Karlos Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Páč se mi předělávky kapesních hodinek líbí, vypadají zajímavě, starodávně a často v nich bývají zajímavé strojky, tak každou chvíli někde nějaké koupím. Teď třeba tyhle dvoje, na fotce pro porovnání s běžnými primkami, Zachovalé, skoro funkční, s pěknými, zachovalými pouzdry... už se těším co se z nich podaří vytvořit. A vím, že různých předělávek je mezi členy dost, tak jestli někdo chcete, pochlubte se svými zajímavými kousky (většinou teda spíš kusy ) Ať se tady něco děje.
prukajda Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Páč se mi předělávky kapesních hodinek líbí, vypadají zajímavě, starodávně a často v nich bývají zajímavé strojky, tak každou chvíli někde nějaké koupím. Teď třeba tyhle dvoje, na fotce pro porovnání s běžnými primkami, Zachovalé, skoro funkční, s pěknými, zachovalými pouzdry... už se těším co se z nich podaří vytvořit. A vím, že různých předělávek je mezi členy dost, tak jestli někdo chcete, pochlubte se svými zajímavými kousky (většinou teda spíš kusy ) Ať se tady něco děje. Zajímavé kousky. To jsi koupil už s těmi pouzdry, nebo jsi koupil kapesní a toto je již první fáze Tvé konverze na pořádný kus náramkových? Jak často se dělaly takovéto konverze již dřívě s přechodem od kapsáčů na náramkové? Sem tam něco obdobného na aukru zahlédnu, ale moc jsem toho neviděl.
Karlos Odesláno 8. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2010 Tohle je taky z Aukra a takhle to bylo. Jedny chvíli jdou, druhé zatím ne. Ale líbí se mi, že mají pěkně chromovaná pouzdra a tak do některých nejšpíš zkusím naroubovat nějaký jiný strojek. Jak často se takovéhle věci dělaly, to netuším, ale když se to dodnes objevuje, tak toho asi bylo natvořeno dost. Podle mě jsou to poválečné kreace. Jinak náramkové hodinky se továrně dělaly už daleko dřív, někde od 20. let.
Dr.Gaga Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Omlouvám se, ale tyto kreatury odsuzuji. Není to ani originál, ani nositelné. Nejlepší jsou popisky na ebayi lákající zákazníka ke koupi zaručeně originálních gigantických hodinek... Jaká rarita. Jinak ale chválím zájem. Super.
Karlos Odesláno 9. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Netřeba se omlouvat. Já to nemám kvůli originalitě, mám to jen proto, že se mi to líbí, přijde mi to zajímavé a mám z toho takový zvláštní dojem dob dávno minulých... Nosit se to dá, když to člověk nosit chce Stejně jako třeba na dnešní dobu maličké vintage hodinky. Když má člověk k něčemu vztah, tak si to prostě sám pro sebe odůvodní.
prukajda Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Omlouvám se, ale tyto kreatury odsuzuji. Není to ani originál, ani nositelné. Nejlepší jsou popisky na ebayi lákající zákazníka ke koupi zaručeně originálních gigantických hodinek... Jaká rarita. Jinak ale chválím zájem. Super. Já bych tak přísný nebyl. Líbí se mi, jak dáváš dokupy staré kousky. Sám mám od Karlose stavebnici kapesních Molnií předělanou na náramkové a nosím je docela rád. Nádherně tikají . Ty předělávky od Karlose si na nic nehrají, je to dělané pro radost. Nikoho tím nepřesvědčuje o originalitě. Pokud dělá Tobě radost uvádět zase do chodu staré kousky a Karlosovi takovéto bastlení, pak je to podle mého názoru naprosto v pořádku. Omlouvám se případným ortodoxním hodinářským puristům, ale pokud to přináší radost, je to podle mého OK.
