time74 Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 Dobry den, dnes jsem v obchode objevil tyto Prim Sport, cena 1950,- Kdysi 20let zpet jsem mel podobne tak me hned zaujaly po precteni tohoto vlakna uz si ale o kvalize jisty nejsem(MPK x Elton diskuze atp.). Jsou tyto hodinky typove stejne, ktere se tu podrobily detailnimu testovani a dle vseho celkem uspely? Nejsem hodinkovy maniak, jen chci jednoduche, kontrastni hodinky, vodotesne na plavani, a mely by vydrzet jezdeni na kole za kazdeho pocasi a povrchu, tak aby mi neupadly za 1/2 roku rucicky nebo se nepredchazely o 10min denne. Kalibr: Miyota 2115, znamena japonsky strojek? Neni to tedy uplny šunt? Puvodne jsem mel vyhledle tyto Casio(mimochodem co vy na ne?) ale Primkam bych dal prenost... Diky za kazde nezaujaty nazor :-) w.
bohus76 Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 Tak je to čína a kvarcky,což nemá s mechanickým strojkem co do činění.Za mě,ruce pryč.Tebou uváděné testované čínské primky měly mechanický strojek s automatickým nátahem.Raděj bych se poohlédl po nějakých mechanických Seikách.
JHonza Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 No, já bych asi nebyl tak striktní. Čína a kvarc to je, ale...- pouzdro a ostatní části kromě strojku jsou předpokládám shodné s automaty- kvarc Miyota nepatří k tomu nejhoršímu, co lze koupit- to, co jsme v rámci testování prováděli s automaty, rozhodně není návod, jak se k nim dlouhodobě chovat. Zejména rázy a vibrace způsobené jízdou na kole na nerovném povrchu, střelba a podobné aktivity jim významně zkrátí život. Pro podobné aktivity bych raději volil jiné sytémy (v tomto pořadí vhodnosti): digi-analog quartz-manuál a až nakonec automat. Takže za mě: na sportování proč ne, ale moc parády s ¨nimi nenaděláš
Honza.manta Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 No, já bych asi nebyl tak striktní. Čína a kvarc to je, ale... - pouzdro a ostatní části kromě strojku jsou předpokládám shodné s automaty - kvarc Miyota nepatří k tomu nejhoršímu, co lze koupit - to, co jsme v rámci testování prováděli s automaty, rozhodně není návod, jak se k nim dlouhodobě chovat. Zejména rázy a vibrace způsobené jízdou na kole na nerovném povrchu, střelba a podobné aktivity jim významně zkrátí život. Pro podobné aktivity bych raději volil jiné sytémy (v tomto pořadí vhodnosti): digi-analog quartz-manuál a až nakonec automat. Takže za mě: na sportování proč ne, ale moc parády s ¨nimi nenaděláš Jenom - kde bereš tu jistotu, že je tam quartz miyota? I v manuálních automatech je použit strojek miyota nebo čínský - rozdíl je patrný v ceně. Ale v quartzu si miyotou vůbec nejsem jist.
Georgino Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 (upraveno) Jenom - kde bereš tu jistotu, že je tam quartz miyota? I v manuálních automatech je použit strojek miyota nebo čínský - rozdíl je patrný v ceně. Ale v quartzu si miyotou vůbec nejsem jist. Já teda nevím jestli je to jistota , ale myslím , že vycházel pravděpodobně z toho, co je napsáno v popisu na té stránce, na kterou dal odkaz uživatel time74 . Upraveno 14. března 2011 uživatelem Georgino
time74 Odesláno 15. března 2011 Nahlásit Odesláno 15. března 2011 Takže za mě: na sportování proč ne, ale moc parády s ¨nimi nenaděláš s tim sportem jsem to neuvedl presne - jezdim do prace kazdy den za kazdeho pocasi na kole a potrebuju aby hodinky prezili dest, snih atp + tu jizdu na kole po meste. S hodinkama nechodim plavat na bazen ani nehodlam jezdim zavody na kolech - to jsem neuvedl. paradu s nimi udelam u sebe - jako laikovi se mi libi design, dovnitr ale nevidim Jenom - kde bereš tu jistotu, že je tam quartz miyota? I v manuálních automatech je použit strojek miyota nebo čínský - rozdíl je patrný v ceně. Ale v quartzu si miyotou vůbec nejsem jist. na webu pisou : Kalibr: Miyota 2115
JHonza Odesláno 15. března 2011 Nahlásit Odesláno 15. března 2011 Jenom - kde bereš tu jistotu, že je tam quartz miyota? I v manuálních automatech je použit strojek miyota nebo čínský - rozdíl je patrný v ceně. Ale v quartzu si miyotou vůbec nejsem jist. Už mě sice předešli rychlejší, ale je to třeba tady. Jistotu sice nemám, nikdy jsem neměl příležitost se do nic podívat, ale když to píšou ...
Honza.manta Odesláno 15. března 2011 Nahlásit Odesláno 15. března 2011 Už mě sice předešli rychlejší, ale je to třeba tady. Jistotu sice nemám, nikdy jsem neměl příležitost se do nic podívat, ale když to píšou ... O. K. Omlouvím se MPM kvality a beru zpět.
