Onisan Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Pokud se nepletu, tak jsem měl ty hodinky v ruce a mě se nelíbí, ale skláním se před jejich výrobcem, protože jsou udělány velmi precizně
Skalamander Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Tak nad těma už jsem slintal mnohokrat Určitě něco vymyslíme edit: kousek od Ostravy, malá vesnička jménem Slatina O'p'B Slatina u Bílovce?
diable Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Pouzdro je fakt super preciz. Číselník mi moc nejede a pásek peklo. Ale klidně bych šel do hodinek od Tebe. I cena je směšně nízká. Jen tak dál.
Ondrej Berkus Odesláno 17. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2010 (upraveno) Děkuju za komentáře lib - Limitka by opravdu záležela na tom, jak moc limitovaná by byla Pouzdra by pravděpodobně nebyly problém, stejně jako strojky pokud by byl ve všech ze série stejný strojek, šlo by to udělat celkem bez stresů, doladit pouzdro rozměrově kolem strojku. Limit průměru materiálem je 44mm u damasteelu, u titanu limit v podstatě není. Ciferník by záleželo na tom jaký, ale jak říkám všem svým zákazníkům, pokud to jde vymyslet, musí to jít udělat. Dej mi vědět zhruba představu a řeknu Ti možnosti a případné potíže s tím či oným Zatím jedinný problém který si dokážu představit je počet v sérii haslermetra - dveře dílny mám stále otevřené, až pomine potopa, klidně se zastav Ještě edit: pásek na těch hodinkách je vybraný zákazníkem, chtěl něco jednoduchého, a když je někdo tvrdohlavý, co s ním už Strojky - pokud to půjde, dojde na obě dvě řešení, nejdřív výroba vlastních desek, můstků a rotorů pro ETA strojky (pravděpodobně s trochou kostlivcovosti ), postupem času bych ale opravdu chtěl in house strojky, vlastní výroba od A do Z. Je to velký skok, a otázka let a let, ale jednou na to dojde... Ano, Slatina u Bílovce Diable, kdybys ode mě chtěl hodinky, funguje to tak, že každé jsou originál, takže zákazník nemá žádné limity ve vymýšlení 'kravin'. A co se týká cen, nevím... O'p'B Upraveno 17. května 2010 uživatelem Ondrej Berkus
kubson Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 ahoj, už delší dobu se mi líbí tvé nože. S veškerým respektem se ale domnívám, že upižlat strojek a hodinky obecně je ještě trochu jiná líga.. a cesta to bude značně trnitá, pokud má být výsledek co k čemu. každopádně hodně zdaru ve tvém snažení, které je mi velmi sympatické
NIGHTinGALE Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Pouzdro parádní, ciferník taky, ručky nic moc, pásek hrůza. Podle fotek mi přijde pouzdro kvalitně udělané, fakt se mi to líbí. Akorát bych to přesunul do sekce "české hodinky", protože tohle je imho poctivej českej výrobek (i když je uvnitř ETA). Nemáš fotky dalších svých kousků?
bandicoot Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Strojky ... postupem času bych ale opravdu chtěl in house strojky, vlastní výroba od A do Z. Je to velký skok, a otázka let a let, ale jednou na to dojde...To by mě zajímalo. Není pouhá výroba (byť růčo, ale furt kopie) k ničemu? Je to nelogický, protože vyrobíš low-end kalibr za high-end ceny? Nebo se pustíš i do náročného studia a budeš mít ambice nejen vyrobit ale i vyvíjet?
Ondrej Berkus Odesláno 17. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2010 No co myslíš? Všechno je to zatím ještě 'v mlze' , ale pokud to půjde jak má, pod pojmem vlastní strojek myslím vlastní design, vlastní výroba. Sice zatím nemám ponětí, jestli to zvládnu, ale... jak složité to může být? (citace J. Clarksona těsně před tím, než něco dopadne opravdu velmi špatně) O'p'B
bandicoot Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Papi: jen se ptám abych věděl jak moc je to reálný a jestli mám začít fandit. Pokud to nejsou jen úvahy, ale cíl (byť v mlze), je to pořádná štreka a rozhodně nesereš při zdi. To se mi líbí.
