permonik Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2010 Dobrý den, doslaly se mi do ruky tyhle hodinyky a chtel by jsem zjistit co jsou zač (fej, skládačka, originál). Díky za veškeré info. foto: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2010 (upraveno) Neřekl bych, že to je fake, nicméně podobný ciferník jsem neviděl. Kalibr je evidentně 15" NN S 7-17 p, tedy z kapesních hodinek, který se vyráběl v r. 1901. Sedmimístné výrobní číslo na dýnku ale odpovídá r. výroby 1926 (nebo 1944), to už se ale používaly podobné kalibry např. 23.7 nebo 26.5. podle mě to může celé být originál. Upraveno 9. května 2010 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2010 Originál to samosebou není, je to nějaká předělávka. Třeba to, jakým způsobem je vytvořený popis na vnitřní straně dýnky, je k pousmání. Proč si s tím někdo dával takovou práci? Ale já mám předělávka rád a tohle je "značková předělávka", tak bych si nechal natisknout hezčí ciferník a měl bych zajímavé hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2010 To dýnko jsem nezkoumal, fotky jsou celkem mizerné. Někdy jsem až překvapen, kolik se najde rozdílných hodinek, které bych ani netipoval na originál, jako kdyby byly některé hodinky pouze prototyp a pak se jela výroba "na ostro", tím nemyslím jenom válečné období, kdy se chrlilo mnoho nestandardních hodinek, ale i období quartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se