Flavamatic Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 (upraveno) Musím uznat, že mě tyto automaty opravdu překvapily. Nosím je již dva týdny a jsem 100% spokojený. Rezerva nátahu je dostačující. Denní odchylka 1-2 sekundy. Co mi na hodinkách moc nesedí, tak to jsou ručičky. Bohužel nemají lum. barvu, začínám uvažovat o jejich výměně. Asi rozeberu staré Festiny Svítivost indexů je katastrofální, ale to už zde bylo uvedeno. Časem koupím nový tah asi kaučuk, kovový mi moc nevyhovuje. Co říci závěrem, myslím, že cena bezmála 5000 je přehnaná. Kvalita hodinek je překvapující, ale řekněme si otevřeně, že je to zásluha strojku, který je milionkrát prověřený. Určitě potěší alespoň některé fanoušky původních sportů. Rozhodně to nejsou dokonalé hodinky, ale za 1800 je to opravdu hodně muziky. Hodinky neurazí ani svým vzhledem, ohlasy okolí byly více než pozitivní. Upraveno 19. března 2011 uživatelem Flavamatic
orlando1 Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Myslím, že by jim celkem slušely ručky z PS2.1 Jsou stejného tvaru, niklované a mají luminiscenční vrstvu, ale určitě by šly vybastlit i z těchto stávajících ruček.
mechano Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 "cena bezmála 5000 je přehnaná" "ale za 1800 je to opravdu hodně muziky" Tak, teď jsem z toho fakt jelen. Je řeč o těch na obrázku?
josuk Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 na webu pisou : Kalibr: Miyota 2115 na webu toho píšou... internetový prodejci opisují i s chybama, kolikrát najdeš 9x napsáno sklo safír a 1x minerál.. a přitom ta většina je špatně.
Flavamatic Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Tak, teď jsem z toho fakt jelen. Je řeč o těch na obrázku? Ano, příspěvek se týká hodinek na fotkách pod mým příspěvkem. Před třemi týdny jsem koupil zcela nové automaty na aukru za 1800.
Flavamatic Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Myslím, že by jim celkem slušely ručky z PS2.1 Jsou stejného tvaru, niklované a mají luminiscenční vrstvu, ale určitě by šly vybastlit i z těchto stávajících ruček. Nu spíš jsem uvažoval o ručkách, které by byly na konci špičaté. Něco podobného jako u Igenů.
mechano Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Ano, příspěvek se týká hodinek na fotkách pod mým příspěvkem. Před třemi týdny jsem koupil zcela nové automaty na aukru za 1800.
digitalnick Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 (upraveno) Musím uznat, že mě tyto automaty opravdu překvapily. Nosím je již dva týdny a jsem 100% spokojený. Rezerva nátahu je dostačující. Denní odchylka 1-2 sekundy. Co mi na hodinkách moc nesedí, tak to jsou ručičky. Bohužel nemají lum. barvu, začínám uvažovat o jejich výměně. Asi rozeberu staré Festiny Svítivost indexů je katastrofální, ale to už zde bylo uvedeno. Časem koupím nový tah asi kaučuk, kovový mi moc nevyhovuje. Co říci závěrem, myslím, že cena bezmála 5000 je přehnaná. Kvalita hodinek je překvapující, ale řekněme si otevřeně, že je to zásluha strojku, který je milionkrát prověřený. Určitě potěší alespoň některé fanoušky původních sportů. Rozhodně to nejsou dokonalé hodinky, ale za 1800 je to opravdu hodně muziky. Hodinky neurazí ani svým vzhledem, ohlasy okolí byly více než pozitivní. Mám dojem, že tyto na fotkách je první verze s čínským automatic strojkem, které se prodávaly cca před 2 lety, a nestály 5000, ale 2190. Ale třeba se pletu... EDIT: Cena. Upraveno 20. března 2011 uživatelem digitalnick
Honza.manta Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Mám dojem, že tyto na fotkách je první verze s čínským automatic strojkem, které se prodávaly cca před 2 lety, a nestály 5000, ale 2190. Ale třeba se pletu... EDIT: Cena. Někde jsem postřehl - zahlédl, že rozlišovací bod je index vedle datového okénka - je-li tam, tak se jedná o čínský strojek a je-li místo vedle okénka prázdné, tak je to automat miyota. Nejsem si tím jistý, ale každopádně testované hodinky ten index neměly a miyota v nich byla.
orlando1 Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Na aukru se prodávají automaty s indexem u trojky a v popisu je napsáno, že je v nich miyota, tak teď nevím ...http://aukro.cz/prim-sport-black-automat-zaruka-i1494853358.html
Honza.manta Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Na aukru se prodávají automaty s indexem u trojky a v popisu je napsáno, že je v nich miyota, tak teď nevím ... http://aukro.cz/prim-sport-black-automat-zaruka-i1494853358.html Nemám to z vlastní zkušenosti, jen se to tu někde řešilo a tohle tam padlo.
diver60 Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Pred casem jsem se na ne dival v jednom hodinarstvi a byly taky kolem 1800 pry to je jeste za starou nakupni cenu ted uz jsou drazsi. Nekteri hodinari maji proste k nakupce urcitej rabat a ten maji asi u vseho stejny. Nekteri to resi individualne. Kazdopadne ta Myiota 8215 je asi osvedceny a spolehlivy stroj co jsem se tak dival po netu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se