Skalamander Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Ano, Slatina u Bílovce Svět je malý- ve Slatině jsem se narodil a strávil první roky dětství. Často tam jezdím, tak to se někdy zastavím na čumendu
jankoxxx Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 to ze si to my nevieme uplne predstavit neznamena ze sa to neda prajem vela zdaru na ceste k vlastnemu kalibru. podla mna by bolo chvalihodne uz aj zdobenie a individualizacia existujucich kalibrov napriklad ETA a vlastna vyroba puzdier
kraxxus Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Ahoj všichni, jsem tady nový, a hned na úvod se pochlubím, tohle jsou moje nedávno dodělané hodinky, pouzdro je damasteel - nerezový damašek, ciferník je z uhlíkových vláken, a všechno ostatní z titanu. Strojek je quartzová ETA G10, na přání zákazníka (pral jsem se za 2824, ale co už člověk nadělá ) Normálně se věnuju výrobě nožů, ale poslední rok trochu dloubu do hodinek. Pokud máte nějaké dotazy, ptejte se Díky za kouknutí, O'p'B Moc pěkná práce!!! Jak by si na tom byl s výrobou damasteel spon pro řemeny?? Obdobně jako tvůj polský kolega...viz. zde
Návštěvník SukHoi Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 TO: O'p'B smekám pane, úplně odvařený z toho nejsem, hlavně co se týká ruček, ale tomuhle fandím = jen dál a houšť
Ondrej Berkus Odesláno 17. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2010 (upraveno) bandicoot - fandit začni, budu to potřebovat reálné to snad je, je o mě známo, že když se do něčeho pustím, tak toho jenom tak nenechám, ale kdy to bude, to si fakt netroufám odhadnout... Skalamander - pokud budeš mít cestu kolem, stav se Jak jsem říkal, začnu výrobou vlastních dílů k etám, a až budu vědět, jak ty hodinky vlastně fungují, pustím se do vlastních designů A spona na řemen by neměla být problém, aspoň myslím. Je mi jasné, že ručky a řemen těm hodinkám zrovna neprospívají (ale za tou červenou vteřinovkou si stojím, je na tomto stylu hodinek tak mimo, že se mi to hrozně líbí ), ale jak jsem říkal, dělám to teprve rok, a všechno se to teprve (pomalu) rozjíždí... To co dělám jsou doufám jenom první krůčky k úspěšnému maratonu... O'p'B Upraveno 17. května 2010 uživatelem Ondrej Berkus
Traveller Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Papi: jen se ptám abych věděl jak moc je to reálný a jestli mám začít fandit. Pokud to nejsou jen úvahy, ale cíl (byť v mlze), je to pořádná štreka a rozhodně nesereš při zdi. To se mi líbí. Papiho znám již nějaký pátek a musím říct, že v poslední době fakt zabral. Sice má ještě nějaké rezervy, ale kdo je nemá, že. Je fakt, že jak se do něčeho zakousne, tak se hned tak nepustí. Docela bych ty jeho plány viděl reálně, pokud bude pokračovat stejným tempem jako doposud . Já mu rozhodně fandím!
Návštěvník SukHoi Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Je mi jasné, že ručky a řemen těm hodinkám zrovna neprospívají (ale za tou červenou vteřinovkou si stojím, je na tomto stylu hodinek tak mimo, že se mi to hrozně líbí ), ale jak jsem říkal, dělám to teprve rok, a všechno se to teprve (pomalu) rozjíždí... To co dělám jsou doufám jenom první krůčky k úspěšnému maratonu... O'p'B kdyby ty ručky byly ze stejného kovu a stejně gravírované jako pouzdro + ještě nějak pěkně křivé tak je to hukot = to všechno přijde
bandicoot Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Papiho znám již nějaký pátekNo tak jasně - pokud srovnáme jeho nože v roce 06 a teď (obzvlášť modřenej damašek), tak je posun vidět. Přejme mu, aby tenhle trend platil i pro hodinky.
haslermetra Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Jak jsem říkal, začnu výrobou vlastních dílů k etám, a až budu vědět, jak ty hodinky vlastně fungují, pustím se do vlastních designů Jaké máš strojní vybavení?
horal Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Jen pro mě a méně spravené: - pouzdro je damasteel - nerezový damašek - žiju v domění, že damašek nemá rád vodu. nerezový damašek je tedy s vodou kamarád ? - nerezový damašek - je to pouze estetická záležitost nebo z něj bude pouzdro Marswtches :thumbsup_anim:
Ondrej Berkus Odesláno 17. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Díky zatím je to jenom klasická nožířská dílna, tzn. bruska, pila, mini frézka, a soustruh. postupně to chci doplnit, ale bude to nějakou dobu trvat. Nerezový damašek je opravdu kamarád s vodou, je z ocelí RWL34 a PMC27. Na svoje hodinky nepoužívám niklový austenit, který je měkký, a pro některé lidi může působit alergii, ale přímo nožířskou kombinaci, navíc kalenou na 60Rc, pro trochu větší odolnost. Takže myslím, že to není jenom estetická záležitost, ale i funkční. Každopádně je ale estetická výhoda proti nerezu nebo titanu vidět na první pohled Když jsi nakousl damašek, chystám se na hodinky, které budou z uhlíkového damašku, samozřejmě modřeného, ale ty budou mít na sobě čiré DLC. Nebo teda jeho bezbarvou alternativu, už jsem to s lidma v té firmě řešil, bylo mi řečeno že nema problema... Takže i když uhlíkový, bude nerezový, a odolnější proti poškrábání než samotný damašek. O'p'B
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se