Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Jojo - Kovotex 18mm z dvojek jim nesluší. Buď něco kovového fakt pěkného v 19mm(třeba mesh jim sluší suprově) nebo radši gumu nebo kůži.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej je zpátky na kůži, bylo to lepší. Nemluvě o škvíře mezi tahem a nožkama.

Jinak dobrý, zajímavý odstín.

Vy mi teda dáváte - dám zpět na kůži. Barva je eltňácká z CZECH TEAMů i řemínek (za moc nestojí uvidím, jak dlouho vydrží):smile_anim:

Ten tah je prozatímní, budu ještě pátrat - nějaké návrhy nemáte. V českých krajích se tento rozměr snad ani nevyskytuje.

Upraveno uživatelem navi
Odkaz ke komentáři

Jojo - Kovotex 18mm z dvojek jim nesluší. Buď něco kovového fakt pěkného v 19mm(třeba mesh jim sluší suprově) nebo radši gumu nebo kůži.

Co je to za mesh. Dáš mi link do SZ, prosím?
Odkaz ke komentáři

Tak už mi dorazily me druhé Igeny, pouzdro i s kovovou částí lunety je v relativně dobrém stavu, v porovnáná s prvnímy asi o 100 % lepší. Ale s lunetou nešlo vůbec otáčet a při čištění mi sama vyskočila plastová vložka lunety ven a když jsem ji po vyčištění nandaval zpět tak se na několika místech oloupala :crying_anim: Poškození mezi 55-10 už bylo při nákupu a je zespoda, ostatní oloupnuté kousky jsou moje práce. Takže potřebuju sehnat originální vložku lunety a také korunku která je úplně z něčeho jiného.

Pravděpodobně pujde okrový ciferník do tohoto dobrého pouzdra a černý s horším pouzdrem pošlu do Eltonu na renovaci.

Odkaz ke komentáři

Mé první Igeny - je na nich ještě hodně práce, ale mám z nich radost. smile_anim.gif Nejvíc mně asi trápí slezlá lumi barva na šestém indexu. crying_anim02.gif Starou korunku jsem vyhodil, neboť byla ohnutá a ošklivá. oneeyed02.png

1008201207.jpg

Jsou dost špatný...:crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Relativně jde prechromovat pouzdro, na kterém je poškozen chrom, ale ne mosaz - pokud má stále ostré hrany. Tohle ale už nemá nejen hrany, ale ani tvar hodinek. To pouzdro fakt nemá cenu ani vlastní váhy v kovošrotu.

Je zvláštní, jak úplně stejné hodinky stejného výrobce cca stejně staré dokáží zoxidovat úplně jiným způsobem na zápěstí různých lidí- viděl jsem sporty nošené relativně pravidelně téměř 20 let zachovalé tak, že nebyla vidět mosaz. Jiné- nošené stejně často- mají úplně vyžrané a vypadané dost ostře ohraničené díry na spodní straně pouzdra hluboko do mosazi, ale kolem je zdravý chrom. Další mívají setřelé chromování a mosaz zvětrává a jaksi ...šupinkuje, loupe se jak kůže s lupenkou. Jiné zase jsou oleštěné a odchromované tak, že skoro ztrácejí tvar, ale mosaz je lesklá a hladká. Asi záleží na chemickém složení potu..? Nebo má mosaz z různých sérií jiné složení a vlastnosti? Je to na utažení řemínku či tahu?

Tohle pouzdro je dost špatné, ale pokud je na stěžejkách dost materiálu, pořád by se třeba nachromovat dalo. Na fotkách poznám, jestli to chci nebo nechci do sbírky, ale kvůli rozhodnutí jestli chromovat nebo ne by asi bylo potřeba je vidět.

Sám jsem zatím na chromování jen párkrát pomyslel, ještě jsem si žádné hodinky pochromovat nedal...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...