Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všetkých odborníkov.

Som na tomto fóre nováčikom a do sveta hodinárskej elity som tiež vstúpil len nedávno, takže Vás prosím o strpenie, kým si navyknem na pravidlá tohto fóra a rešpektovanie toho, že sa mnohým z Vás budú moje otázky zdať primitívne.

Pred nedávnom som si zakúpil automatické pánske náramkové hodinky Tissot PRS 516 Automatic (model T91.1.483.31). Keďže som za ne zaplatil výrobcom odporúčanú cenu (450 ?) a čakal som na ne dosť dlho (3 mesiace), lebo ich predajca objednával priamo zo Švajčiarska, mám 100 % istotu, že sú originálne. Chcem sa Vás opýtať, koľko sekúnd za deň je maximálna povolená odchýlka u takýchto hodiniek? Po 4 dňoch sa totiž náhlia presne o 1 minútu, čo ja osobne považujem u automatického strojčeka kalibru 2836-2, ktorý tieto hodinky poháňa, za dosť veľkú odchýlku, no možno je to len moja domnienka, pretože v predajni som bol oboznámený s tým, že tolerancia u takýchto hodiniek je +/- 10 až 15 sekúnd za deň. Všetko vraj závisí od toho, koľko hodín denne budem hodinky nosiť, ale myslím, že v mojom prípade by to problém nemal byť, pretože ich vždy nosím minimálne 12 hodín denne. V predajni mi ešte spomínali, že presnosť ovplyvňujú aj elektromagnetické zariadenia ako PC, TV, Hi-Fi, väčšie repro, mikrovlná rúra a tak podobne. Keďže som, ako som sa už raz zmienil, v tejto oblasti len úplný začiatočník, chcel by som sa Vás, všetkých odborníkov opýtať, ktoré z týchto informácií sa zakladajú na pravde a ktoré sú mýty.

Za akékoľvek rady a cenné a užitočné informácie vopred ďakuje

Maťo z Bratislavy

Odesláno

ak ich mas este len 4 dni je pokojne mozne ze sa ti casom ustalia. pokial viem nie je to nic vynimocne. 15 sekund denne nie je sice nic moc ale myslim ze este akceptovatelna hodnota. kazdopadne kazdy hodinar by ich podla mna vedel nastavit na lepsiu hodnotu. takze ak sa neustalia. skus hodinara

Návštěvník Matterhorn
Odesláno (upraveno)

Patnáct vteřin je u Tissotu, který není žádný hi-end dobrá hodnota :) . Jak píše Pixelator, můžeš si je dát seřídit. Co se týče magnetického pole mají v prodejně skoropravdu, počítače a obdobných zařízení bych se nebál, ale na velké reproduktory bych je neodkládal.

Edit tečka na konci věty a ó hrůzo špatný název Tissotu :(

Upraveno uživatelem Matterhorn
Odesláno

Ahoj mam ten isty model sice v chronu.Dnes som sa vratil zo servisu.mal som ten isty problem akurat mi robili -9sekund denne co na moj vkus je pre 7750 prilis.Pani na mna vytiahla sanon kde mi ukazala mozne odchylky tychto hodiniek.chrono mali-6/+4a nechrono -10/+30.Ako ti uz pisali vyssie pockaj chvilu nech sa zabehne a potom uvidis

Odesláno
Patnáct vteřin je u Tissotu, který není žádný hi-end dobrá hodnota :) . Jak píše Pixelator, můžeš si je dát seřídit. Co se týče magnetického pole mají v prodejně skoropravdu, počítače a obdobných zařízení bych se nebál, ale na velké reproduktory bych je neodkládal.

Edit tečka na konci věty a ó hrůzo špatný název Tissotu :(

OK, čiže to mám urobiť tak, že mám zájsť do hodinárstva, (predpokladám, že najideálnejšie by bolo tam, kde som si hodinky kúpil) a poprosiť ich, aby mi nadstavili hodinky na presnejší chod? Pochopil som to správne?

Ďakujem za radu.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jak uz bylo receno, pockal bych par mesicu nez se to usadi. Pokud je odkladas na noc ze zapesti, zkus zjistit jestli se nepresnost nejakym zpusobem zmeni (zvysi, snizi). Ruzne polohy strojku maji totiz vliv na jeho chod. Je mozne ze, v jiste pozici se jeho chod zpomali a vyrovna rozdil. V pripade, ze je odchylka pravidelna, tak ji mikroregulaci seridi zrucny hodinar. Moje Tissoty delaly +30s denne a po serizeni -2s.

Odesláno

Jak uz bylo receno, pockal bych par mesicu nez se to usadi. Pokud je odkladas na noc ze zapesti, zkus zjistit jestli se nepresnost nejakym zpusobem zmeni (zvysi, snizi). Ruzne polohy strojku maji totiz vliv na jeho chod. Je mozne ze, v jiste pozici se jeho chod zpomali a vyrovna rozdil. V pripade, ze je odchylka pravidelna, tak ji mikroregulaci seridi zrucny hodinar. Moje Tissoty delaly +30s denne a po serizeni -2s.

No áno, ale vieš, ubehol už mesiac ako ich mám a hodinky sa mi stále náhlia o 15 sekúnd za deň. Kupoval som ich v hodinárstve Watch De Luxe: www.wow.sk (čo je vychýrené hodinárstvo tu v Bratislave), ale vôbec netuším, či sú seriózni a dôveryhodní, čo sa týka nastavovania a presnosti kalibrácie hodiniek. A ešte by ma dosť zaujímalo, aký to bol hodinár, ktorý ti urobil hodinky 15-krát presnejšími? Nie že by som chcel tvoje tvrdenie nejako spochybňovať, ale pomer +30 sekúnd za deň pred kalibráciou a -2 sekundy za deň po kalibrácií sa mi zdá akýsi prehnaný, ale u teba to bude spôsobené zrejme tým, že máš asi strojček s vyššou presnosťou, lebo ja mám len strojček ETA 2836 v základnom móde "standard" a ešte ma zaujíma, ktoré hodinárstvo (prípadne akého hodinára) by si mi na Slovensku odporučil, ako niekoho komu môžem bez obáv zveriť svoje hodinky, aby mi ich nastavil na presnejšiu hodnotu odchýlky chodu?
Odesláno (upraveno)

Nové PRS 516 automatic pro rok 2010

http://www.tissot.ch/?mod_collections/action_getsubfamilies/colid_0002/famid_0033/refid_T044_430_26_051_00

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem redd

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...