Karlos Odesláno 9. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Kdybys nepovídal a radši sem přihodil nějakou aktuální fotku těch molnijí
prukajda Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Kdybys nepovídal a radši sem přihodil nějakou aktuální fotku těch molnijí Nic se na stavu na stránkách: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24759 nezměnilo. Nějak jsem zapomněl na úmysl pořídit vhodnější řemínek...
vito Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 (upraveno) karlos: Nejsem zas až tak velký odborník, ale pokud by to byly opravdu předělávky z původně kapesních hodinek, proč mají subciferník na šestce? Při předělávce bývá přeci vždy jeden z největších problémů změna ciferníku tak, aby byla vteřinovka na devítce a byly správně číslice. Proto mají taky některé předělávky korunku nahoře na dvanáctce nad řemínkem. Já mám podobné jako máš ty, jsou ve vlákně Vojenské hodinky a ty jsou také evidentně už vyrobené takto. Jinak máš moc pěkné hodinky a já ti fandím. Ono totiž diversky a pilotky v moderním stylu má dnes kdekdo......... Upraveno 10. května 2010 uživatelem vito
railmaster Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 karlos: Nejsem zas až tak velký odborník, ale pokud by to byly opravdu předělávky z původně kapesních hodinek, proč mají subciferník na šestce? Při předělávce bývá přeci vždy jeden z největších problémů změna ciferníku tak, aby byla vteřinovka na devítce a byly správně číslice. Proto mají taky některé předělávky korunku nahoře na dvanáctce nad řemínkem. Já mám podobné jako máš ty, jsou ve vlákně Vojenské hodinky a ty jsou také evidentně už vyrobené takto. Jinak máš moc pěkné hodinky a já ti fandím. Ono totiž diversky a pilotky v moderním stylu má dnes kdekdo......... Môhlo by to byť aj preto, že vreckové hodinky mávali korunku nielen na 12-ke ale aj na 3-ke.
vito Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 railmaster: Ano, to je jistě možné, já jsem takové ještě neviděl. Ale znovu opakuji, nejsem takový odborník
railmaster Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 railmaster: Ano, to je jistě možné, já jsem takové ještě neviděl. Ale znovu opakuji, nejsem takový odborník Žartuješ? Ak nie, porovnaj si napríklad IWC cal.73 a cal.74 . Často viditeľné vo vreckových hodinkách v starožitníctvach, alebo aj na Aukre. Jeden s korunkou na 12, druhý na 3, inak zhodný strojček, často používaný v prerábkach, ale aj v pôvodných vintage Portugese.
Karlos Odesláno 10. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2010 Vito: je to jednoduché. Kapesní hodinky se dají rozdělit na dva typy - 1. běžnější dvouplášťové, které mají normálně viditelný ciferník a korunku na dvanáctce a proti vteřinovce. Z těch se předělávka dělá špatně (buď máš pak korunku nahoře v řemínku, což je ničemný, nebo musíš předělat ciferník a vteřinovku máš pak na devítce). 2. méně časté tříplášťové, které mají ciferník pod otvíracím víčkem a ty mají korunku na trojce. Na předělávku ideální a právě z nich bývají staré předělávky nejčastěji. Tříplášťové hodinky totiž často bývaly zlaté a tak plášťě majitelé prodali a zbyly strojky, které pak posloužily na nějaké takovéhle předělávky, nebo zůstaly dodnes někde v šuplíkách. 1
vito Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Karlos: Děkuji za poučení railmaster: Nežartujem, iba sa nepohybujem často po starožitnictvách a Aukre, preto to tak dobre neznám. Prepáč, toto nie je nič proti tebe, iba som býval niekol'ko let na Slovensku. Ale už dávno.
railmaster Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Karlos: Děkuji za poučení railmaster: Nežartujem, iba sa nepohybujem často po starožitnictvách a Aukre, preto to tak dobre neznám. Prepáč, toto nie je nič proti tebe, iba som býval niekol'ko let na Slovensku. Ale už dávno. V pohode. . Len ma trochu prekvapilo, že od r. 2005 ako si tu, si to prehliadol. Ale popravde, ani ja všetko nesledujem. A keď nechodíš po starožitnostiach, aspoň nekúpiš kadejaké sprostosti.
Kupa54 Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Nosím občas Molnije, jedny jsou v rámečku a jedny "originální" předělávky, oboje s korunkou na "12". Nejraději je nosím na nato nebo velcrostrapu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kupa54 Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Vlastně jsem ještě objevil dvoje dámské předělávky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 12. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2010 A kdepak jsou ty tvoje Molnije? Už žijou?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se