Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Namaluj si pro ně fixkou takovou jako přistávací dráhu na nočním stolku a tam je dávej...a hlavně pomalu! Tak dosáhneš při pokládání nejvyšší přesnosti :D

Při toleranci 1mm je vše stále v pořádku.
Odesláno

Pokud se člověk zamyslí nad úžasnou přesností hodinek, pak zjistí, že běžná měření která provádíme jsou opravdu ve srovnání s hodinkami spíše odhad. Při běžné chybě 1s za den, je to stejné jako kdybychom vzdálenost Praha-Brno meřili s přesností na 20 milimetrů.

Odesláno

Jak to tady pročítám,tak 100 lidí a 100 různých názorů.Nicméně v konečném důsledku se shodují všichni.Já jsem se svými SMP laboroval asi 2 měsíce a odkládám je korunkou dolů občas na noc,většinou je mám pořád na ruce.Výsledkem je -4 s za týden.Ale dělal jsem to jen ze zvědavosti,protože jak tady někdo uváděl,tak 5 s na mechanických hodinkách bych skutečně asi neřešil.

Odesláno

Tak je to jediná zábava, co se dá s mech. hodinkama dělat, zbytek je nuda, prostě ukazují čas popř. dny a datum.

• po 3 týdnech...
Odesláno

rad by som este polozil dotaz tykajuci sa zaznamu z vibrografu (fotku ste mohli vidiet o par riadkov vyssie) ,kde poloha na 9 (korunkou hore) ma spomalovat - 2,8s .

V praxi sa mi to vobec nepotvrdilo, skor by som povedal , ze to nic nerobi. Ine polohy by mali zrychlovat - prakticky zatial neodskusane.

S presnosotou som spokojny - max 2sek za den. Skor ma len zaujima, ci vysledky z vibrografu by mali odzrkadlovat aj realnu situaciu. Ake mate skusenosti? Diky za postrehy

Odesláno

Vyzkoušel bych jiné polohy, ty značky z vibrografu jsou značně nepřehledné. Každopádně hodinky dělají rozdíly mírně i teplotou nebo nátahem (časovou rezervou).

Odesláno

Vyzkoušel bych jiné polohy, ty značky z vibrografu jsou značně nepřehledné. Každopádně hodinky dělají rozdíly mírně i teplotou nebo nátahem (časovou rezervou).

cital som v tunajsom vlakne, aj na nete, ze pri konci rezervy (cca od 30-20%) hodinky spravidla dost zrychluju, co sa my skutocne potvrdilo.Predpokladam, ze to suvisi s kmitmy zotrvacky. Mal by som mat 48 h rezervu a od 25 h. v necinnosti od plneho natahu polozene na stole zacali pridavat.

Kazodpadne skusim aj nejaky iny vibrograf (povodny zaznam je od Dusaka) a provnam to. To domace experimentovanie s mechanikou je zabavne :-)

Odesláno

A jake sexualni polohy zvolit aby mely hodinky co nejmensi odchylku? Popripade nebylo by idealni neustale tocit s rukou a udelat si takovy maly turbobillon? A nebylo by nejidealnejsi mit hodinky jenom na paradu a odchylky sledovat jen na mobilu? :-D

• po měsících...
Odesláno

Jestliže chceš mít své fajnové hodinky co nejpřesnější, zařiď se podle rady Josefa01. Zajdi do autorizovaného servisu Omega, který Ti v rámci celosvětového servisu změří přesnost na vibrografu a hodinky seřídí zadarmo.

To platí jen v záruce, že je to zadarmo nebo pořád ? Sorry, jestli je to blbá otázka, mám Omegy 2 den
Odesláno

To platí jen v záruce, že je to zadarmo nebo pořád ? Sorry, jestli je to blbá otázka, mám Omegy 2 den

v Omega servise by ti hodinky mali premerat bezplatne bez ohladu na to ake su stare a ci su v zaruke.

Nastavenie presnosti uz je spoplatnene /napr. u Speedov 150 Kc, servis Dusak v Prahe/. Obe sluzby by mali byt hotove na pockanie, resp. za par hodin (zalezi od ochoty a mnozstva prace), v mojom pripade to trvalo 1,5 hod.

Pokial mas co.axialny kaliber, moze sa stat, ze mimo servis Omegy ti ho nebudu vediet odmerat koli nizsej, nestandartnej frekvencii zotrvacky v pripade, ze budu mat starsi vibrograf, kt. nepodporuje rozne frekvencie zotrvacky (stalo sa mi to v Rolex servise a v hodinarskom no-name servise )

Odesláno

Nastavenie presnosti uz je spoplatnene /napr. u Speedov 150 Kc, servis Dusak v Prahe/. Obe sluzby by mali byt hotove na pockanie, resp. za par hodin (zalezi od ochoty a mnozstva prace), v mojom pripade to trvalo 1,5 hod.

Díky za info, ještě k tomu nastavení přesnosti - to je míněno úprava když se třeba standardně předchází o určitou dobu kterou jim řeknu, nebo i to vyčtou z toho vibrografu ?
Odesláno

Hodinar to zisti po par minutach na vibrografe. Pokial to bude rozhodene od noriem tak ti to nastavia podla kalibra: COSC certifikovany kaliber, bude naladeny na toleranciu, ktoru ma Omega urcenu a to sice -1 az + 6s/24h. Pokial se nejedna o certifikovany kaliber, tolerancie Omegy sa pohybuje -1 az +11 s/ 24 h.

Tieto info najdes na Omega FAQ

• po 2 týdnech...
Odesláno

Přeměření na vibrografu se platí vždy ? I když jdou hodinky s certifikátem nepřesně ještě v záruce ?

Nebo jak je to ?

citaj,co som napisal vyssie (no.31). Neviem ako ini clenovia fora,ale ja som nikdy za vibrograf neplatil

Odesláno

Mě Steinhart dělal po seřízení +2 a ted dělá zase -4s. Z ruky je nesundavám, takže je neodkládám. Otázkou je podle čeho je řídit? Radiobudík zklamal, takže ted používám presnycas.cz.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...