Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Já si nemyslím, že je to divočinka, je to přeci co možná nejpodobnější autentickému originálu, který vlastní accutron. A to jsem si u těch jeho dlouho myslel, že to je novodobá renovace z Eltonu s vlastním barevným návrhem. Až on mě vyvedl z omylu.

Honzo, díky za nabídku, nemám problém dát tam kteroukoli verzi korunky v NOS stavu, můžu tam dát i korunku od velmi jemně, až po naprosto zdrcujícím způsobem zdevastovanou a to v mnoha mezistupních...:smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si nemyslím, že je to divočinka, je to přeci co možná nejpodobnější autentickému originálu, který vlastní accutron. A to jsem si u těch jeho dlouho myslel, že to je novodobá renovace z Eltonu s vlastním barevným návrhem. Až on mě vyvedl z omylu.

Honzo, díky za nabídku, nemám problém dát tam kteroukoli verzi korunky v NOS stavu, můžu tam dát i korunku od velmi jemně, až po naprosto zdrcujícím způsobem zdevastovanou a to v mnoha mezistupních...:smile_anim:

Mám doma dost podobnou škálu. No nic, jsem za dobráka a ještě jsem ušetřil. :sleeping_03anim:

Odkaz ke komentáři

Sice to ještě není na chlubení, ale mám z nich radost, co dodat, mám modré Igeny Posted Image

jsou funkční, ale rozhodně potřebují "ozdravnou kůru". Pouzdro je nově chromovaný (výrazně zaoblený hrany), luneta má celkem běžnou patinu, ale myslím, že ručky jsou bastlený, (mají bílou barvu) u sklíčka si nejsem jistý, jestli je originál, ale nápis na ciferníku "Czechoslovakia" je podle mě dost "utopenej", korunka myslím taky nebude originál, tak přemýšlím, zda je vyšlu zpět do jejich rodnýho města a jak velký rozsah renovace zvolím. Dýnko vypadá slušně, tak nevím, zda má cenu volit prosklený (Ale to by asi potřebovalo nerez pouzdro? Při detailním pohledu na ciferník jsou patrný známky po opravě - retušování "odřenin". Budu vděčen za ispiraci k nastávající renovaci....

Tak až je nechám dát do pořádku, nezapomenu se pochlubit.

post-13018-044608800 1292265247.jpg

post-13018-065103000 1292265313.jpg

post-13018-035703000 1292265353.jpg

Odkaz ke komentáři

Sice to ještě není na chlubení, ale mám z nich radost, co dodat, mám modré Igeny Posted Image

jsou funkční, ale rozhodně potřebují "ozdravnou kůru". Pouzdro je nově chromovaný (výrazně zaoblený hrany), luneta má celkem běžnou patinu, ale myslím, že ručky jsou bastlený, (mají bílou barvu) u sklíčka si nejsem jistý, jestli je originál, ale nápis na ciferníku "Czechoslovakia" je podle mě dost "utopenej", korunka myslím taky nebude originál, tak přemýšlím, zda je vyšlu zpět do jejich rodnýho města a jak velký rozsah renovace zvolím. Dýnko vypadá slušně, tak nevím, zda má cenu volit prosklený (Ale to by asi potřebovalo nerez pouzdro? Při detailním pohledu na ciferník jsou patrný známky po opravě - retušování "odřenin". Budu vděčen za ispiraci k nastávající renovaci....

¨Ručky jsou originál, jen méně časté.

Odkaz ke komentáři

Jsou krasne, jen je skoda toho pouzdra. Jsem zvedav, jak to dopadne.

Odkaz ke komentáři

Jsou krasne, jen je skoda toho pouzdra. Jsem zvedav, jak to dopadne.

Tak je rozhodnuto: Po dnešním telefonickém rozhovoru s paní Ing. Krskovou z Eltonu putujou do Novýho Města a budou zasazený do nerez pouzdra, nový modrý ciferník s bílou luminiscencí a bílá luneta s modrými indexy, niklový ručičky s bílou luminiscencí. "můj" hodinář je dnes zkouknul, strojek zhodnotil jako velmi slušný, v dobré kondici, ale ten nový chrom - jak se vyjádřil - celkem prasečina....

Odkaz ke komentáři

Nechci Ti do toho kecat, ale původní cifr je původní.A ten tvůj je v opravdu pěkném stavu, ten nový cifr není nikdy moc autentický. Snad ručky, tam je to dobré, korunka a pouzdro taky. Ale cifr nech!!!

Díky za radu a inspiraci, budu o tom vážně uvažovat! A taky váhám, černou lunetu nebo bílou??????

Odkaz ke komentáři

Nechci Ti do toho kecat, ale původní cifr je původní.A ten tvůj je v opravdu pěkném stavu, ten nový cifr není nikdy moc autentický. Snad ručky, tam je to dobré, korunka a pouzdro taky. Ale cifr nech!!!

Naprosto souhlasim, proc zbytecne vymenovat cifr. Myslim, ze je nejlepsi zachovat pokud mozno co nejvice origo dilu, kdyz uz to hlavni - pouzdro original neni....

Odkaz ke komentáři

Jestli zachováš bílé ručky, měl bys mít autenticky i bílou lunetu. Chromované ručky jsou na tom modrém cifru méně výrazné a černá luneta trochu smutná. Ta bílá to, myslím, hezky oživí. Ale je to věc vkusu. A ten cifr kuuwa neměň, víš kolik lidí by bylo šťastných, kdyby ho měli origo v tom Tvém stavu?

Odkaz ke komentáři

Jestli zachováš bílé ručky, měl bys mít autenticky i bílou lunetu. Chromované ručky jsou na tom modrém cifru méně výrazné a černá luneta trochu smutná. Ta bílá to, myslím, hezky oživí. Ale je to věc vkusu. A ten cifr kuuwa neměň, víš kolik lidí by bylo šťastných, kdyby ho měli origo v tom Tvém stavu?

Jen ilustrační foto:

post-5320-052850100 1292419782.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja bych ho treba vymenil za cernej. :smile_anim: Me se teda ale libi vsechny varianty s cernou lunetou a niklovanyma ruckama ty bile mi prijdou jako pro zensky. Ale nejvic se mi libi cerno cerne s niklovanyma ruckama protoze Igeny vychazely z verze vojenskych potapek a proste tenkrat to byly jediny vhodny a prvni hodinky pro potapece. Nebo to bylo obracene?:worried_anim:

Jo jeste taky zalezi jestli chces hodinky normalne nosit protoze tam bych videl vyhodu v novym cifru v tom ze ma lepsi fluorescenci takze i chvili sviti no a taky prece jenom ma vyraznejsi rysy. Ten svit pokladam jako velkou slabinu hodinek no a taky vodotesnost. Ale jsou krasny. :smile_anim:

Upraveno uživatelem diver60
Odkaz ke komentáři

Souhlasím s tím, že různé barevné varianty Sportů jsou zajímavé, ale asi všeobecně nejvhodnější k nošení jsou černo-černé s niklovýma ručkama :)

4ernočerné jsou klasika, ale třeba zrovna varianta "baník" je moje druhá nejoblíbenější. Občas na mne ty černé působí moc pohřebně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...