimální mzdu) ale tak musí být veselo že ano
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se